Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Laivalla kotiin - Viking Line Mariellan ruokatarjonta


Kirjoittelin jo aiemmin reissustamme Tukholmaan ja jatkan vielä hieman juttua laivamatkasta. 

Paluumatkalle lähdimme Viking Linen MariellellaMatkustamme tavallisesti Ruotsiin Turun reitillä eli Helsingin laivat ovat tuntemattomia minulle. Mariella ei ole enää kukoistuksensa huipulla ulkoisten puitteidensa puolesta, mutta laivan sisällä hommat tuntuivat toimivan.
Olen aika monesti kirjoitellut miten paljon tykkään laivalla syömisestä, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta.

Nautimme alkupalat kokouskerroksen kabinetissa maisemia ihaillen ja väsyneitä jalkoja lepuuttaen. 

Pääsimme tutustumaan komentosillalle ja ihailemaan hulppeita maisemia. Sanoisin, että näillä miehillä taitaa olla Suomen kaunein maisemakonttori. 

Ruokailu oli Mariellan a la carte -ravintolassa. Alkupalaksi oli valittu valtaisat äyriäisvadit, hummeria, rapuja ja ostereita. Maistoin ensimmäisen kerran ostereita Gatstro-messuilla hieman ristiriitaisin fiiliksin. Tällä kertaa usempia kappaleita ja tietysti samppanjan kera = loistavaa. Opin myös syömään ne ”oikeaoppisesti”, kuten messuilla ohjeistettiin. Osteri, yksi puraisu ja niele. Huuhtele samppanjalla. Uulalaaa! Voisihan rapujuhlat viettää laivallakin, vaikka sellaiset kahden hengen.

Laivalla käydessäni tuon tuliaisina samppanjaa, usein niiden hinta on lähes puolta pienempi Alkon hinnoista. Tälläkin hetkellä Vikingiltä löytyi Charles Heidsieck Millessimme 2000 samppanja hintaan 39,90, kun maissa samasta joutuu maksamaan 65,40. Tämä viini noteerattiin Fine Magazinessä vuoden 2014 parhaaksi samppanjaksi.
Meille sattui aivan loistava tarjoilija, joka pienen mairittelun jälkeen jopa teki sapeliavauksen samppanjallemme.
Äyriäisvadit kannattaa tilata etukäteen laivavarauksen yhteydessä ja samalla varmistaa ikkunapöytä, jotta illallinen on täydellinen.

Illallisen jälkeen siirryimme ravintolan eteen kuuntelemaan salsabändiä ja juttelemaan reissusta.

Laivan samppanja-aamiainen on aina huikean hyvä. Päivä ei voi alkaa huonosti jos tarjolla on samppanjaa ja mätiä sekä loistavaa seuraa. Helsingin reitillä kun toteutuu myös se, että aamiaisen saa syödä rauhassa. Laivasta ei ole kiire pois, koska se jää satamaan. Valitettavasti Turun reitillä on aina kova kiire pois, koska laiva lähtee satamasta toiseen suuntaa lähes välittömästi saapumisen jälkeen.

Aivan upea reissu, eikä käyty pidemmällä kuin Ruotsissa. Ruoalla saa aikaan yhtä hienoja elämyksiä kuin nähtävyyksiä kiertämällä, mukana pitää olla vain samankaltaisia kulinaristeja. Meillehän parhaita maamerkkejä ja nähtävyyksiä ovat ruokakaupat ja ravintolat.

Toin Pikku Murulle pari kaunista osterinkuorta kotiin. Voitte arvata mitä hän totesi: söit sitten kaikki ja toit pelkät kuoret. Pitää ilmeisesti alkaa katselemaan uutta reissua...

Matkasta aiemmin kirjoitettua
http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2014/07/tukholman-ravintolavinkit-sodermalm.html
http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2014/07/hotellissa-clarion-hotel-stockholm.html

Yhteistyössä Viking Line ja Visit Sweden


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Laivalla syöminen on yksi parhaimmista asioista risteilyllä!
  Aamiainen varsinkin :) Me olemme matkanneet aina sinisillä laivoilla, niin näistä punaisista ei juurikaan kyllä ole kokemuksia. Gracella olisi kiva käydä..

  Mäkin muuten tuon aina samppista paatilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tänään rantauduimme Mariellalla Tukholmasta kotiin. Ruoka ja palvelu ravintolassa oli ensiluokkaista. Food Gardenin alku-jälkiruokabuffetkin on mainio, ei mitään tusinatavaraa sekään.

   Poista
  2. Minäkin olen käynyt lähes aina sinisillä laivoilla, koska Turusta ne ovat olleet lapsiystävällisempiä vaihtoehtoja. Tosin Grace tekee nyt poikkeuksen, siellä kannattaa ehdottomasti käydä.

   Poista
 2. Ooh,nuo äyriäisvadit,vesi tulee kyllä kielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat juuri niin hyvän makuisia kuin ovat näköisiäkin :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta