Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Peuraa ja mansikoita wasabimajoneesilla - OivaPari-kilpailuJotta ei jäisi aivan viime tippaan, niin tein viimeisenä kilpailupäivänä reseptin OivaPari-kilpailuun. Tarkoituksena oli loihtia tapastyyppinen pikkupurtava, joka sopisi 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2011 -viinille. 

Jotakin hyvää lihaa, jotakin itämaista ja kesäistä. Siitä se ajatus taas lähti ja tulos on mitä maistuvin, vaikka itse sanonkin. Tätä voisi yhdistää salaattiin, mutta koska kokeilemani  Romana-salaatti teki makuyhdistelmästä hitusen verran vähemmän täydellisen viinin kanssa, jätin sen pois. Mansikat pitää jättää hieman paksummiksi siivuiksi, näin syöminen sujuu hyvin tai voisihan näistä aineksista rakentaa salaatin pikkuiseen lasiin eli tilanteen mukaan.

Lihaksi otin peuran sisäfilettä, joka sopi hienostuneelta aromiltaan tähän loistavasti. Vaikka marinadissa onkin itämaisia vaikutteita, ei se mielestäni peitä peuranlihan nyansseja. Wasabimajoneesi ei myöskään ole niin kovaa kamaa, kuin ennalta voisi ajatella. Kokonaisuudessaan siis hyvä combo viinin kanssa.

Jos peuranlihaa ei ole saatavilla käy naudan sisäfile myös hyvin. Sitä pitää paistaa vain hieman pidempään, medium olisi hyvä.Peuraa ja mansikoita wasabimajoneesilla 

300 g peuran sisäfilettä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Marinadi
2 rkl mirin riisiviiniä
3 rkl soijaa
5 g kuorittua inkivääriä hienoksi raastettuna
1 rkl sokeria

Wasabimajoneesi
1 keltuainen 
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl wasabitahnaa
n. 1,2 dl rypsiöljyä 

Mansikoita

Basilikaa

Paista pinta kauniin ruskeaksi grillissä tai valurauta pannulla ja laita folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Peuran sisäfileet ovat hirvittävän pieniä eli eivät vaadi tämän pidempää paistamista. 

Tee marinadi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi ja laita marinadiin vähintään muutamaksi tunniksi, yön yli olisi paras.

Tee majoneesi huoneenlämpimistä aineista. Sekoita sauvasekoittimella kapeassa korkeassa kulhossa keltuainen, valkoviinietikka ja wasabitahna. Lisää öljyä hieman sekaan ja sekoita koko ajan. Lisää öljy tasaisena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Kun seos on sopivan paksua lopeta öljyn lisäys. 

Leikkaa mansikat siivuiksi, älä tee liian ohuita. Laita päälle majoneesia ja marinoitua peuranlihaa. Koristele pienillä basilikan lehdillä.RESEPTI OSALLISTUU PERNOD RICARD FINLANDIN JÄRJESTÄMÄÄN OIVAPARI-RESEPTIKILPAILUUN

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta