Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viikon keittokirja - Sopat!, testissä unkarilainen gulassikeitto


Siitä asti kun ilmat kylmenivät niin että sukat ovat olleet pakollisia, ei lounassalaatti ole kuullostanut hyvältä vaihtoehdolta. Keittolounas sen sijaan kolahtaa erinomaisesti. Keittojen pitää sisältää paljon kasviksia, erittäin vähän perunoita, lihaa ei välttämättä kaivata, mutta keiton pitää olla ihanan lämmittävää ja täyttävää. Suurta apua syksyn keittovimmaani on tarjonnut Marc Aulénin Sopat! -kirja.


Marc Aulen on pitänyt Helsingissä Soppakeittiötä ja nyt Qulmaa. Osa resepteistä onkin Qulman julkkisasiakkaiden suosikkisoppareseptejä.

Kirjan reseptit jaotellaan soup for dummies, mun reseptit, lisukkeet ja tarinoita Qulman takaa osioihin. Alun soup for dummies -osiosta löytyvä mauste- ja tarvikeainelista auttaa kokemattomampaakin kokkaajaa pääsemäään sisään keittojen maailmaan.Olen kokeillut kirjasta kahta reseptiä. Toinen oli jumalainen tomaattikeitto. Nimi ei ole suinkaan jumalainen, mutta maku oli, tomaattikeittojen aatelia. Tämä resepti on ollut jo blogissa, pohja on siis sama, mutta tuunailin reseptiä linsseillä ja kinkulla.
Toinen kokeiluni oli unkarilainen gulassikeitto, joka oli tuhti, upean tuoksuinen ja intensiivisen makuinen syyslämmmike. Molemmissa keitoissa on ollut yhdistävä tekijänä sekä upea maku, mutta myös tekemisen helppous. Näissä kaikki ainekset ladotaan kattilaan ja sitten odotetaan valmistumista. Gulassi katosi kattilasta sellaisella vauhdilla, että materiaali oli vähissä kuvauksen yhteydessä. Marc Aulénin tomaattikeitossa sipuleitakaan ei freesata erikseen vaan kaikki laitetaan kerta heitolla kattilaan. Pitääpä muuten kokeilla onko maussa mitään eroa, minä kun freesasin vanhasta muistista.

Olen täysin samaa mieltä tästä Marcin lausahduksesta.
Mikä minun ”juttuni” keittiössä sitten on? Yksinkertaisuus ja melko nopea toteutus. Tykkään myös kokata halvoilla raaka-aineilla ja loihtia niistä mahdollisimman hyvää. Tykkään löytää kokatessani oikoteitä laadusta tinkimättä. Lopputulos on se, mikä mielestäni lasketaan, ei se, miten siihen on tultu. Lisäksi rakastan minulle heitettyjä keittiöhaasteita!


Unkarilainen gulassikeitto

1,3 l lihalientä
n. 300 g ylikypsää savukylkeä
130 g sipulisuikaleita
2 reilua tl kuminansiemeniä kokonaisina
100 g porkkanansiivuja
100 g sellerikuutioita
300 g kiinteää perunaa, kuorittuna n. 2cm kuutioina
80 g tomaattipyreetä
3 dl tomaattimurskaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 rkl valkosipulimurskaa
1 rkl sokeria
3 rkl sitruunanmehua
1 dl paprikapulveria
200 g paprikasuikaleita vihreää ja punaista
Maun mukaan sambal oelek -tahnaa 

Leikkaa nahka irti kyljestä. Suikaloi läski. Lisää kaikki ainekset kattilaan, myös nahka ja sekoita. Keitä hiljalleen noin 40 minuuttia (muista nostaa nahkapala pois). Sekoita välillä, ettei peruna pala pohjaan. Lisää lientä, jos nestettä haihtuu liikaa. Tarjoa smetanan ja mustapippurin kanssa.

Kenelle?
Mielestäni tämä kirja sopii kenelle tahansa keittoja rakastavalle kotikokille, niin aloittavalle kuin pitkään kokanneellekin. Reseptit ovat helppoja, selkeitä, nuorekkaita ja täynnä makuja. 
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti yksi suosikeistani! Ei mitään ihmeellisiä aineita, välineitä tai muutakaan monimutkaista kikkailua :) Jokainen lukutaitoinen osaa reseptejä noudattaa ja huikeat kuvat vielä päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin myös tosi paljon. Se tulee todennäköisesti kokattua kannesta kanteen.

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta