Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Bosch Serie 8 älyuunit ja tikkupullan paistoa elämysravintolassa


Olin helmikuussa tutustumassa Boschin uusiin Serie 8 -uuneihin Kööpenhaminassa yhdessä pohjoismaista valittujen ruoka-, leivonta-, sisustus- ja lifestylebloggareiden kanssa.

Mikäs niissä uuneissa sitten oli uutta? Riippuu tietysti siitä millainen uuni tällä hetkellä on käytössä. Boschin uunit olivat vimpan päälle älyuuneja, itsestään ajattelevia tai ainakin mittaavia.  Minulla on tällä hetkellä itselläni hyvin samankaltainen uuni, mutta karvalakkiversio, josta nämä uusimmat uutuudet puuttuvat ja en voi sanoa, etteivätkö minulle kelpaisi.


Kuva Bosch

Uunissa on Perfect Roast-paistolämpömittari, joka kertoo ruudulle lihan sisälämpötilan ja sammuttaa myös uuniin kun oikea lämpötila on saavutettu. Lämpömittarissa uutta oli, että mittarissa on 3 eri mittauskohtaa. Uuni laskee näiden keskiarvon ja päättelee siitä täydellisen kypsyyden.

Uunin kiertoilmatoiminto on uusiutunut niin, että koko uunissa on tasainen lämpötila ‒ paista haluamallasi tasolla ja saat tasaisen lopputuloksen. Leivontabloggarit osasivat arvostaa tätä toimintoa erityisen paljon. Kakkuja ei tarvi enää ottaa kesken paiston pois uuunista ja kääntää sekä vaihtaa tasoa. Nyt homman pitäisi onnistua yhdellä uuniin laitolla ja yhdellä poisotolla.

Uunissa on paljon automaattitoimintoja erilaisille ruoille. Jonkin verran niitä tulee käytettyä omassakin uunissa ja varsinkin lapset käyttävät niitä.

Uunissa on myös höyrykypsennys mahdollisuus. Tätä toimintoa meilläkin käytettiin erittäin paljon alkuun, mutta pikku hiljaa se on unohtunut. Uunissa sai kypsennettyä samanaikaisesti esim. riisit ja kalan. Uunipuurosta tuli samettisen pehmeää. Olisin ehdottomasti kaivannut ohjeita esim. leivontaan höyryuunilla. Tämä vinkkinä Bochille.

Lanseeraustilaisuuteen oli järjestetty maaottelu ja tiedättehän te miten vakavasti tällaiset otetaan kun vastassa on Ruotsi, Norja ja Tanska.

Michelin keittiössä aiemmin työskennellyt, nykyisin Kööpenhaminassa Strangas jälkkäriboutiqueta pitävä Nikolaos Strangas opasti meitä. Homman nimi oli kanelsnurre elikkä kanelipulla på finska. Kanelsnurret eroavat hieman suomalaisesta korvapuustista sekä sisällöltään, mutta myös ulkomuodoltaan. Vaikka muilla pohjoimailla oli selkeä etulyöntiasema tämän tehtävän suhteen, niin aika hienosti me selvisimme. Pääasiahan oli, että Suomi vietiin "maailmankartalle" ja nyt Nikolaos Strangas osaa tehdä aidon suomalaisen korvapuustin. Kiitos Nannan! Norja voitti ansaitusti tämän kisan, täydelliset tuplakierteet tekivät vaikutuksen myös Suomen edustajistoon.

Kuva Bosch

Etuoikealla Norjan upeat tuplakierteet ja vas. edessä meidän täydelliset
puustit ja muutama snurre. Kuva Bosch
Seuraavana kisana oli lemon curd pie -jälkkärin asettelu lautaselle. Tämä kisa voitto olisi pitänyt tulla Suomeen, mutta toki Tanskan annos oli melkein yhtä kaunis kuin meidänkin. Pääasiahan oli, ettei Ruotsi voittanut ja se, että Nikolaos oli sitä mieltä, että meidän annoksemme oli kaunein.

Kuva Bosch

Kuva Bosch

Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna ja korvapuustioppilas

Aivan mahtava päivä, naurua, ystäviä ja uusia tuttavuuksia.

Tähän perään kerron vielä saapumispäivämme get together -illallisesta, joka oli vähintäänkin erikoinen.
Meidän oli kutsuttu Kööpenhaminan Teurastamon alueelle, joka on nyt erittäin hip. Olimme jo päivällä käyneet syömässä naapuruston Motherissa.
Nyt vuorossa oli I´m A Kombo. Yritin tehdä taustatutkimusta kyseisestä paikasta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Paikan sivusto oli aivan yhtä erikoinen kuin iltammekin. Saavuimme sisään kapeaan ja pitkään kirjakauppaan tai siltä se tuntui. Nautimme alkusamppanjat ja alkuruoat täällä. Alkuruoka antoi viitetta siitä mitä oli tulossa. Saimme kupillisen kuumaa vettä ja 3 eri vaihtoehtoa liemikuutioksi. Liemikuutiot olivat kotitekoisia. Näiden kanssa nautitiin popcorneja ja samppanjaa. Very interesting, but not bad at all!Siirryimme pimeän takapihan läpi seuraavaan tilaan, jossa meidät jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmä ruokaili keittiössä ja toinen varastossa. Jossakin vaiheessa vaihdoimme paikkoja. Välillä kävimme ulkoilemassa ja paistamassa tikkupullaa.

Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen ilta ja oikestaan ruoka oli todella hyvää, jos ei lasketa lukuun padassa olleita raakoja perunoita. Toki trendit tulevat Tanskaan aina ensin, mutta epäilen suuresti tämän olleen puhdas vahinko. Ruokailu oli todellinen elämys ja sitähän tällä tavoiteltiinkin. Annan kuvien puhua puolestaan.

I´m A Kombo -menu

Champagne and stock cube
Popcorn – sweet, salty, spicy og crispy
Warm brioche with caramelised onion and Foie Gras
Danish octopus og Chinese noodles in a can
Mikeller Cucumber Wit Bier and Cucumber Cap
Tatar of veal, lobster vinaigrette and pomelo
Meatballs 'all in one pot' style
Bread on a stick with dulce de letche and sea fog
Selected Petit Fours with coffee and Baileys

Mukana menossa olivat:

365 days with Ida -blogin Ida, Herneetkin rokkaa -blogin neiti Papu ja Jii, Sillä sipuli -blogin Merituuli, Keltaisessa keittiössä-blogin Henkka ja Martina, Jotain maukasta -blogin Mari, Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna, Hannan Sopan Hanna, Sivumaku-blogin Jani ja Siskot kokkaa -blogin Nelle

Yhteistyössä Bosch
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Olisin niin tahtonut Boschin serie 8 mallin koneet keittiööni, mutta niitä ei myyty meille. Koneet olisi pitänyt ostaa keittiökalusteiden kanssa ja sekös jäi harmittamaan. Piti sitten tyytyä 6 sarjaan. Eipä noissakaan mitään vikaa ole, mutta monissa 8 serien laitteissa olisi ollut juuri niitä ominaisuuksia, joita olisin toivonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mitä mitä. Voiko tuo olla keittiökalustefirman oma juttu kai sentään kodinkoneliikkeestä saa ostettua erikseen? Olipa tosi harmi juttu!

   Poista
  2. Kyseltiin Gigantista ja ne selvitti vielä maahantuojalta. Oli tosiaankin harmi, kun kerrankin olisi satsannut kunnon laitteisiin.

   Poista
 2. Mulla on Bosch-uuni+kaasuhella,mutta ei se sentään noin hieno ole;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko kaasuhellat yleisimmät siellä? Mulla on vielä kilpailijan merkkikin, mutta ei sekään noin hieno ole. Uutta odotellessa :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta