Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perjantain viinivinkki - Santa Helena Selección del Directoria Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2012


Viinityyppi: Punaviini
Rypäleet: Cabernet Sauvignon
Maa: Chile
Hinta: 10,18€ AlkoAvaa ilmaantumaan pari tuntia ennen nauttimista

Tuoksu: Paksu, lämmin, mausteinen
Maku: Täyteläinen, keskitanniinen, tasapainoinen, mansikkaa, vaniljaa, kirsikkaa

Ruokaviini punaisille liharuoille


Vuonna 1942 perustetun Santa Helenan viinit edustavat modernia chileläistä viinintuotantoa ja Colchaguan laaksossa sijaitsevan viinitilan laajasta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Chile on täydellisesti viinintuotantoon sopiva maa. Tarhoilla kasvavat köynnökset kärsivät harvoin Eurooppaa ja muuta maailmaa kiusaavista kasvitaudeista, sillä luonto suojaa pitkää ja kapeaa maata jokaisesta ilmansuunnasta. Pohjoisessa avautuva Atacaman kuiva aavikko, idässä taivaita hipovat Andit, etelässä mannerjäätikkö ja lännessä Tyyni valtameri eristävät Chilen muusta maailmasta. Chilen Keskuslaakson kuuma ilmasto ja kirkkaalta taivaalta paistava aurinko varmistavat, että rypäleet kypsyvät makeiksi ja meheviksi. Ei ole liioiteltua sanoa, että Chile on monessa suhteessa viinintuottajien unelmamaa.

Chilen viinintuotannon ensimmäiset askeleet otettiin jo 1500-luvulla kun Espanjasta saapuneet valloittajat rantautuivat Etelä-Amerikkaan. Espanjan kuningas määräsi valloittajia istuttamaan viiniköynnöksiä uudelle mantereelle ja tiettävästi ensimmäiset viinitarhat vihersivät San Francisco de la Selvan kaupungin ympäristössä 1550-luvulla. Viininviljelystaito levisi nopeasti pohjoisesta kohti etelää ja nykyisen pääkaupungin Santiago de Chilen ympäristössä viiniä viljeltiin jo vuonna 1554.

Vaikka Chilen viinintuotannon historia on jatkunut katkeamattomana lähes 500 vuotta, maan kehitys moderniksi viinintuottajamaaksi on tapahtunut viimeisten vuosikymmenien aikana. Useat viinintuottajat ovat havainneet maan erinomaiset olosuhteet ja luoneet pohjan Chilen kansainväliselle menestykselle. Tänä päivänä Chilestä löytyy lukuisia moderneja viinitiloja, joilla valmistetaan korkealaatuisia kansainväliseen makuun sopivia viinejä. Chilellä ei ole monien perinteisten eurooppalaisten viinintuotantomaiden tapaan tiukkaa lainsäädäntöä tai perinteiden velvoitteita harteillaan. Tuottajilla on lähes vapaat kädet viljellä haluamiaan lajikkeita ja valmistaa kuluttajien toivomia viinityylejä raikkaan hedelmäisistä valkoviineistä tuhdin täyteläisiin punaviineihin.

Colchagua

Colchaguan laakso on yksin Chilen Keskuslaakson ala-alueista. Siinä, missä naapurilaakso Cachapoal tunnetaan erityisesti Merlot-lajikkeen viljelyalueena, Colchagua on Cabernet Sauvignonin valtakuntaa. Colchaguan laakson kehitys tunnetuksi viinintuotantoalueeksi on tapahtunut viimeisen vuosikymmenten aikana. Vielä 30 vuotta sitten laakso oli hiljaista maatalousseutua ja viiniköynnöksiä näkyi vain harvakseltaan. Tänä päivänä Colchaguassa tehdään Chilen rotevimmat punaviinit.
Colchaguan laakso on noussut Chilen yhdeksi tunnetuimmista viinilaaksoista, jonka seurauksena myös viiniturismi on lisääntynyt alueella. Hotellit, ravintolat ja jopa aluetta halkova viinijuna palvelevat alueelle saapuvia matkailijoita. Laaksoa on uskallettu verrata jopa verrattu Kalifornian Napan laaksoon.

Santa Helena

Santa Helena on yksi Chilen suurimmista viininviejistä ja Colchaguan viinitilalla syntyviä laadukkaita viinejä myydään kaikilla mantereilla. Santa Helena oli ensimmäisiä chileläisiä viinimerkkejä Suomen markkinoilla ja se on edelleen yksi maamme ostetuimmista ja tunnetuimmista viinibrandeista. Colchaguan laaksossa sijaitsevan Santa Helenan viinien valmistuksesta vastaa Maite Hojas.

Juomavinkki.fi
Kuva: SantaHelena

Keväistä viikonloppua Hellan ja viinilasin välistä!

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta