Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Alppihiihto for dummies -vuodatus


Viides päivä rinteessä ja pientä turnausväsymystä havaittavissa sekä aikuisissa että lapsissa. Pakkanen on lauhtunut, rinteessä ollaan -10 C pinnassa. Upeaa kun ei tarvitse väistellä ketään ja välillä voi pysähtyä valokuvaamaan, jos siltä tuntuu ja aika usein tuntuu, laskettelijoita on todella vähän. Epäilen vahvasti, ettei minusta olisi laskijaksi etelän täysiin rinteisiin. Tällainen laskeminen on nautinnollista ja minä olen tunnetusti hyvin mukavuudenhaluinen.Huomiseksi saamme pikku Muruille pujotteluradan rinteeseen, kiitos hiihdonopettajille! Maanantaina on lasten ensimmäiset kilpailut ja harjoittelut ovat olleet yhtä vähissä kuin Länsi-Suomen lumi, mutta onneksi ehtivät saamaan hieman tuntumaa täällä.
Aikamoista haastepukeutumista tämä viikko on ollut. Kun pukee itsensä ja tarkastaa lasten varustukset on tuloksena hirveä hiki. Kun sitten päästään rinteeseen vaihdetaan kengät monoihin ja napataan sukset ja taas on hiki. Iso pelastus on ollut kaappi, jonka otimme ekana päivänä Ylläs-Skin alakerrasta. Hyvällä asettelulla olemme onnistuneet ahtamaan 4 sukset ja 4 monot samaan kaappiin. Ei tarvi pelata suksiboksin kanssa koko ajan ja liikkuminen on helpompaa kenkien kanssa, 35,-/vko on aika pieni investointi tästä helpotuksesta, vaikka siltikin on hiki. Onneksi ulkona on ollut sentään sopivan viileää.Tänäkin vuonna olemme käyttäneet vuokraamon palveluita aktiivisesti. Mieheni vuokrasi välineet koko viikoksi - ei siis ole vieläkään ostettu omia. Lisäksi henkilökunta on auttanut kaikissa mahdollisissa ongelmissa, joista minulla ei vielä ole hajuakaan. Kuten kilpalasien linssien vaihto ja suksien siteiden säädöt.

Alppihiihto for dummies olisi hyvä kirjahankinta minulle, jos sellainen jo markkinoilla on. Jos sitä ei vielä ole, niin ystäväni Kaisa voisi sellaisen kirjoittaa - se tulisi tarpeeseen. Miten ihmeessä tällainen harrastelijalaskettelija voi tietää kaikkia juttuja, mitä lasten kilpaharrastus tuo mukanaan. Minä en ymmärrä suksien hoidosta ja kanttien viilauksesta yhtään mitään ja sitä pitäisi tehdä suksille lähes koko ajan. Hoitovälineet pitäisi hommata kotiin ja sitten pitäisi vielä opetella tekemään nämä kaikki jutut. Toivottavasti käy samaan tapaan kuin veitsien teroitus, sitten voisin osata sen.
Puhumattakaan kaikista varusteista: pujottelusuksista, suurpujottelusuksista, kilpamonoista, kilpapuvuista, kilpasauvoista ja muista härpäkkeistä. Miten näistä voi oikeasti tietää mitään, jos ei ole itse kilpaillut. Olen niin hukassa...  Tarvitsisin sponsorin, joka hoitaisi oikeat varusteet lapsille, anyone?  Minä voin hoitaa muonituksen.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Googletin ylläs tarkistaakseni säätiloja ym. ja tupsahdin tänne. Näyttää kyllä hyvältä, huomenna siellä itsekin noissa maisemissa perheen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet onnekas :) Oli setään kiva yllätys, että tänne länsi-suomeen oli tullut lunta poissaolessamme.Tupsahdahan uudelleenkin.

   Poista
 2. Mä en oo koskaan lasketellut... Pari vuotta sitten olin tuttavien kanssa Ylläksellä, tosin maaliskuussa. Äkäsjärveä hiihtelin ympäriinsä... (Ja kerran kesällä matkalla pohjoiseen olin hotelli Saagassa yötä). Jotenkin vaan tuo kylmyys ei oo mua varten. Mutta teillä on ollut kuitenkin tuiskutonta.. ja kaunista... Ja ihan varmasti on ihanaa olla rinteessä ilman ruuhkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuussa on jo varmaan ihanan leppeät ilmat ja aurinko lämmittää mukavasti. Varmaan parasta aikaa olla siellä.
   Murtsikkaladuille olisi ollut mukava päästä, mutta sen esti kova pakkanen. Rinnekelit onneksi suosivat. Koskaan ei ole liian myöhäistä kokeilla, minäkin aloitin tyhjästä uudelleen pari vuotta sitten :)

   Poista
 3. Kuulostaa niin tutulta nuo kaiken maailman säädöt, hiet, huollot, viilaukset, radat ja puvut - olihan se lystiä puuhaa!

  Ja muuten, suksien huoltoon tarvitaan viilojen lisäksi myös silitysrauta ja keraaminen sulake :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik kuullostaa ihan kotitöiltä. Selkeesti insinöörien hommia, laitan mieheni opettelemaan tuon. Keraaminen suulake???? Sinä olet sitten kisaillut?

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta