Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Himos ja Vuorimaja mökkihirvitys


Olihan vauhdikas viikonloppu. Torstaista lauantaihin olin koulussa opiskelemassa valokuvauksen saloja ja tein elämäni ekan juttukeikan tai oikeastaan kaksikin. Lauantaina suoraan koulusta suunta Himokselle katsomaan Pikku Murujen viimeisiä kisoja. Vikat kisat ja ekat syöksylaskut. Siinä on aika hiljaista naista, kun katsoo millä vauhdilla rinnettä tullaan alas. Alkutalven tapahtumat palaavat helposti takaisin mieleen, vaikka niitä yrittääkin unohtaa. Muistelemisesta kun ei ole yhtään mitään hyötyä. Molemmat selvisivät kunnialla alas, pokaaleja ei tullut, mutta ehjät laskut ja ehjät lapset. Kausi on paketissa ja voin vihdoinkin pakata laskettelukamat talvisäilöön. Ensi vuonna jatketaan harjoituksia.

Poikani kisalaskun tyylinäyte
Näyttää siltä, että kesä oli jo haaveissa
Hippu kannusti hurjasti lapsia ja otti vastaan rapsutuksia
En ole aiemmin käynyt Himoksella ja olin yllättynyt miten iso laskettelukeskus se on. Tällä hetkellä rinteitä ei enää ollut avoinna kuin pohjoispuolella ja ne pidetäänkin auki vappuun asti. Yövyimme pohjoisrinteiden yläpäässä Vuorimajoissa, joka onkin oma episodinsa. Maksoimme yöpymisestä etukäteen  100,-/vrk + 19,- toimitusmaksu eli 219,-/viikonloppu. Normaalitapaan hintaan ei sisältynyt petivaatteita eikä siivousta. Mökin kunnoksi Himoslomat oli luokitellut ***. Osasin odottaa kuvien perusteella mökin olevat peruskuntoinen, mutta *** on liioittelua. Mökin hinta oli pöyristyttävä sen kuntoon nähden, mutta koska mökki oli maksettu etukäteen - ei voi mitään.En uskonut silmiäni. Mitäkäköhän uuteen investointi maksaisi, ehkä 30,-?
Naulakko (oli joskus)

Vessassa lienee jäänyt joku kesken
Mökin tuolin pehmusteet paistoivat revenneen kankaan alta. Sohva oli niin likainen, ettei siihen oikein iljennyt mennä. Keittiön tiskille ei voinut jättää mitään, koska se kuhisi muurahaisia, kuten roskiskaappikin. Saunan lauteiden alla oli muurahaismyrkkyrasioita ja muurahaisia (mitäköhän saunan lämmittäminen olisi tehnyt rasioiden sisällölle tai meille) eli muurahaisongelma oli selkeästikin vuokraajan tiedossa. Mökki kärsi tuoksun perusteella kosteusongelmista ja varmaan tästä syystä pesuhuoneen lämmitys oli täysillä ja se oli todella kuuma. Yläkerrassa lattialla oli vain patjat, ei siis sänkyjä ja yläkerta on todella matala eli ryömillä pitää edetä, jos mielii reunassa nukkua. Yläkertaan ei mene portaita vaan tikkaat ja vuokraamon sivuilla mainittua lapsiporttia ei yläkerrassa ollut. Tämähän tarkoitti sitä, että koko perhe joutui nukkumaan yläkerrassa, jotta lapset eivät yöllä harhailleet päälleen alas.

Loppusiivousta tehdessäni totesin pölynimurin haisevan sellaiselta, että ilmeisesti pölypussinvaihto olisi ollut tarpeen jo aikoja sitten. Imutehosta pystyi päättelemään saman.

Mökin sijainti on loistava heti ylärinteen vieressä, mutta niin oli monen muunkin mökin, jotka olivat samanhintaisia ja kunnoltaan aivan eri luokkaa. Kannattaa siis Himokselle mentäessä jättää Vuorimajat muurahaisille ja varata vaikka vieressä olevat Honkamajat. Tuttavaperheemme oli myös Vuorimajoissa ja selityksen mukaan heillä oli ollut vielä huonompi kuntoinen mökki kuin meillä.

Himokselle iso +, mutta Vuorimajoille todella pitkä -.  Mielestäni tuon luokan muurahaisongelmat pitää mainita tai lopettaa mökin vuokraus, kunnes ongelma on poistunut. Edes kirpputorilla ei ole noin huonokuntoisia huonekaluja. Tuollainen kertoo todellisesta välinpitämättömyydestä ja pöyristyttävästä rahastamisesta.


------------------------------------------------
Vuorimaja Himos, Finland

Vuorimaja rental cottages on top of the northern slopes of Himos. Cottage has serious problem with ants and furniture are either broken or dirty. Smell tells about something else. I don´t recommend staying here. Totally overpriced. QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
10 Comments
Share :

10 kommenttia:

 1. No ohhoh :(
  Toivottavasti saatte rahanne takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me Elisa olla edes haettu, taitaa olla aivan turha toivo. Kyllä vuokraamo tiesi mitä vuokraa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Valitettavasti kyllä, onneksi suurin osa ajasta oltiin poissa mökistä.

   Poista
 3. Hyi sentään! Meidän firmalla on mökki siellä jossain toisaalla aluetta, eikä sekään nyt mikään luksuspaikka ole, muttei sentään tuollaista! Minä olin kerran mökillä työmatkan vuoksi ja siellä oli kahvinkeitin rikki, minut valtuutettiin ostamaan uusi ja senhän reippaana viranhaltijana teinkin. Kun en itse juo suodatinkahvia en edes avannut pakettia, vaan jätin sen mökin keittiöön lähtiessäni. Myöhemmin kuulin, miksi se oli niin edullinen merkkikeittimeksi. Se oli räikyvän oranssi, kävi kuulema lomailevien firmalaisten silmiin dagen efterinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, oranssi on hyvä väri, siis ainakin mun mielestä :) Aika pienellä remontilla nuokin mökit saisi kuntoon. Paitsi tietysti kosteusvauriot, jos sellaisia on. Välinpitämättömyys, rahastus ja valheelliset mainokset tuossa eniten nyppii.

   Poista
 4. Aivan järkyttävää, todella monella tapaa!!! Sietäisivät hävetä nuo ihmiset jotka tuollaista törkyä mihinkään hintaan kenellekään vuokraavat!!!

  VastaaPoista
 5. Hotels from hell...kyllä olisi Jykä Sukulalle töitä! Onpa hyvä tietää...laitoitteko jo tiedoksi Himoslomille pettymyksenne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi todellakin :) Eiköhän juttu ole mennyt perille, kun annettiin palautelomakkeen mukana linkki juttuun.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta