Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pirun hyviä viinikirjoja pukin konttiin


Täällä on viuhuttu siihen malliin, että jalat hädin tuskin kantavat. Yhtään kaappia en ole siivonnut sisältä, mutta pelkästään kerääntyneiden tavarakasojen setviminen vie päivän. Mistä ihmeestä noita kasoja kertyy? Enkä tarkoita lehtiä - ne ovat joulun kunniaksi vatupassin suorassa pinossa (monessa pinossa). Tarkoitan kaiken näköistä krääsää, jonka pitäisi lentää suoraan roskikseen, mutta kuitenkin ne päätyvät epämääräisiksi kasoiksi ruokapöydälle, työpöydälle, makuuhuoneen lipaston päälle, lattialle ja kodinhoitohuoneen pöydälle. Lasten huoneiden järjestäminen onkin sitten oma lukunsa.
Joulukokkailu alkaa huomenna, jos haluatte kurkata mitä hellan ja viinilasin välissä on kokkailtu aikaisempina jouluina, niin kurkkaahan arkistoon tästä, klik.

Koska minullakin on vielä muutama joululahja ostamatta, niin ajattelin kirjoittaa teille muutaman vinkin, jos painitte saman ongelman kanssa. Kirja on aina hyvä lahja tai ainakin minä pidän niistä.Pirun hyvä viinikirja - Arto Koskelo

Viinipiru-blogia pitävältä Arto Koskelolta on ilmestynyt toinen kirja Pirun hyvän viinikirja. . "Askeettinen arki tuottaa tyytymättömyyttä, jota paratiisilomat, uudet autot tai suuremmat asunnot eivät pysty kompensoimaan", Koskelo on auttamaton kulinaristi ja hän todellakin kulkee nautinollisuuden reittiä. "Jos pidät viinin juomisesta, voit jo onnitella itseäsi kahdesta syystä. Olet oppinut nauttimaan maailman parhaaasta juomasta ja näet paraikaa vaivaa lukiessasi aiheesta kirjaa, joka toivon mukaan syventää kykyäsi nauttia elämästä."  Kirjassa filosofoidaan viinistä ja tutustutaan eri maiden viinikulttuuriin, mutta samalla se on elämäntapa-opas - parempaan ja nautinnollisempaan elämään.

Lahja viiniharrastusta aloittelevalle tai liian kireälle pingottaja-ystävälleVuosisadan viinit - Pekka Nuikki, Essi Avellan, Juha Lihtonen

Vuosisadan Viinit -kirjassa jokaisella viinillä on oma kertomuksensa ja kohtalonsa, ja kirjaa tutkiessa tämä aukeaa lukijalle kiehtovasti. Nuikki yhdistää tarinoillaan maailman huippuviinien historiat ja
makunautinnot toisiinsa ennenkokemattomalla, mielenkiintoisella tavalla käyttäen apunaan myös persoonallista ja visuaalisesti kiehtovaa kuvitusta.  Erityismaininta kirjan valokuvista, jotka ovat huikeita. Kuvaajana Pekka Nuikki. Vaikka kirjan viinit ovat aika monen ulottumattomissa, on ihana lukea viinitalojen tarinoita.

Lahjaksi todelliselle viinien harrastajalle.Ruoasta viiniin - makumatka Euroopan halki - Juha Berglund, Jaakko Heinimäki, Antti Rinta-Huumo, Antti Vahtera

"Päätimme lähteä ottamaan selvää, mistä viinin ja ruoan liitto syntyy. Matkasimme makuaistit avoimina halki muutaman Euroopan klassisimman viinialueen ja yritimme selvittää viinin ruoan vuorovaikutukseen vaikuttavia tekijöitä. Meitä oli matkassa kaksi viiniukkoa, yksi kokkipoika (joskin toinen viiniukoistakin on kokki koulutukseltaan), ja koska viinillä on myös henki, ellei suorastaan sielu, kuului seurueeseen myös viineihin perehtynyt pappi. Autoa ajoi Tomi Salonen, ja kuvat otti Kangas."

Matkalla perehdytään kunkin alueen historiaan, gastronomiaan ja ruokaperinteeseen sekä viineihin ja niiden valmistukseen. Antti Vahteran reseptit ovat jälleen Vahteramaiseen tyyliin simppeleitä ja silti niin  hienostuneita ja kun ruokaohjeen kanssa tarjoillaan sopiva viinivinkki, voi keskittyä olennaiseen eli nauttimiseen.

Lahjaksi nautiskelijalleViiniopas 2014 - Pekka Suorsa

Kaikki Alkon viinit - arviot yli 2000 viinistä. Ilta-Sanomien, Glorian ruoka & viinin ja Vartin viinipalstoilta tutun kirjoittajan Pekka Suorsan Viiniopas 2014 kertoo, mikä viini on hintansa arvoinen Alkon myymälässä. Suositeltavat viinit on varustettu etikettikuvin. Viinitoimittajan kokemukset kokoava opas julkaistaan vuosittain.

Lahjaksi viinin ystävällePerheensä menettänyt Harald Poppe löytää itsensä yllättäen viinimatkalta Ranskasta. Kun seurue vierailee Cloet-Décleauxin samppanjatalossa, Poppe tapaa legendaarisen kellarimestarin Anselme Guidotin kuoleman kielistä. Viime sanoikseen Guidot vannottaa Poppea pelastamaan lapsenlapsensa Isabellan uhkaavasta vaarasta. Murhaksi paljastuva kuolema sitoo Poppen Isabellaan - ja juttuun, jonka juuret ulottuvat kauas Champagnen maakunnan veriseen historiaan.
Wine Crime -sarjan avaus. Tässä on yhdistettynä salapoliisiromaani, viinimatkailu ja historia.

Lahjaksi ystävälle samppanjapullon kera.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta