Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Essence plus Fiskarsin brunssilla


Starttasimme auton lauantai-aamuna kukonlaulun aikaan, takapenkillä kaksi kiukkuista, kesken unien herätettyä pikku murua. Suurimpana kiukun aiheena, että joulukalenteri oli unohtunut avata. Takapenkki täynnä pehmoleluja ja kitinää on aina mukava matkan aloitus ja laittoi miettimään talven tulevaa ajomatkaa Ylläkselle. Voisiko sinne sittenkin mennä lentäen? Yhdeksän paria suksia ja muut kamat, no way...

Kitinät unohtuivat, kun pääsimme Helsinkiin, luvassa oli Fiskarsin yhteistyöbloggajilleen järjestämä brussi Pastiksessa. Minulle tarjoitui tänä vuonna upea tilaisuus toimia Fiskarsin blogilähettiläänä ja sen myötä tein kaksi kokkailuvideota Fiskarsille. Hauskoja ja jännittäviä kokemuksia, ehkä jatkoa seuraa ensi vuonna.

Uusi aamun aloitus Pastiksessa samppanjan kera sai hyvän tuulen palaamaan.
Noutopöytään oli herkut katettuna  ja se patee, onneksi Sillä Sipulin Merituuli valaisi minua, että resepti löytyy Murun-keittokirjasta, siitä jota olen teille hehkuttanut aiemmin, tatä pitää tehdä jouluksi.


huippusommelierien
Kun kutsussa lukee, että maistelemme viiniä uudella tavalla, herää mielenkiinto ja samalla skeptisyys kurkistaa ja mikäköhän se uusi tapa nyt vielä voisi olla.

Samuil Angelov

Huippusommelierit Samuil Angelov ja Jussi Laakso ovat tehneet Iittalan kanssa yhteistyössä Essence plus -sarjan tiimoilta. Lasit on suunnitellut Alfredo Häberli ja sommelierit ovat olleet mukana testaamassa lasin muotoa, jotta siitä on saatu mahdollisimman sopiva eri nyanssien aistimiseen.

Kuvassa etualalla samppanja/kuohuviinilasi

Essence plus -sarjan tarkoituksena on ollut hävittää ajatus erillisistä punaviini- ja valkoviinilaseista ja nostaa viinin luonne pääasiaksi. 
Sarjassa on lasi täyteläisille ja vahvoille viineille sekä kevyille ja nuorille viineille, riippumatta siitä onko viini valkoista tai punaista. Sarjassa on myös oma lasi kuohuviinille ja samppanjalle. Digestiivilasi on suunniteltu aveceille, kuten konjakille ja grapalle sekä jälkiruokaviineille.

Testasimme Shelter Hans-Bert Espe Und Silke Wolf Spätburgunder 2011 -viiniä kahdessa eri lasissa saman ruoan kanssa ja ero oli aivan selvä. Pienemmässä lasissa hapokkuus säilyi ja viini sopi mielestäni pateelle paremmin kuin suuremmassa lasissa ollessaan. Kun taas suuremmassa lasissa viini sopi nautiskeluun paremmin. Keskustelimme Punavuori Gourmetin Anikon kanssa ja päädyimme tulokseen, että viini meni jopa hieman latteaksi suuremmassa lasissa.  

 
Luultavasti palaan tähän lasiasiaan vielä myöhemmin, koska kiinnostukseni heräsi ja ainahan se herää kun viineistä puhutaan. Lisää testiä tulossa!

Oli ihana tavata kanssabloggaajia, puhumattakaan karismaattisesta Samuil Angelovista ja Fiskarsin upeista naisista, kiitos!

Matkani jatkui Kansallisoopperaan katsomaan Lumikuningatarta, joka teki suuren vaikutuksen koko perheeseen. Eniten pieneen ballerinaan, joka istui hievahtamatta koko esityksen ajan kaksi istuinkoroketta takapuolen alla, jotta varmasti näki kaiken. 
Elämys koko perheelle - suosittelen lämpimästi!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Oli mukava tavata taas! kyllä brunssit ja shampanja vaan ovat hienoja keksintöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähintäänkin kerran kuussa pitäisi viettää tuollainen brunssi ja ehdottomasti samppanjan kera. Oli ihana tavata!

   Poista
 2. kuulostaa kyllä ihan mahtavalta päivältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todellakin oli, pitäisi useammin käydä Helsingissä. Ihanaa joulun odotusta!

   Poista
 3. Kiitos seurasta Johanna! Ihanasti meidän lasit kilahtivat ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Nanna! Kauniit soinnut saatiin aikaiseksi, jälleen :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta