Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kivikautinen mamma


Sataa sataa ropisee…

Takavarikoin lapsilta Nintendot ja puhelimet mökille lähtiessämme ja kun sadekausi alkoi, muistin takavarikon olevan kotosalla.

Miksi sitten takavarikoin ne?

Lapset ovat huomattavasti rauhallisempia ilman niitä. Keksivät ulkona tekemistä, lukevat kirjoja, pelaavat lautapelejä ja korttia, veistelevät, uivat ja leikkivät. Kun Nintendot ja puhelimet ovat saatavilla keskittyy tekeminen niihin. Jos ne pidetään mökillä sadepäivän varalta (on kokeiltu), tuijotetaan taivaalle ja jokainen putoava pisara tai linnunkakka aiheuttaa vaatimuksen takavarikon purkamiseksi.

Ensimmäisenä päivänä oli pientä purnausta ilmassa, mutta sitten koko homma unohdettiin ja hyväksyttiin, perusteluni saivat jopa hyväksyvän nyökkäyksen tai ainakin halusin tulkita päänheilautuksen sellaiseksi.  Eikä tässä kaikki, meillä ei myöskään ole televisiota mökillä tai on sellainen, mutta sitä ei ole tuotu tänne. Televisiota ei kukaan ole vaatinut tänne, eikä edes kaivannut. Jotakin mitä ei ole ollut, ei osata selkeästikään kaivata. Keittiön pöydän vieressä on iso screeni, jossa pyörii jatkuva luontoelokuva.
Olen siis todellinen kivikautinen mamma, mutta olen vakaasti sitä mieltä, että tämä ei voi pahasta lapsille ja tekisi varmaan itsellekin hyvää.

Pelien sijasta kivikautinen mamma on vienyt lapset Luvian loistavaan kirjastoon. Olen luvannut käydä siellä vaikka joka päivä, jos kirjat on luettu. Olemme etsineet uusia kirjasarjoja lapsille. Tänään nostalgiapläjäykseksi tyttäreni otti lukuun ensimmäisen Neiti Etsivänsä, niitä minäkin luin"muutama" vuosi sitten.

Oikeastaan tämä sadekeli on aika mukavaa, hetkellisesti. Jos päivälämpötilat kuitenkin laskevat alle 10C:n alkaa minullakin hymy hyytymään ja äkkilähdöt lähtevät selailuun. Nyt meinaan pitää positiivisen asenteen voitolla ja tilaan helteitä ensi viikolle. Taidan itsekin lukaista muutaman kirjan keittokirjojen sijaan.Helteitä odotellessa muistelen juhannusyötä, jolloin lämpötila käväisi 3C asteessa, mutta Ison Murun kanssa sisukkaasti istuskelimme ulkosalla Blossan 2012 glögiä nauttien ja maailmaa parannellen. Enpä ole ennen glögiä juhannuksena nauttinut.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Ihanaa että olet kivikautinen mamma. Minä en huoli myöskään mökille televisiota..enkä pelikoneita.taidan ottaa neuvosta vaarin ja hylätä myöskin oman kännykkäni ensi kerralla kun päästään mökkeilee. Upeaa niin samaa mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, muitakin kivakautisia. Tuo oman kännykän heivaaminen on todella vapauttavaa, sitä tulee selailtua aivan liian usein. Ehkä pitää pyytää lapsia piilottamaan se :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Nanna, olenko tulkitsevinani, että teillä on samaa ilmassa?

   Poista
 3. asia meininki :-) toivotaan tosiaan, että tästä alkaisi vähän jon kesäistyä. Vaikka mikäs on glögiä juodessa kunhan seura on hyvää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä tuli takaisin. Täällä on jo 20C lämmintä ja aamu-uinnilla vesi oli huikeat 13C, hyr.... Onneksi glögijemmassa oli aineistoa, nämä piti olla säästössä syksyä varten. No syksyllä pärjää portviinilläkin :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta