Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Avokado-tomaattisalaatti kinkulla ja juustollaJuhannus on ollut huippu. Tietokone on unohdettu ja keskitytty tärkeämpiin asioihin kuten perheeseen, uimiseen, veneilyyn, grillailuun ja lokoiluun.
Lapset ovat opetelleet pesemään perunoita pesuvadissa ja tiskaamaan 3 vadin tekniikalla – kaikkia tällaisia tärkeitä juttuja.  Juhannuksena on syöty hyvin, mutta tänä vuonna ilman mitään paineita uutuus resepteistä – remontti on kesken ja kaikki on vinksin vonksin. Kun raaka-aineet ovat laadukkaita, ei kummallisuuksia tarvita - hirvenlihaa, paikallista kalaa itse savustettuna, kotimaista perunaa voilla ja tillillä sekä raikkaita salaatteja. Hifistely on ollut tipotiessään ja pitopöydän virkaa on toimittanut vanha harmaa laituri. Sinkkiämpärit on täytetty viileällä merivedellä ja juomat on upotettu sinne viilenemään. 
Ulkohuussi, kannettava vesi, ikivanha pallogrilli, vatitiskaus ja paljon hyttysmyrkkyä. Tämä on ollut todellinen back to the basics juhannus ja se on tehnyt niin hyvää.

Jotta en kuitenkaan ihan täysin menetä otetta ulkomaailmaan päätin osallistua Hartwallin kilpailuun, jossa uudelle luomu Happy Joe –siiderille piti kehittää resepti. Nautin ensimmäisen luomu siiderin juhannussaunan jälkeen ja totesin sen erittäin mukavan makuiseksi, ei siis sellainen limusiideri. Sunnuntai-illan auringossa kehittelin salaatin, niiden aineiden pohjalta mitä mökiltä löytyi eli aika rajallisilla aineksilla mentiin. Tätä voisi muunnella ja vaihtaa ilmakuivatun kinkun tilalle myös muita sopivia raaka-aineita tai tehdä ilman lihaa lisukesalaatiksi. Pieni lusikallinen valkoista balsamicoa olisi myös antanut mukavasti terävyyttä, mutta valitettavasti se puuttui mökiltä. Iso Muru oli löytänyt kaupasta kotimaista Ilmoa, Saparokuja Oy:n ilmakuivattua kinkkua - eikö olekin ihanat nimet ja kaiken lisäksi kinkku oli hyvää. Ilmo oli myös kooltaan sellaisina paloina, ettei niitä tarvinnut leikata. Sanoisin että Ilmo ja Happy Joe tykkäsivät toisistaan ja minä niistä yhdessä.

Ihanaa alkavaa viikkoa!Avokado-tomaattisalaatti kinkulla ja juustolla

2 avokadoa
5 tomaattia
125 g mozzarellaa
80 g ilmakuivattua kinkkua
kourallinen basilikaa

Kastike:
4 kynttä valkosipulia raastettuna
½ dl luomu Happy Joe –siideriä
½ sitruunan mehu
(1 rkl valkoista balsamicoa)
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Tee ensin kastike. Raasta 4 valkosipulinkynttä. Lisää joukkoon siideri ja sitruunanmehu. Lisää sormisuola ja mustapippuri ja sekoita.

Leikkaa avokadonliha ja tomaatit paloiksi. Siivuta mozzarella. Nypi kourallinen basilikan lehtiä ja säästä muutamia koristeeksi. Leikkaa ilmakuivatusta sopivia paloja ja rullaile niitä salaattiin. Asettele nämä kaikki sekaisin kulhoon tai lautaselle.

Sekoita kastike ja kaada se salaatin päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja lisää basilikan lehtiä vielä koristeeksi. Anna marinoitua vähintään tunnin ajan. Sekoita kevyesti ennen tarjoamista

Tarjoile leivän kanssa tai sellaisenaan siiderin kera.QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tulipä nälkä tätä reseptiä lukiessa :) onneksi lounaaksi on mukana tomaattia ja avokadoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on iskenyt myös ihme koukutus avokadoon ja tällä hetkellä se tuntuu sopivan kaiken kanssa yhteen ja vielä terveellistäkin :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta