Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Parhaat kotiblogit ja lomailijan sapuskat


Uusi Kotiblogit-lehti on ilmestynyt lehtipisteisiin kautta maan. Siinä on kirjoittamani ja kuvaamani juttu meidän "pro" mökkikeittiöstä, muutamia kesäreseptejä ja tietysti viinivinkkejä. Nähtävissä myös surullisen kuuluista Strömberg, joka taas viimeksi toimi kuin unelma. Silläkin taitaa olla kesämoodi päällä.

Lomalla voisi tehdä upeita herkkuruokia ja suunnitella reseptiikkaa ja kirjoittaa juttuja teille varastoon, mutta kun olen niin lomalla.

Kesälomalla ja kuumalla kelillä meillä syödään hyvin ja hyvin yksinkertaisesti. Aamiainen on aina munakas, joka paistetaan ulkona grillin sivukeittimellä pikku pannulla. Paistamisen aikana pulahdetaan aamu-uinnille, jotta unihiekat karisevat silmistä. Munakas nautitaan tumman paahdon ja perheen kanssa hieman varjoisessa paikassa. Tämän jälkeen pidetään siesta ja uidaan taas vähän.

Helteillä mökkimenussa on vain yksi lounassalaattivaihtoehto - fetasalaatti. Sen valmistamiseen menee 3 minuuttia ja se nautitaan kylmän rosé- tai valkoviinin kanssa laiturilla koivun varjossa ja sen jälkeen pidetään siesta ja uidaan vähän. Lasten vakiolistalla on voinen kinkkupasta, eikä siihen näytetä kyllästyvän ollenkaan (onneksi). Jos kyllästymisen oireita havaitaan, vaihdan kinkkulaatua. Meidän perhe ei pääse lomallakaan yhden ruokailun politiikalla. Kun Pikku Murut liikkuvat paljon sekä maalla, merellä ja välillä jopa ilmassa, nälkä yllättää aikaisin iltapäivällä.


Fetasalaatti


1 puntti jääsalaatti

2 tomaattia lohkottuna
1/2 kurkku paloina
2 punakevätsipulia varsineen
laadukasta fetajuustoa
ja tietysti mustia oliiveja, jos kaapista löytyy (meiltä ei löytynyt tänään)

Salaattikastikkeeksi
Extra-virgin oliiviöljyä
Valkoista balsamicoa

Illalla syödään salaattia, uusia perunoita voilla, pihviä tai kalaa. Sen jälkeen pidetään siesta ja sitten saunotaan. Kun Pikku Murut ovat nukahtaneet, hiippailemme mieheni kanssa kivelle katselemaan merta ja taivaan värejä. Yön seurattuihin kuuluu myös kuoviexpress, joka lentää ylitsemme joka ilta klo 22 ja 24. Viikonloppuisin vuoroja on lisätty, jolloin on myös myöhäinen 02 ylilento.


Kuullostaako tämä keski-ikäiseltä? Se on just sitä ja todellisen upeaa, mitään muuta ei tarvita.

Hellan ja viinilasin välissä -blogi aktiivisempana näin kesäaikaan
facebookissa ja instagrammissa

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Onko voisen kinkkupastan ohjetta jossain blogissasi? Kaipaan jotain helppoa kesäherkkua, joka maistuis lapsille ja jonka voi tehdä gluteenittomana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlistä saa hyvää ja edullista gluteenitonta pastaa. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Tämä on koko homman tärkein osio. Kun pasta on kypsää säästä keitinvedestä vähän. Lisää pastan joukkoon kinkunsiivut ja pala voita sekä hieman keitinvettä. Jos lähdet hienostelemaan lisää vielä yrttejä, tomaatinpaloja ja sitruunanmehua. Meillä on menty hienostelematta :) Toivottavasti tästä on apuja!

   Poista
 2. Hei, luin juuri Kotibloggaajat lehteä, kiitos ihanasta vuohenjuustoreseptistä, menee kokeiluun tänä iltana.

  Meillä myös vastaava kaasugrilli joka toimittaa grillin, keittimen ja uunin tehtävät kesäisin.

  Vinkki jonka ehkä tiedätkin? Kaasugrillin ylätasolla paistuu esipaistetut patongit/chapatat tai muut perheen mieleiset leivät kuin huomaamatta grillauksen yhteydessä, sinne ylöshän se lämpö nousee.....

  Siellä paistuu myös lämpimät aamusämpylät, kun haluan hemmotella perhettä ;))

  Ihanaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tunnustan, että leivontakokeilut on jääneet vielä tekemättä grillillä, mutta saimme aikaiseksi erittäin onnistuneet pizzat puolivalmiista gluteenittomista pohjista. Tosin aika tarkkana sai olla, ettei pohjasta tullut liian tummanpuhuvaa :) Pitääpä kokeilla sämpylöitä, kiitos vinkistä.
   Ihanaa kesänjatkoa myös sinulle!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta