Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Punaherukka-nektariinimehu


Jazzailun jälkeen oli ihana palata saariston rauhaan, nauttimaan täydellisestä rauhallisuudesta. Tiiratkin olivat jo lähteneet muuttomatkalle, mutta onneksi meitä viihdyttää vielä tuhatkunta muuta eri lajia.

Lapset olivat tyhjentäneet marjapuskat ennen tänne tuloa ja vaikka helle saapui tänne saavuttuamme oli mehut pakko tehdä. Onneksi grillissämme on sivupolttimo, joten bikinit päälle, vähän aurinkorasvaa, sauna lämpeämään ja sitten mehustamaan. Saunasta saatiin kuumaa vettä pullojen ja korkkien desifiointiin. Mehuliisan käyttöohje viime vuodelta löytyy täältä. Miksi ihmeessä en ole kotonakin tehnyt mehua ulkona?

Koska meillä oli vain reilut 10 litraa punaherukoita ja muutama naapuripuskasta eksynyt karviainen, ajattelin lisätä joukkoon jotain muutakin maukasta. Nektariinit ovat olleet nyt erinomaisia ja halpoja eli nakkasin joukkoon eli 1 kg nektariineja siivutettuina ja kivet poistettuina.

Mehusta tuli loistavan makuista. Nektariini pehmensi makumaailmaa kivasti, vaikka niitä oli noinkin vähän. Sokeria olisi voinut olla minun makuuni vähemmän, mutta lapset tykkäsivät. Siinä on ensi talveksi limsan korviketta. Hiilihappokoneella vettä ja mehua joukkoon. Hakkaa limsat mennen tullen.
Punaherukka-nektariinimehu

1 kg kypsiä pehmeitä nektariineja siivutettuna ja kivet poistettuna
10 kg kypsää punaherukkaa (terttuja ei tarvitse poistaa)
3,5 kg sokeria

Laita nektariinit ensin mehuliisaan ja anna niiden mehustua. Lisää vasta sitten punaherukat terttuineen ja sokeri vuorotellen kattilaan. Laske mehua 20-30 min kuluttua kattilaan ja kaada takaisin marjojen päälle.Valuta mehu suureen kattilaan, jotta laatu on tasaista ja pullota vasta kun kaikki mehu on tullut. Pullota kuumiin pulloihin, anna viilentyä ja laita kylmään.

Tästä tuli reilut 9 pll mehua.        
----------

Kesäkuvia ja muuta mukavaa Hellan ja viinilasin välissä -blogin facesivuilla, klik.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Resepti on niin herkullinen, että taidan kokeilla! Miten toimit Mehuliisan letkuston kanssa? Meillä sulkija on niin huono, että mehua alkaa tulla heti, kun letkun kääntää pikkuisenkin alaspäin. Onko sinulla jokin niksi vai voiko letkuston sulkea jotenkin toisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ups, olen käyttänyt vesiletkun sulkemiseen kahden mutkan tekniikkaa, mutta en taitaisi uskaltaa kokeilla kuumaan mehuun. Tietysti jos letkua pitää ylhäällä mehustuksen aikana, silloin sinne ei pääse tulemaan mehua. Mutta olisko lähelläsi Motonettiä http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/424012/0 sieltä löytyisi lisävarusteena uusi letku ja pidike eikä ole hinnalla pilattu. Googlaa mehustimen letku niin löydät lisää myyntipaikkoja. Toivottavasti tästä oli yhtään apua :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta