Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Sir Lintsin taivaalliset etanat


Tunnustin viime perjantaina facen puolella, etten ole koskaan tehnyt etanoita, enkä tiedä mistä tämä johtuu. Kyseessä ei tässä tapauksessa ollut rimakauhu, en vain koskaan ole tehnyt niitä. Tiedän, aivan typerää, koska kotitekoiset ovat niitä parhaita, sanovat kaikki. Tiedän, aivan typerää, koska kotitekoiset ovat niitä parhaita, sanon minäkin nyt. Poikani ja minä tilaamme ravintolassa erittäin usein etanoita, Iso Muru ja tyttäreni eivät koskaan. Tällä reseptillä sain käännytettyä Ison Murun, niin hyviä niistä tuli. Tyttäreni on lahjomaton eikä "gourmet makuaisti" ole vielä täysin kehittynyt, mutta maistoi sentään yhden. Se on hyvä alku!

En lähtenyt tekemään omia kokeiluja, vaan otin Sir Lintsin twitterissä julkaiseman etanareseptin kokeiluun. Aivan huippu hyviä, helppoja ja nopeita etanoita. Jos ette vielä ole kokeilleet tätä niin kannattaisi tehdä näitä pian, jotta voi sitten tehdä niitä taas uudestaan. Sanoinko jo, siis todella hyviä.

Seuraavaksi hankintalistalle meneekin etanapannut, eihän meiltä sellaisia löytynyt. Tällä kertaa uuninkestävä kastikekulho ajoi etanapannun virkaa. Persiljatkin muistin vasta kuvauksen jälkeen.
Sir Lintsin etanat


1 tlk etanoita
100g voita
1/2 fenkoli
2 valkosipulinkynttä mahdollisimman pieneksi silputtuna
1 shalottisipuli mahdollisimman pieneksi silputtuna
100g Roquefort tai joku muu sinihomejuustoa
tuoretta lehtipersiljaa

tarjoiluun sitruunaa ja vaaleaa maalaisleipää

Huuhtele etanat kylmällä vedellä, valuta ja jätä sitten 15 minuutiksi likomaan kylmään veteen. Valuta.

Pane voi pannulle kuumenemaan. Kun voi alkaa vaahdota lisää sipulit ja fenkoli. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja lisää etanat sekaan. Jatka kuumentamista 2 minuuttia.

Siirrä etanat etanapannun koloihin tai uunin kestävään vuokaan. Lisää sipuli-fenkolihöystö päälle. Murustele sinihomejuusto pinnalle ja gratinoi uunissa muutama minuutti niin, että juusto saa hieman väriä.

Purista hieman sitruunaa päälle ja nauti maalaisleivän kera.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Moi Johanna.

  Joskus sain muutaman etanapannun, mutta ne osoittautuivat ihan hyödyttömiksi. En ole oikein ikinä ymmärtänyt, miksi etanat pitää tunkea pieniin koloihin, kun ihan normaali syvä lautanen ajaa asian. Itse teen nykyään aina etanat lautaselle. Kantsii muuten koittaa myös punaviiniin tehtyä etanakastiketta. Ollut mun lempparia siitä lähtien, kun maistoin. Ja tosi yksinkertaista. Ohjeen saa multa, jos tulee tarvetta. Voi se olla blogissanikin, en nyt muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä ohjetta vaikka tänne kommenteihin tai linkkiä sivuillesi, kiinnostukseni heräsi :)

   Poista
 2. Mäkin oon tehny tällä reseptillä jo pariin otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tykkäsit yhtä paljon kuin minäkin, jos pari kertaa on jo tehtynä. Fenkoli sopi ihan loistavasti tuohon pakettiin.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta