Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Grillivartaat Herlevin liekeissä


Mökin remontti vol. 2 on käynnistynyt. Pikku mökkiin päätettiin tehdä vielä yksi oviaukko ja vaihtaa keittiön paikkaa. Miten paljon 30 neliössä voikaan vaihtaa huonejärjestystä - vaikka kuinka paljon. Montako seinää voi puhkoa ilman että katto putoaa - aika monta. Jää nähtäväksi tuleeko romahdus myöhemmin. Nyt kaikki näyttää sellaiselta kuin ajattelin, kun saan vielä avohyllyt, niin lupaan kuvasatoa ennen ja jälkeen remontin.

Olen kuitenkin remontin lomassa saanut jotakin herkkujakin välillä pöytään, ettei ihan maalaamiseksi ole mennyt. Pieni varoituksen sana maalaamisesta on kuitenkin paikoillaan, näin puutarhakalusteiden käsittelyaikaan. Jos käytät mustaa kalusteöljyä, niin laita vaatteet, jotka saa heittää menemään maalauksen jälkeen. Älä suinkaan maalaa bikinit päällä ja ajattele, etteivät vaatteet likastu. Musta öljy imeytyy ihoon, eikä ole musta läikikkäänä kovin kaunis. Se ei sitten muuten lähde millään pois. Nimimerkillä: ei hametta tänä kesänä julkisesti.

Kesäkeittiö ei ole vielä rakentunut ulos, mutta toiveita on vielä, että edes jonkin näköinen kyhäelmä saataisiin aikaiseksi. Nyt olisi kuitenkin kaikkein tärkeintä saada kunnon grilli. Lainasimme kotoa grillin mökille, mutta tällaisille grilliruoan suurkuluttajille grilli pitää olla molemmissa paikoissa. Toinen vaihtoehto olisi tehdä kiinteä grilli tänne mökille. Käytimme alkuun vanhaa hiiligrilliä ja monen vuoden jälkeen hiiligrillailu tuntui juuri mökille sopivalta touhulta. Toisaalta kaasugrillailu on vaivatonta, mutta mökillä on aikaa, joten kuuluuko grillailun edes olla niin vaivatonta? Joten heittäkäähän grillisuosituksilla, jos teillä on ehdottomia suosikkeja suositella.

Rakentelin perjantaina vartaita Aleksi Herlevin - Herlevi liekeissä -kirjasta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan niistä tuli loistavia. Ohje oli peuranfileestä, mutta korvasin peuran hirvellä ja yhtä lailla siihen olisi voinut laittaa nautaa.

Kirja lupaa rentoa meininkiä ja kontailematonta kokkausta ja pitääkin lupauksensa hyvin. Reseptit pysyttelevät tarpeeksi yksinkertaisina, mutta kuitenkin mielenkiintoisina. Eihän kukaan halua seistä kesällä keittiössä tarpeettoman pitkään. Kirjassa on grillattavien lisäksi herkullisen oloisia lisukkeita, maustesekoituksia ja marinadeja. Kikherne-pekaanipähkinäsalaatti oli mielenkiintoinen tuttavuus ja hyvänmakuinen. Lisäpisteet annan kirjan kauniista ulkoasusta, kauniine valokuvineen.


Hirvivartaat

500 g hirvenfileetä
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 pkt pekonia
2 punasipulia
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1/2 dl rypsiöljyä (käytin oliiviöljyä)
suolaa ja pippuria
varrastikkuja, vedessä liotettuna

Leikkaa liha ja kasvikset samankokoisiksi reiluiksi paloiksi. Kääri osa lihanpaloista ja sienistä pekoniin. Varrasta tikkuihin vuorotellen lihaa ja kasviksia.

Sekoita valkosipuli, timjami, rosmariini ja öljy. Hiero suolaa ja pippuria vartaisiin, ja lopuksi marinadi. Anna marinoitua mielellään tunnin verran.

Grillaa vartaita kuumalla grillillä yhteensä n. 10 min, kääntele grillauksen aikana. Laita tarjolle.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Grillaukseen hurahtaneina, voimme suositella kaasugrilliksi Beef Eaterin, nelipolttimoista kaasugrilliä. Siinä on valurautaiset parilat ja taso-osa ja olemme kokanneet grillin ihan puhki. Kaasugrillin helppouteen ihastuneena olinkin hämmästynyt, kun siippa toi kotiin kauneimman koskaan näkemäni, kermanvalkoisen, emalipintaisen Barbecook -hiiligrillin. Sen sytyttämiseen ei käytetä sytýtysnestettä! Grillissä on pitkä putki, jonka ala-osaan rullataan sanomalehteä (Hesari, Aamulehti, SK) ja sytytys tapahtuu alaosan raoista. Hiiliä tulee normaaliin tapaan grillin pohjalle. Sytytys onnistuu sataprosenttisesti, aina. Todisteena on valtava, hetkellinen savunmuodostus. Hiiligrillin ansiosta grillauskautemme alkaa tammikuussa ja loppuu joulun aikaan. Hiiliä on syytä varata koko talvikaudeksi, sillä suklaarasiatornit syrjäyttävät hiilipussit jossain vaiheessa ja hiilien kysely joulukuussa herättää hämmennystä.
  Ihanaa grillauskesää!

  VastaaPoista
 2. vou, hyvännäkösiä vartaita. Juhannuksena tuli kans tehtyä melkein samalla kaavalla, mutta peurasta. Herkullisen näkönen kuvakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa pakastin tyhjenemään huolestuttavasti ja kesää on kuitenkin jäljellä. Peuravartaat on varmasti vielä parempia, itse tykkään siitä melkein enemmän kuin hirvestä. Toivottavasti pakastin täyttyy taas syksyllä metsän herkuista :)

   Poista
 3. Grillaukseen hurahtaneina, voimme suositella kaasugrilliksi Beef Eaterin, nelipolttimoista kaasugrilliä. Siinä on valurautaiset parilat ja taso-osa ja olemme kokanneet grillin ihan puhki. Kaasugrillin helppouteen ihastuneena olinkin hämmästynyt, kun siippa toi kotiin kauneimman koskaan näkemäni, kermanvalkoisen, emalipintaisen Barbecook -hiiligrillin. Sen sytyttämiseen ei käytetä sytýtysnestettä! Grillissä on pitkä putki, jonka ala-osaan rullataan sanomalehteä (Hesari, Aamulehti, SK) ja sytytys tapahtuu alaosan raoista. Hiiliä tulee normaaliin tapaan grillin pohjalle. Sytytys onnistuu sataprosenttisesti, aina. Todisteena on valtava, hetkellinen savunmuodostus. Hiiligrillin ansiosta grillauskautemme alkaa tammikuussa ja loppuu joulun aikaan. Hiiliä on syytä varata koko talvikaudeksi, sillä suklaarasiatornit syrjäyttävät hiilipussit jossain vaiheessa ja hiilien kysely joulukuussa herättää hämmennystä.
  Ihanaa grillauskesää!

  VastaaPoista
 4. Grillaukseen hurahtaneina, voimme suositella kaasugrilliksi Beef Eaterin, nelipolttimoista kaasugrilliä. Siinä on valurautaiset parilat ja taso-osa ja olemme kokanneet grillin ihan puhki. Kaasugrillin helppouteen ihastuneena olinkin hämmästynyt, kun siippa toi kotiin kauneimman koskaan näkemäni, kermanvalkoisen, emalipintaisen Barbecook -hiiligrillin. Sen sytyttämiseen ei käytetä sytýtysnestettä! Grillissä on pitkä putki, jonka ala-osaan rullataan sanomalehteä (Hesari, Aamulehti, SK) ja sytytys tapahtuu alaosan raoista. Hiiliä tulee normaaliin tapaan grillin pohjalle. Sytytys onnistuu sataprosenttisesti, aina. Todisteena on valtava, hetkellinen savunmuodostus. Hiiligrillin ansiosta grillauskautemme alkaa tammikuussa ja loppuu joulun aikaan. Hiiliä on syytä varata koko talvikaudeksi, sillä suklaarasiatornit syrjäyttävät hiilipussit jossain vaiheessa ja hiilien kysely joulukuussa herättää hämmennystä.
  Ihanaa grillauskesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mempula vinkistä. En olekaan himogrillaaja, kun sinuun vertaa :), mutta samaan tähdätään. Jotenkin tänne mökin slow meininkiin sopisi tuo hiiligrillaus paremmin, mutta sitten taas välillä pitäisi olla enemmän quick ja kaasugrillin paikka. Saa nähdä mikä tänne lopulta päätyy. Tuo valkoinen hiiligrilli kuullostaa mahtavalta, onko se muuten pysynyt valkoisena? Ihanaa grillikesää myös sinulle!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta