Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Zuccardi Wines


Viikonalut saisivat olla useamminkin viime viikon maanantain kaltaisia, kun sain nauttia Zuccardin viinintekijä illallisen Boulevard Social -ravintolassa. Kuuntelin kadehtien, kun charmantti José Alberto Zuccardi kertoili viineistään ja perheyhtiöstään. Olisinpa 20 vuotta nuorempi, niin en miettisi hetkeäkään lähtisinkö opiskelemaan alaa jonnekin viinimaahan. Sanotaan, että koskaan ei ole liian myöhäistä, mutta ehkä sitten seuraavassa elämässä.

Zuccardi Wines on osa Familia Zuccardia, Argentiinan kolmanneksi suurinta viinintuottajaa. Perheyritys Familia Zuccardin ensimmäiset viinitarhat istutti Alberto Zuccardi vuonna 1963, ja nykyään viiniä viljellään jo kolmannessa polvessa. Isä José Alberto ja poika Sebastian ovat keskittyneet viinin viljelyyn Argentiinassa Mendozan, Uco Valleyn alueella, toinen pojista Miquel aloitti 2004 tilan oliiviöljybusineksen ja tytär Julia hoitaa tilan vierastoimintaa.

Boulevard Socialin ruoat räjäyttivät jälleen makunystyrät auki. Pidän edelleenkin Tomi Björckiä  makujen jumalana, eikä kukaan ole saanut horjutettua jalustaa viimeiseen kahteen vuoteen Farangin käyntini jälkeen, eikä mies myöskään lyönyt omaan nilkaansa tällä reissulla vaan pysyi jalustallaan. Jotta kotirauha säilyy pitää mainita, että Iso Muru tekee myös hyvää aasialaista, mutta ei ihan vielä pärjää ruoissa Tomille :)Kymmenen ruokalajin illallinen oli ennenkuulumatonta jopa minulle, ruoan kanssa nautitut 10 viiniä oli 
valittu huolella sulamaan yhteen ruoan kanssa, mielestäni siinä oli onnistuttu erinomaisesti.  Testasimme myös Zuccardin kahta eri oliiviöljyä ja kuten viineissäkin makueroja löytyi. Palaan näihin oliiviöljyjen eroihin vielä myöhemmin eri postauksessa.

Alkuun tarjoiltu kuohuviini Zuccardi Blanc de blancs teki vaikutuksen, kuten myös Zuccardin Emma Bonarda 2011, viini on nimetty viinintekijä Sebastian Zuccardin isoäidin mukaan.

“Emma is an elegant woman of bright personality, charming, spontaneous and sophisticated at the same time”. Koska menu oli hyvin mausteinen ja täynnä erilaisia nyansseja, alkoi makuaisti olemaan loppua kohden  kyllästetty aromikailla Malbec-viineillä ja erilaisilla mausteilla, jolloin myös viinien "maisteleminen" kävi haastavaksi. Silloin oli pakko keskittyä olennaiseen eli pelkkään nauttimiseen, jonka viini ja ruoka yhdessä tekivät erittäin helpoksi. Boulevard Social oli täynnä iloista puheensorinaa, hymyä, viininystäviä ja kaikki näyttivät hyvin tyytyväisiltä, se kertonee paljon. 


 Pöytäämme sattui muutama muukin kameran mukaan ottanut ja eräs heistä oli ihana Stella, jonka kanssa olisin voinut puhua mäyräkoirien täydellisyydestä vaikka loppuillan, silloin kun ei puhuttu ruoasta, viinistä tai porilaisista.


  Valitettavasti näistä viineistä ei yksikään ole Alkon valikoimassa, mielelläni näkisin muutaman näistä sielläkin, varsinkin kuohuviinin ja Emman. Zuccardin viineihin kuuluvat myös merkit Santa Julia, Malamado ja Fuzion.

 Illan aikana maistetut viinit:
Zuccardi Emma Bonarda 2011
Tito Zuccardi 2010
Zuccardi Aluvional El Peral 2009
Zuccardi Soleria Vino Blanco Licoroso
Malamado Malbec

Ilta oli täydellinen; niin ruoan, viinin kuin seurankin suhteen.


Lämpimät kiitokset Fondbergille, José Alberto Zuccardille ja 
erityiskiitos Fondbergin ihastuttavalle Miialle, joka jaksoi vastailla väsymättä kysymyksiini.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

 1. Tomi Björck on minunkin suosikkini! :)
  Valitettavasti en ole käynyt kuin kerran syömässä Boulevard Socialissa, muita hänen ravintoloitaan en ole (vielä) testannut.
  Ihania viinejä & mukavaa yhdessäoloa - ihan parasta!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nanne, sun on pakko mennä Farangiin. Aasialaisen ruoan ystävän maanpäällinen taivas :)
   Oikeassa olet, elämän ihania hetkiä ja useimmiten niihin kuuluu nykyään ruoka ja viini :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta