Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Nopeaa arkiruokaa - Linssikeitto


Jälleen kerran linsseja, tällä kertaa keiton muodossa. Nopeaa arkiruokaa ja miten se lämmittääkään, kun ulkona vihmoo. Pitää varmaan kaivaa esiin arabialaisen keittiön -opus, jos sieltä löytyisi lisää hyviä keittoja. Tämä ei ihan sytyttänyt meidän lapsia, mutta linjalla "äiti on taas tehnyt ruoan" mentiin. Jos joku kuvittelee, että meillä syödään hyvin, niin kysykääpä meidän pikku murujen mielipide. Heidän mielestään äiti tekee ihan kamalia ruokia tai ainakin tyttäreni on täysin sitä mieltä. En kuitenkaan luovuta, vaan jatkan totuttamista kaikenlaiseen ruokaan. Tämä ei näytä erityisen hyvältä, mutta maistui kuitenkin siltä.

Linssit ovat monipuolista ja edullista ruokaa, jolla voi hyvin korvata osan lihasta. Ne ovat myös oiva kasvisruokavalion proteiinilähde. Kaupoista löytyy jo monenlaisia linssejä: punaisia, keltaisia, vihreitä ja mustia. Kuorelliset linssit vaativat noin 20 minuutin kypsennysajan, kuoritut kypsyvät kymmenessä minuutissa. Varsinaista pikaruokaa siis.

Vihreissä linsseissä on kuoret tallella ja siksi ne eivät puuroudu yhtä herkästi kuin kuoritut. Vihreät linssit sopivat keittoihin, patoihin, salaatteihin ja pastaruokiin. Punaiset kuoritut käyvät sosekeittoihin ja muhennoksiin. Punaisia myydään myös kuorimattomana. Mustat linssit, joita useimmiten myydään belugalinssien nimellä, ovat näyttäviä. Ne säilyttävät hyvin värinsä ja muotonsa, ja sopivat siksi hyvin salaatteihin ja patoihin. Ne ovat hyviä myös marinoituina.                       Lähde: Turun Sanomat
Tomaattinen linssikeitto

3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 varsisellerinvartta
1 tlk kokonaisia tomaatteja
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl kanelia
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl suolaa
mustapippuria
8 dl kasvislientä
2 dl punaisia linssejä huuhdeltuna

Chorizo-makkaraa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele sellerinvarret. Pienistä tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit siinä. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Lisää paloitellut sellerinvarret ja tomaatit sekä liemi purkista. Sekoita hetki ja lisää kasvisliemi ja hyvin huuhdellut linssit. Anna kiehua linssipaketin ohjeen mukaan n. 30 min. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile chorizo-makkaran kanssa tai sellaisenaan.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta