Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kirjoja jouluiseen tunnelmointiin


Joulun tunnelmointiin kuuluvat ehdottomasti myös joulukirjat, -lehdet ja keittokirjat. Tässä muutamia syksyn aikana ilmestyneitä sisustus- ja puutarhakirjoja, joista olen pitänyt.

Kuten olen aikaisemmin kertonutkin, on erittäin harvinaista, että lukisin iltaisin romaania. Mikä on sinänsä harmi, nuorena olen ollut varsinainen lukutoukka. Romaanien sijaan minulla on sängyn vieressä korkea, vino pino lehtiä ja keittokirjoja, joita lueskelen hetki ennen nukkumista. Isot kirjat kolahtavat sekä kolhivat pahiten pudotessaan, joten yritän välttää niitä unikirjoina.

Olen kuullut Ison Murun mutisevan jotakin, että meillä olisi mukama liikaa lehtiä ja keittokirjoja, mutta eihän niitä voi olla liikaa. Vanhoista sisustuslehdistä löytää aina mahtavia inspiraatiopläjäyksiä monenkin vuoden takaa (jopa 10 vuoden takaa), puhumattakaan keittokirjoista. Eihän keittokirjoja voi laittaa pois, koska minulla on vain niitä hyviä. Onneksi keittiökaapit eivät ulotu kattoon saakka, kaapin ja katon väliin mahtuu vielä metrikaupalla keittokirjoja ja mökkilläkin pitää olla muutama. Joten ei hätää!


Näiden kanssa on ollut mukava fiilistellä ja löytää uusia jouluideoita tai muuten vain ideoita.


Ilona Pietiläinen on tuottelias kirjailija, joka pitää myös blogia Valkoinen puutalokoti.

Talven taikaa - 100 ideaa valkoisesta rintamamiestalosta ilmestyi 2012. Kirja on koottu syksyn ajasta, joka kääntyy kauneimpaan jouluun ja taittuu taas kevättalveen. Kirjassa on runsaasti tuunausvinkkejä ja kivoja sisustusideoita romanttiseen kotiin.


Kirja on täynnä toinen toistaan tunnelmallisempia ja runsaita kuvia. Vaikka pidänkin pelkistetystä sisustamisesta, tykkään selailla tällaisia kirjoja. Näistä löytää ideoita, joita on mukava sekoitella moderninpaankin sisustussuuntaan, näin tulos on lämmin ja kotoisa.-----------------------


Tänä syksynä ilmestyi Ilona Pietiläiseltä ilmestyi kaksi kirjaa. Ensimmäinen on Lumoava Joulu - ideoita tunnelmalliseen jouluun, jossa vieraillaan erilaisissa joulukodeissa fiilistelemässä joulutunnelmia. Lisäksi kirjassa on askarteluvinkkejä ja jouluisia reseptejäkin."Olen kirjoittanut tämän kirjan lumihiutaleiden leijaillessa ja tähtien valaistessa pakkastaivaan. Lumoavan joulun rakentaminen aloitetaan pienessä vanhassa talossa jo varhain. Sivuilla matkataan läpi syksyn puuhastelun siirtyen joulun ihaniin valmisteluihin. Parhaimmat ideat ja rakkaimmat valmistelut olen koonnut sinulle mukaan poimittaviksi."


Joulun tunnelmointia, askartelua ja kokkailua. Mitä muuta joulukirjalta voisi toivoa. Tämä kaivetaan esiin monena jouluna.-----------------------

Toinen tänä vuonna ilmestyneistä Ilona Pietiläisen kirjoista on  Ilonan ja Hanne Maneliuksen yhteistä käsialaa Hulivilin onnenhetket - juhlia, sisustusta lapsille.

Kirja on jaettu kolmeen osaan: lastenjuhliin, lastenhuoneisiin ja iloisiin ideoihin.

Hienojen neitien aamupäivä-kekkereihin neulotaan, somistetaan, puvustetaan ja tietysti myös leivotaan. Juhlat vietetään huvimajassa.

Tämä kirja on erittäin kaunis ja tunnelmallinen. Ehkä seuraavat lasten juhlat saavat vaikutteita tästä kirjasta.


Kauniita kirjan kansia


Pikku prinsessan oma huone-----------------------24 askelta jouluun on Kaisa ja Aleksi Kuokan joulukirja, jossa vietetään joulua maalla perheen ja ystävien kesken. Siellä leivotaan ja nautitaan iloisista hetkistä. Jokainen askel vie kohti jouluaattoa ja rauhallisia joulupyhiä. Kirjassa on askarteluvinkkejä ja runsaasti ruokaohjeita.

Tyylikäs skandinaavinen joulukirja, joka tarjoaa jouluherkkuja kauniilla kuvilla ja helpoilla resepteillä.

-----------------------


Puutarhurin syksy ja talvi on Leena Luodon, Tiina Klementtilän ja Heikki Luodon taidonnäyte. Kirja tarjoaa ohjeita kylmän ajan pihatöihin ja paljon mukavaa näpräämistä. Syksy ja talvi ovat hyvää aikaa luoda uutta ja nauttia omin käsin tekemisestä. Pihasta ja lähimetsästä löytyy materiaalia helposti.


Onko lähipiirissäsi intohimoinen puutarhuri, tämä saattaisi olla hyvä lahjakirja vieroitusoireissaan kieriskelevälle viherpeukalolle.


Kirja on jaettu kolmeen osaan: syksyn kukkaloistoa ja sadonkorjuuta, talven tullessa ja kevättä kohti. Ihania kranssiohjeita, havutöitä, kauniit painot omananpuun oksiin ja paljon muuta kaunistusta puutarhaan ja vähän sisällekin. Syksy- ja kevätosassa on paljon vinkkejä kasvien istutusajoista sekä tietenkin puutarhan syys- ja keväthuollosta.

Puutarhurin syksy ja talvi tarjoaa kauneutta talven keskelle.

-----------------------

Näiden ihanuuksien lisäksi minulla olisi muutama lahjakirjavinkki kokkaileville ja viiniä nautiskeleville herkkusuille, mutta palataan tähän asiaan piakkoin.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Olisi kiva nähdä kuvia myös teidän jouluisesta kodistanne. Siellä on varmasti kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän hetken joulukoristukset pitävät sisällään vain valtavan määrän, siis todella valtavan määrän, kynttilöitä :) Mutta katsotaan, jos saan jotakin oikeita "koristeita" laitettua, niin ehkä laitan tännekin muutaman kuvan :)

   Poista
 2. Ihania kirjoja nämä kaikki! Tuo 24 askelta jouluun olisi ehkä nyt kyllä laitettava toivelistalle :) Ihanaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, se on tosi ihana kirja ja kaunis. Ihanaa viikonloppua ja joulun aikaa myös sinulle!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta