Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus syksy 2013


Talven punaviinikausi on virallisesti avattu. Vietimme lauantaina viinipäiväntasausta. Näin syksyllä viinipäiväntasaus on vakiintunut syyskuun loppuun, onhan kyseessä Ison Murun ja minun yhteisestä jutusta eli syksyllä juhla on lähellä kihlajaispäiväämme ja keväällä hääpäiväämme.

Olen aiemminkin kirjoittanut viinipäiväntasauksesta ja siitä on voinut lukea myös Evitasta ja Viini-lehdestä. Kyse on Ison Murun keksinnöstä, jonka minä olen jalostanut ihan oikeaksi juhlaksi. Tavoitteena tietenkin saada Suomen juhlakauteen kaksi aivan uutta juhlaa ylistämään ystävyyttä, rakkautta, viiniä ja ruokaa. Vaatimattomat tavoitteet vai mitä?

Viinipäiväntasauksessa nautitaan herkullista ruokaa hyvien viinien kanssa. Etsin aina ensin mieleiset viinit ja tässä juhlassa ruoka tehdään viineille sopivaksi. Näin syksyllä hyvästellään valkoviini ja vaihdetaan samppanjamaljalla punaviiniin. 

Tällä kertaa menussa oli jotakin vanhaa, jotakin uutta ja jotakin punaista. Reseptejä tulossa piakkoin.


Ruoka

Alkukeitoksi
Fenkolikeittoa, joka valitettavasti jäi mielestäni hieman laimean makuiseksi.
Uunissa grillattuja leipiä, piparjuurituorejuustolla, kylmäsavuhärällä ja punasipuli-suppilovahveropikkelsillä.Pääruoaksi
Kokonaisen naudan sisäfileen uunissa, persilja-valkosipulivoita, suppilovahverorisottoa ja punajuurisalaattia.Jälkkäriksi
valkosuklaa-browniekakku
Juustoja


Viinit
Hyvästeltävälle kesälle 
Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc 2012, joka oli hapokkaan trooppinen laukaus takaisin kesään, tällä kertaa mieleen eivät tulleet koivut ja suomalainen sauna vaan passionköynnösten siimeksessä vietetty helteinen iltapäivä (onhan se köynnös?). Kunpa pääsisinkin nauttimaan viiniä passionhedelmien sekaan jonnekin lämpimään. Tämä viini on tilausvalikoimassa 0,75l pulloissa ja hyllytavarana 0,375l pulloissa. Kyseessä on luomuviini.


Kuohuvana alkuna uudelle kaudelle
Taittinger Brut Prestige Rosé, joka on kovaa vauhtia kohoamassa samppanjasuosikikseni. Tämän samppanja on maultaan erittäin runsas eli se sopii myös ruoan kanssa, mutta toki myös sellaisenaan. Maussa vadelmaa ja hennosti mansikkaa. Erittäin tyylikäs samppanja. Taittinger on muuten yksi harvoista samppanjataloista, joka vielä on yksityisomistuksessa. www.taittinger.com

Ja punaisena alkavalle talvelle
Italialainen Farnito Camponibbio 2007 (Sangiovese, Cabernet Sauvignon), joka sai huokailemaan syvään ja odottamaan talvea, takkatulta ja ihania herkullisia punaviinejä. Viini oli täyteläinen, hapankirsikkainen, yrttinen, kevyesti savuinen. Yhdessä ruoan kanssa tanniinit pehmenivät. Ehdottomasti ruoalle tarkoitettu viini ja hyvä sellainen.

Jälkkärijuustojen kanssa kellarin kätköistä löydetty makea jälkiruokaviini
Torres Vendimia Tardía Riesling 2005
Sopi loistavasti juustoille ja erityisesti sinihomejuustolle.

Näin olemme siirtyneet uudelle kaudelle ja nautimme lämmittävistä punaviineistä, kunnes taas keväällä saamme uudet värit - niin luontoon kuin lasiinkin. Nyt voikin alkaa joulun suunnittelun.

Tein viinipäiväntasaukselle ihan oman logon, mitäs pidätte? Seuraavaa viinipäiväntasausta vietetään huhtikuussa, kerron lisää myöhemmin :)


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tällaisina välivuodenaikoina on tosiaan syytä keksiä uusia juhlia! Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen täysin samaa mieltä - kalenteriin mahtuu hyvin kaksi uutta ruokaan ja viiniin keskittyvää juhlaa :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta