Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Astrid Lindgrenin maailman ruoka ja majoitusMatkamme jatkui Norrköpingin Best Western Princess –hotellista heti aamupalan jälkeen kohti Vimmerbyn Astrid Lindgrenin maailmaa. Matka on n. 140 km eli parissa tunnissa oltiin taas perillä.  Astrid Lindgrenin äänikirja Marikista jatkoi tarinointia koko matkan. 

Kisan kohdalla on hurmaava Cafe Colombia pikku kahvio, johon kannattaa piipahtaa. Kahvion sisäpihalla vanhanajan pihapiirissä on ihana keidas.

Ruoka
Päästyämme perille Astrid Lindgrenin maailmaan treffasin paikan ruokavastaavan Sara Hedblomin. Hän avasi minulle hieman tarkemmin paikan ainutlaatuista suhtautumista ruokaan. Ainutlaatuisella tarkoitan, etten ole tällaiseen törmännyt vastaavissa lasten paikoissa. 

Alueella on useita eri ravintoloita ja kahviloita. Lähiruokaa käytetään mahdollisimman paljon ja eineksiä ei käytetä ollenkaan. Tarjolla on ruokaa, joka olisi voinut olla myös Astrid Lindgrenin hahmojen ruokaa. Ei siis mitään gourmeta vaan sitä kuuluisaa ruotsalaista husmanskostia. Täältä on siis aivan turha hakea ranskanperunoita ja hampurilaisia. Kaikista ruoka-annoksista saa aikuisten ja lasten kokoa ja hinnat on pidetty mielestäni kohtuullisena.


Letturavintolalla on jopa oma letunpaistokone, jonka lettujen tekoa voi seurata ikkunan takaa. Lettujen päälle jokainen voi ripotella strösseleita, kermaa, hilloja tai erilaisia kastikkeita. Letturavintolassa maksetaan vain kerran ja syödään niin paljon kuin jaksetaan. Allergikot on huomioitu erinomaisesti, joka paikassa on gluteenittomia, laktoosittomia ja munattomia vaihtoehtoja.

Poikkesimme myös yhteen kahvioon maistamaan  ruotsalaista juustokakkua, joka poikkesi aikalailla maistamistani juustokakuista. Se muistutti enemmänkin uunijuustoa, jonka kanssa nautittiin kermavaahtoa  ja hilloa. Tuo resepti pitää kaivaa jostakin, sen verran tykkäsin siitä.

Alueelle on tulossa vielä yksi iso ravintola 16.6. avattavalle Eemelin Kissankulman alueelle.  

Linja on yhtenäinen, jokaisessa ravintolassa ja jäätelöpaikassa. Jopa jäätelökioskien mainokset ovat aikakauteensa sopivat.


Söimme alueella kaksi kertaa, heti tullessamme ja vielä viimeiseksi lähtiessämme. Siinä välissä kiertelimme aluetta 7 tuntia. Alueen kohteita suljettiin klo 18, mutta sieltä ei kuitenkaan tarvinnut poistua vielä silloin. Sisäänkäynnin läheisyydessä on ravintola joka on auki vielä myöhäänkin iltasella, jolloin sisäänkäynti tapahtuu parkkialueen puolelta. Lounasravintolat sulkevat ovensa klo 18, mutta ruokaa sai vielä 17.55.

Päivällä söimme a la carte –listalta kanaa, yrttikastikkeella ja uusilla perunoilla, lohta uusilla perunoilla, nakkeja makaronin kanssa ja lihapullia muusilla.
Iltasella söimme lisää lihapullia muussilla, falukorvia muusilla ja perunalettuja pekonilla.
Jälkimmäisellä kerralla ruoat tilattiin tiskiltä ja noudettiin siitä kun ne olivat valmiina. Hintaan kuului myös montaa erilaista tuoresalaattia, jotka olivat vielä klo 17.55 tuoreita, täysissä kulhoissa ja siististi ojennuksessa. Alueella on yli 140 ruoan parissa työskentelevää henkilöä. Ruoan tekeminen aloitetaan aamulla klo 05, myös kahviloiden täytetyt leivät tehdään paikan päällä ja leivonnaiset tulevat paikallisesta leipomosta.


Muutkin lasten paikat saisivat ottaa mallia Astrid Lindgrenin maailmasta. Kunnon ruoka, parempi mieli!


Majoitus
Yövyimme Vimmerbyn Best Western Stadshotellissa, johon oli matkaa vain 10 minuuttia. Meillä oli varattu pienempi perhehuone konferenssikerroksesta. Koska huoneessa oli kerronsänky lapsille, tila riitti oikein hyvin. Olimme päivästä niin väsyneet, että huoneeseen päästyämme, emme sieltä enää jaksaneet mihinkään lähteä. Lähes 30 asteen helle ja 7 tunnin kävely auringossa saa unen aika nopeasti tulemaan. Hotelli oli viihtyisä ja rauhallinen, vaikka olikin loppuunmyyty. 

Hotellilla on oma ravintola, jossa nautimme aamiaisen, vaikkakin ulkona tällä kertaa. Aamiainen ulkoterassilla on kuitenkin niin harvinaista herkkua hotellissa, että kahvit juotiin ulkona linnunlaulusta nautiskellen. Onneksi helleaalto piti pintansa ja lämpöä riitti vielä sunnuntaiaamuunkin.

Myös Astrid Lindgrenin maailmassa on mahdollisuus yöpymiseen. Camping alueella on asuntovaunupaikkoja sekä mökkejä. Paikka on erittäin suosittu, joten varaukset kannattaa tehdä ajoissa. 
Matka on toteutettu yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta