Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Sieni-chorizorisotto


Meillä on ollut monta vuotta vakio sienirisottoresepti, joka on ollut pettämätön. Siihen on laitettu niitä sieniä mitä pakastimesta on löytynyt, parhaimmillaan tatteja. Jokainen syksy ei ole ollut yhtä antava tattien suhteen, joten välillä risotto on syntynyt pelkillä suppiksilla, mutta edelleen aivan jumalaisen hyvänä. Reseptiin käyvät tuoreet, kuivatut ja pakastetut sienet. Tämä vie kielen mennessään. Nyt kun sitä tässä oikein hehkutan, niin on varmasti pakko alkaa tekemään sitä illaksi pihvin seuraksi.

Koska olen jakanut tuon edellisen reseptin teille jo moneen kertaan, niin välillä piti kokeilla jotakin muutakin ja sen lisäksi halusin joukkoon chorizoa. Samalla kokeilin välillä valkoviinipohjaista risottoa. Tämä oli Viinipäiväntasauksen menussa. Oikein hyvältä maistui ja chorizo oli mukava lisä. Tämä menisi aivan tällaisenaan, mutta sopii myös pihvin kylkeen erinomaisesti. Vaihtelen risottoon laitettavien sienien määrää vähän oman mielen ja pakastimen sienitilanteen mukaan. Tällaisena syksynä sieniä voi laittaa runsaamminkin kun ei tarvi kitsastella, mutta huonona sienivuotena niitä varjellaan kuin kalleinta aarretta.

Eikä tässä nyt sitten mikään auta, minun on pakko alkaa tekemään risottoa illaksi.

Oikein ihanaa maanantaita!Sieni-chorizorisotto
(4 hengelle)

2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
voita
oliiviöljyä
300 g risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
n. 8 dl kanalientä
200 g chorizoa pieninä paloina
n. 300 g Pakastettuja metsäsieniä: tatteja, suppilovahveroita, kanttarelleja…
Tuoretta timjamia
n. 1dl parmesania
2 rkl voita

suolaa
pippuria

Kuullota sipulit öljy-voiseoksessa, älä anna sipuleiden saada väriä. Lisää riisi ja sekoittele hetki. Kaada viini sekaan ja anna kiehua kevyesti muutama minuutti. Lisää sekaan kuuma kanaliemi kauhallinen kerrallaan, niin että liemi ehtii imeytyä riisiin joka kauhallisen jälkeen ennen uuden lisäämistä. Kun viimeinen kauhallinen on lisätty ja risotto on sopivan tahmeaa, lisää pakasteesta otetut sienet joukkoon. Sekoita nostellen tasaiseksi ja lisää chorizo. Anna lämmetä vielä hetki. Lisää lopuksi tuoreen timjamin lehtiä, parmesania ja muutama lusikallinen voita. Sekoita varovasti. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta