Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Nenäpäivä 2013 ruokahaaste


Hellan ja viinilasin välissä -blogi on päättänyt tänä vuonna lähteä mukaan Nenäpäivän Hyvän Tekijäksi. Suurena toiveena on, että saisin teidätkin tiimiin mukaan.Kokataan 16.10.-8.11. välisenä aikana herkullinen illallinen. Haasteena on, että ruoka tehdä penniä venyttämällä, laadusta tinkimättä. Summa, jonka ajattelet säästäneesi lahjoitetaan tiimin tilille ja sitä kautta tehdään hyvää myös muille.

Osta sisäfileen sijasta vaikka edullista possun niskaa, lapaa tai naudan patalihaa ja tee pitkään ja rakkaudella haudutettua pataa. Miten olisi vaikka chili con carne? Avainsana on aika. Upeaa ruokaa saa edullisesti, se vaatii vain hieman enemmän aikaa.
Pyhäinpäivänä olisi upea hetki järjestää ystäville illanistujaiset ja samalla kerätä heiltä pieni osallistumismaksu, jonka voitte yhdessä lahjoittaa tiimin tilille. Jos ruokailette ravintolassa, tilatkaa tällä kertaa se hieman edullisempi annos ja lahjoittakaa säästetty summa tiimin tilille.

Täällä voit tehdä lahjoituksen, klik
Myös tekstaamalla voi lahjoittaa
tekstaamalla NP 101060 numeroon 16499 voit lahjoittaa 10,- 
Olisi huippua, jos kertoisit minulle, miten osallistuit haasteeseen.
-  Jos olet bloggaaja, kerro blogissasi miten osallistuit haasteeseen ja haasta lukijasi mukaan. Lähetä linkki postauksesta minulle joko kommenttikenttään tai sähköpostitse.
- Jos sinulla ei ole blogia ja haluat kertoa, miten osallistuit haasteeseen, niin olisi ihanaa, jos laittaisit minulle kertomuksen, kuvia ja jopa reseptejä tai kerro kommenttikenttään mitä herkkua olet kokkaillut, reseptinkin voi laittaa siihen.
Väliaikatietoja ja hyviä toteutuksia blogini facebook-sivustolla ja lopuksi yhteenveto blogini puolella, linkitän mielelläni bloggaajien jutun siihen, jotta kaikki näkevät upeat kokkaukset. Laita kommentteihin linkki juttuusi, niin kerään ne kaikki lopuksi yhteen.

Pääasia on, että saamme aikaiseksi muhkean potin ja teemme yhdessä hyvää - sekä hyvää ruokaa että hyvää mieltä!


Nenäpäivän huipennus on Nenäpäivä-show 8.11. TV2 klo 19.10 alkaen

Vuoden 2013 Nenäpäivän Hyvän Tekijät Paula Koivuniemi, Janne Kataja, Jarppi Leppänen, Ella Kanninen ja Karim Z. Yskowicz kannustavat suomalaisia pitämään hauskaa ja hankkimaan varoja kehitysmaiden lasten hyväksi rohkeasti eri tavoin. Nenäpäivälle tyypilliseen tyyliin keräykseen osallistutaan paitsi perinteisesti lahjoittamalla, niin myös viihdyttämällä, herkuttamalla, uskaltamalla, liikuttamalla tai myymällä!


Nenäpäivän avunsaajia on monenlaisia. Yhdeksän järjestön voimin (Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja SASK) työtä tehdään kehitysmaiden lasten koulutuksen ja terveydenhuollon sekä elinolojen parantamiseksi.

Tässä yksi esimerkki mitä rahoilla saadaan aikaiseksi. Lisää avustuskohteista ja avunantajista voit lukea Nenäpäivän sivuilta. Klikkaa myös tykkäämään Nenäpäivän facebook -sivuista.

TAITOJA RUOAN SAANNIN TURVAAMISEKSI


YK:n vuosituhattavoitteissa ensimmäiseksi tavoitteeksi on kirjattu äärimmäisen köyhyyden ja nälän poistaminen. Silti miljardi ihmistä näkee päivittäin nälkää. Joka kolmas lapsi kehitysmaissa kärsii aliravitsemuksesta.

Aliravitsemus vaikuttaa vahingollisesti etenkin lapsiin, lasten kasvuun, kehitykseen ja koulunkäyntiin. Alle kolmevuotiaalle lapselle riittävä ja ravitseva ruoka on välttämätön edellytys tasapainoisen kehityksen takaamiseksi. Kehittämällä perheiden kanssa yhdessä tehokkaampia ja kestäviä tapoja viljellä maata taataan ruokaturva koko perheelle. Samalla mahdollistetaan myös lasten koulunkäynti: ruokaturvan parantuessa perheellä on mahdollisuus lähettää lapsensa kouluun eikä lasten tarvitse olla töissä.

Nenäpäivän tuella Fida tekee ruokaturvatyötä Burundissa, Etiopiassa, Keniassa, Tansaniassa ja Ugandassa. Nenäpäivän lahjoitustuotoilla opetetaan köyhille perheille kate- ja vuoroviljelyä, tehostetaan sadeveden keräilyä, perustetaan taimitarhoja ja mallipeltoja sekä hankitaan siemeniä ja viljelyvälineitä.

Mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan?
3 € - sata puuntainta
13 € - 50 hedelmäpuuta
210 € - vesisäiliö 1000 litraa
400 € - vesisäiliö 2000 litraa
1300 € - viljely- ja ympäristökoulutus 10 hengelle
2800 € - yhden hehtaarin mallipelto, jossa käytetään uutta viljelymenetelmää


--------------------


Lopuksi haluan vielä selkeyttää, etten saa tästä minkäänlaista korvausta ja kaikki lahjoitetut rahat menevät Hellan ja viinilasin välissä -blogin tiimin kautta suoraan Nenäpäivän tilille.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta