Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus lähestyy


Enää kaksi päivää Viinipäiväntasauksen kevät 2014 kattaukseen. Loimme facebookin puolelle Viinipäiväntasaukselle oman tapahtumasivuston ja mitä tapahtuikaan? Ihan huikeaa, tällä hetkellä yli 900 suomalaista on päättänyt viettää Viinipäiväntasausta. Tuntuu hienolta jakaa itse kehitetty tapahtuma eteenpäin kaikkien iloksi. Tänään sain tehtyä Viinipäiväntasaukselle omat facebook-sivut, jonka kautta voi jatkossakin seurata tapahtuman etenemistä ja tietysti tulevien Viinipäiväntasausten uutisointia. Käykääpä tykkämässä. Syksyn Viinipäiväntasauksen päivämäärä kerrotaan myöhemmin myös siellä. Jatkossa lupaan laittaa sivustolle viinivinkkejä ja muita mukavia viinillisiä asioita.

Kerron tähän alkuun hieman Viinipäiväntasauksen taustoja. Viinipäiväntasaus on kaksi kertaa vuodessa vietettävä juhla, joka on saanut syntynsä minun ja mieheni "rakkaustarinasta". Kun tapasimme ensimmäisen kerran, eksyi keskustelu yllättävästi viineihin ja mieheni kertoi viettävänsä Viinipäiväntasausta. Hän tiesi minun harrastelevan viinejä. Kyseessä oli vitsi, joka kuitenkin alkoi elää omaa elämäänsä avioliiton myötä. Nyt 12 vuotta myöhemmin ja monta Viinipäiväntasausta viettäneenä halusimme jakaa tämän kaikkien juhlaksi.
Miten viinipäiväntasausta vietetetään keväällä?
1. Hanki mieleiset viinit: punaviini, samppanja ja valkoviini
2. Suunnittele viineille sopiva menu
3. Nauti Viinipäiväntasausmenu ystävien tai rakkaimpasi kanssa
4. Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle. Nauti viinit ruoan kanssa
Muista, että tämä on ylistys viinille, ruoalle, ystävyydelle ja rakkaudelle

Meillä on viinit valittuna, mutta menu hakee vielä muotoaan. En siis valitettavasti kuulu niihin ruokabloggaajiin, jolla olisi hommat suunniteltuna viikkoa ennen. Kadehdin niitä, jotka näin tekevät. Tänä iltana päätän menun ja huomenna viiletän kauppaan ja illalla aloitan valmistelut.Keväinen Viinipäiväntasaus asettaa hieman haastetta, koska ruokailu aloitetaan punaviinillä. Juustotkin voi nauttia alkuruokana, jos sille päälle sattuu. Yksi pitkäaikainen suosikkini on ollut marinoitu paahtopaisti, mutta jos tänä keväänä jotakin vaihtelua.Olen usein suosinut buffeeta, josta jokainen saa valita viineille sopivia makuja, eikä emännän tai isännän tarvitse hyppiä keittiön puolelle koko ajan. Toisaalta olemme myös viettäneet Viinipäiväntasausta yhdessä vieraiden kanssa ruokaa valmistaen. Kaikki käy, kunhan hauskuus säilyy. Ruokaa pitää tehdä rakkaudella.


Samppanja on heikkouteni ja mielestäni sen kanssa sopii kaikki tai sen voi nauttia sellaisenaan.  Parhimmillaan se on kuitenkin makujen kanssa, jotka eivät ole voimakaampia kuin itse juoma. Taidan kokeilla tänä vuonna äyriäisiä tai ehkä teen skagen-mätipaloja. Valkoviinin kanssa haluan kalaa ja ehdottomasti parsaa jossakin muodossa. Lisäksi erilaisia salaatteja, mukavia pikku tapaksia ja kaikkea herkkua.  Jos menun viimeistelee valkoisella jälkkäriviinillä, voi juustot jättää viimeiseksi sekä nauttia sopivaa jälkiruokaa. Tällä kertaa taidan tehdä tiramisuasuklaa-mascarponekakkua tai keväistä valkosuklaa-passionkakkua, mutta tämäkin voi tietysti vielä muuttua.

Laitan kaikki toteutetut reseptit tänne Viinipäiväntasauksen jälkeen.Jos ette ole vielä hakeneet viinejä, niin laittakaa Alkon myyjät koville ja etsikää todelliset lemppariviinit. Laitan tähän linkin blogini viinivinkkeihin, jos sieltä löytyisi jotakin apua.

Olisi mukavaa, jos te jakaisitte kuvia ja tunnelmia omista Viinipäivätasaus-juhlistanne instagrammin, facebookin tai twitterin puolella. Käyttäkää #viinipäiväntasaus, niin kaikki kuvat löytyvät saman kategorian alta. Jos joukossa on bloggaajia ja kirjoitatte Viinipäiväntasauksesta, niin lähettäkää linkkiä minulle. Nostan mielelläni jutut esiin.

Näytetään, että Suomi on viinimaa ja tehdään Viinipäiväntasauksesta hyvän mielen juhla. Ihanaa, että olette mukana!


PS. Blogia voi seurata myös facebookin, instan, pinterestin ja twitterin puolella.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihana tarina takana,ihana idea.Hyvää viininpäiväntasausta sinne :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta