Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Sipuli on myrkkyä koiralle


Tänään on kokattu, kokattu ja kokattu. Sitten stailattu ja kuvattu. Tein muutamia pikkujoulureseptejä yhteistyökumppanille ja aikas hyviä tulikin. Kun olin siirtymässä seuraavaan projektiin eli parittamaan Mummin samppanjaa katuruoalle iski vastoinkäyminen. Iso Muru oli käynyt hakemassa kuvausmateriaalista muutaman voileivän olohuoneeseen, jotka sitten jätti pöydälle (mies), kun lähti tekemään jotakin keittiöön. Voitte arvata! Mäyräkoira ja leivät kaksin olohuoneessa. Sinne meni karamellisoidut sipulit homejuustolla höystetynä, vain leivät jäi.
Sipulihan on myrkkyä koiralle. Soitto eläinlääkärille, hiilitabuja koiralle ja nyt sitten odotetaan ja toivotaan ettei mitään pahempaan tule.

Suklaa, ksylitoli, sipuli ja valkosipuli ovat koiralle myrkkyä. Joten taidetaan valvoa vuoroissa tämä yö.Sipuli ja valkosipuli sisältävät tiosulfaattia, joka vaurioittaa koiran/kissan punasoluja ja aiheuttaa siten anemiaa.Ei ole merkitystä onko sipuli kypsennetty tai raaka vai esim. kuivattua valkosipulijauhetta.
Valkosipuliahan syötetään eläimille myös olettaen niiden olevan terveysvaikutteisia ja on olemassa myös erilaisia luontaistuotteita joissa valkosipulia käytetään.

Vaikutus tulee, joko syömällä kerralla isompia määriä tai syöttämällä koiralle joka päivä pienempiä määriä.
Oireena voi olla oksentelua, ripulia, anemiaa, heikkkoutta, jne. Koska ei ole määritelty mikä on toksinen annos tai mikä annos aiheuttaa verimuutoksia aiheuttamatta ulospäin näkyviä oireita , kannattaa välttää sipulien antamista koirille.
Joissakin kuivamuonissa mainitaan sen sisältävän valkosipulia, mutta niissä määrät kyllä jäävät niin pieneksi, että ongelmia tuskin ilmenee.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Voi ei ♥
  Toivottavasti kaikki on hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa, kaikki hyvin. Näyttää siltä, että meidän mäykkyä ei paljon sipulit heilauttaneet. Toki vasta vähän ajan kuluttua nähdään todelliset seuraukset, mutta toivotaan parasta.

   Poista
 2. Tämä oli aivan uutta mulle sipulin osalta. Ehkä rottweilit on sen verta massiivisia ettei myrkytystila ihan pienestä tule. Suklaata ksylitolia ja ibuprofeenia olen osannut välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sillä kirjoitinkin tuon jutun, että jos joku ei ole asiasta kuullut. Rotikat saa varmaan aika paljon syödä sipulia, mutta en lähtisi siltikään tarjoilemaan edes noita karamellisoituja :) Hippu voi hyvin, eikä neitokaista ainakaan vielä hetkauttanut tuo sipuli mitenkään. Katsotaan parin päivän kuluttua.

   Poista
 3. Voi ei, toivottavasti pieni on jo kunnossa ja muistaa jatkossa jättää sipuliherkut niille joille ne sopivat!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta