Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Dolce Gusto Genio


Olen seuraillut kapselikoneiden markkinavaltausta ja ihmetellyt mikä saa ihmiset ostamaan kapselikoneen? Kuukausi sitten aloin itsekin tutkailla kapselikoneita mökkikahveja ajatellen ja päätin kokeilla. Mökille muutti Genio. Enää en ihmettele miksi niitä ostetaan.


Meillä ei ole tavallista kahvinkeitintä kotona eikä myöskään mökillä. Pressopannukahvit on meidän juttu. Molemmilla on omat pressopannut, jotta molemmat saavat mieleistään kahvilaatua aamulla. Olen totuttautunut kotona iltapäiväespressooni, mutta en halunnut kuumentaa helteellä mökin hellaa (lue: koko mökkiä) saadakseni hermojani tasapainoon. Toisin sanoen kahviautomaatti tuli korjaamaan espressovajeeni, joka olisi saattanut vaikuttaa ikävästi hermoihini ja sitä kautta koko perheeseen ja kesälomaan. Ehkä pientä liioittelua, mutta kuitenkin puoliksi totta. 

Dolce Guston kahvivalikoima oli paljon suurempi kuin ajattelin. Pelkästään espressoa löytyi neljää eri laatua ja niiden lisäksi löytyi iso määrä muita juomia sekä kylmiä ja kuumia, myös kaakaota. Maitoa ei kulu meidän perheessä eikä sitä osteta kuin erillispyynnöstä ja tietenkin lapset haluavat kaakaota aina kun maitoa ei ole, joten kaakaokapseli näin tilapäiseen käyttöön oli tervetullut. Mökkijääkaappimme on 80-lukulainen Zanussi, joka on parhaat päivänsä nähnyt ja mielestäni koko on luokkaa minibaari eli miten ihmeessä sinne voisi mahtuakaan ylimääräisiä maitopurkkeja. Sitä ihanaa mustaa SMEGiä odotellessa.

Genio on täyttänyt odotukseni ja ylittänytkin ne. Espressoa on juotu jo monta laatikollista, lapsille on mennyt kaakaota, yllätysvieraat ovat saaneet maitokahvinsa ja jääteetäkin on kokeiltu. Kahvi on kuumaa ja hyvänmakuista.

Erityisesti arvostan myös sitä, ettei kahvikupillisen tekeminen aiheuta tiskiä. Kone puhkaisee kapseliin reiän ja valuttaa veden sen läpi. Kapseli kipataan roskikseen ja kone on täysin puhdas. Mökkioloissa tämä on iso asia. Varsinkin kun tiskaaminen aloitetaan saunan lämmittämisellä, jotta sitä lämmintä vettä saadaan tiskaukseen.

Toinen mukava juttu on koneen koko. Se on tarpeeksi pieni ennestään pieneen keittiöön ja kaiken lisäksi ihan nättikin vielä. Lapset ristivät sen pingviiniksi.

Genio paraativaloissa
Tämä pingviini on automaattinen. Suositeltava vesimäärä ilmoitetaan kahvikapselin kannessa, mutta sitä voi tietenkin itse lisäsäätää, jos maku ei miellytä. Rengassäätimellä määritellään vedenmäärä ja sitten laitetaan kone päälle. Kone tekee kahvin ja myös sammuttaa itsensä, jos sen unohtaa päälle, mikä on myöskin tärkeää näin huonomuistiselle kuin minäkin aina välillä.

Hellan ja viinilasin välissä suosittelee Dolce Gusto Geniota kahvin ystäville erityisesti mökkikäyttöön, mutta myös kotikäyttöön. Enhän minäkään meinaa pingviiniä jättää tänne talveksi palelemaan.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Meillä on sama kone kotona! Vaikka en suuri kahvinjuoja olekaan, en osaisi enää olla ilman. Ihanaa kun voi helposti viikonloppuaamuna nautiskella omassa kodissa erikoiskahveja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä niin helppo tapa saada kahvit ja olin yllättynyt hyvästä mausta ja valikoimasta. Nyt sitten vaan nautitaan :)

   Poista
 2. Olen jo kauan haaveillut tällaisesta! Erilaisia koneita on kuitenkin vaikka kuinka ja hankinta on jäänyt tekemättä, kun en ole oikein löytänyt Sitä Oikeaa... Mikä malli tarkalleen tämä Genio on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallinen nimi on Nescafè Dolce Gusto Genio kapselikeitin, sitä googlettamalla löydät erilaisia hintoja. Värejä on musta ja hopea. Tämä voitti Kuningaskuluttajan testissä 2012, tästä saat vähän lisämateriaalia sen OIKEAN etsimiseen http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/01/19/testissa-kapselikahvikoneet.
   Kerrohan sitten mihin päädyit.

   Poista
 3. No jokaisessa capsissä on n. 8 gr kahvia ni laskeppas kilohinta kahville. Minulla on kunnon espressokahvikone joka makso peräti 60€ lidlissä. Kun 400 euron espressokone 10v kulutuksen jälkeen hajos. Ostan joko ArvidNordquistin ranskanpaahtoista tai Pirkan tummapaahtoista 5,15 tai 3,85 1/2 kg paketti. Hyvää ja siitä saa tosi monta kupillista...helppoakin paitti et tietysti täytyy huuhdella kraanan alla suodatinosa...mikä taas ei oo vaivalloista.

  VastaaPoista
 4. Kuten jo aiemmin kirjoitin, olen jo kauan haaveillut tällaisesta ja luettuani linkkivinkin päädyin Genioon. Kaupassa ei ollut kokomustaa joten otin hopean. Keitin näyttää todella tyylikkäältä ja kahvi & kaakao maistuvat hyvältä. Täytyy sanoa, että tämä on rakkautta ensi kupillisesta!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta