Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Matkamessut 2015 - Nordic travel fair


Torstaina oli ensimmäinen kertani Matkamessuilla ja en voi ihmettelemättä miksi en ole aiemmin käynyt. Värikkäitä osastoja ja iloisia ihmisiä, kaikki (no melkein) mahdolliset kansalaisuudet edustettuna. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurimmat matkailualan tapahtuma, joten messuvieraita tulee kaukaakin.Messuilla olisi saanut kulumaan parikin päivää, mutta jouduin tekemään intensiivisen yhden päivän pyörähdyksen junalla Helsinkiin ja autolla takaisin.

Mitä messuilta sitten löytyy? Messuilta voit valita matkakohteita ja saada niistä tarkkoja tietoja maiden turistitoimistojen edustajilta. Monella osastolla on myös hotellien edustajia, joiden kanssa pääsee neuvottelemaan vaikka suoraan hintoja. On myös tiettyjen alueiden edustajia, jotka voivat kertoa tarkempia tietoja esim. Portugalin Algarvesta. On matkatoimistoja, niin Suomesta kuin ulkomailtakin. On maiden omia retkijärjestäjiä, lentoyhtiöitä ja paljon paljon muuta. Mukana on myös nähtävyyksiä ja kaupunkeja Suomesta.

Koska kiertelin lähes joka osaston oli mielessäni aikamoinen sekamelska messujen jälkeen. Miten hienoa olisikaan matkustella ympäri maailmaa vaikka ihan vain puoletkin vuodesta perheen kanssa. Kokea eri maiden kulttuuria ja sitä ruokakultuuria. Eihän se ole mahdollista, mutta aina voi haaveilla. Eri maiden ruokakulttuureihin voi onneksi tutustua oman keittiön kautta.Olen aina haaveillut matkasta Madagaskarille. Tällä kertaa haaveilla ei poikkeuksellisesti ollut mitään tekemistä ruoan kanssa vaan luonnon ja eläinten, tituleerataanhan Madagaskaria myös eläväksi Nooan arkiksi. Madagaskarilla asuu 5% kaikista maailman eläimistä, joista suuri osa on ainutlaatuisia, vain saarelta löytyviä lajeja. Kasvilajejakin on arviolta 10 000.  Voin vain kuvitella miten paljon rakastaisin tätä paikkaa. Enkä usko, että ruokakaan huonoa on.

Mielenkiintoni heräsi myös Costa Rican kohdalla, joka oli mukana messuilemassa ensimmäistä kertaa. Väli-Amerikassa Nicaraquan ja Panaman välissä sijaitseva Costa Rica on asukasmäärältään lähes Suomen kokoinen. Maisemat vaihtelevat lukuisista vehreistä viidakkoalueista korkeisiin vuoristoihin, tasaisesti savua tupruttelevaan tulivuoreen sekä upeisiin hiekkarantoihin. Myös Costa Ricassa viihtyvät lukuisat harvinaiset eläimet.
Thaimaa kolahtaa aina, eikä vähiten ruoan takia. Buddhalainen rauhallisuuus yhdistettynä ystävällisyyteen toivottaa aina yhtä tervetulleeksi Thaimaahan.
Ja miten haluaisinkaan nähdä Japanin kukkivat kirsikkapuut ja syödä autenttista japanilaista ruokaa. Itävaltaan olisi aivan ihana lähteä laskettelemaan ja nauttimaan alppikylien ilmapiiristä.
Islanti, Indonesia, Malesia, Aruba, Curacao ja ja ja ja…. monta kymmentä muuta kohdetta.

Messuilla tehdään myös taidetta. Nämä alla olevat taiteilijat löytyvät Thaimaan, Malesian ja Taiwanin osastolta. Voit maalata oman kauniin koristevarjon, saada itsestäsi muotokuvan tai oman nimesi kiinaksi kirjoitettuna.
Matkamessut ovat Helsingin messukeskuksessa 15-18.1. joten kannattaa ehdottomasti lähteä fiilistelemään, etsimään sitä oikeaa tai täsmätietoa kohteesta.

Matkamessujen näytteilleasettajat löytyvät täältä
Matkamessuilla on muuten oma appsi, josta voit seurata mitä ohjelmaa on menossa. 


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta