Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Marenkikakku juhannusyön unelma


Marenkikakku kuin juhannusyön unelma. Valitettavasti kaunis juhannusyö jää usein vain haaveeksi, joten kakulla voi yrittää paikkailla huonoa ilmaa. Ihanaa suklaamarenkia, kirpakkaa lemon curdia ja tuoreita mansikoita yhdistettynä pehmeällä kermavaahdolla. Siinä on unelmaa kerrakseen.




Juhannusyön unelma

MARENKI:
80 g tummaa suklaata
8 valkuaista
4 dl sokeria
TÄYTE:
4 dl vispikermaa
6 rkl lemon curd –sitruunatahnaa
Koristele kauden mukaan:
Mansikoita
Mustikoita
Vadelmia

Sulata suklaa mikrossa varovasti, sekoittaen noin 10 sekunnin välein.

Laita vettä kattilaan kiehumaan ja vatkaa sen päällä metallikulhossa valkuaiset ja sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja ota sen jälkeen kulho pois vesihauteesta.
Lisää sulatettu suklaa marenkiseokseen vain muutaman kerran sekoittaen, jotta suklaakuviot jäävät marenkiin.
Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä. Tee leivinpaperille kahdella lusikalla suuria, halkaisijaltaan noin 10 cm:n kekoja.
Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.
Sammuta uuni ja anna marenkien olla jälkilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes ne irtoavat hyvin leivinpaperista.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää lemon card -tahna sekaan, sekoita.

Asettele marenkeja tarjoiluastian pohjalle. Lisää marenkien päälle ja niiden väleihin täytettä ja marjoja. Nostele päälle loput marengit ja koristele tuoreilla marjoilla.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tuollaisia tehtiin aikoinaan mökillä useinkin marja- tai banaanitäytteellä. Todella herkkua. Mutta kun kaasu-uunissa ei valmistunut kunnon marenkia, niin nehän haettiin hallista tai suoraan Annan leipomon (Suomen parhaat valmismarengit!) myymälästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen parasta marenkia saa Annan marenkileipomosta <3 olet niin oikeassa. En ole ikinä onnistunut tekemään lähellekkään niin hyvää.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta