Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Parsarisotto


Johan oli tehokas viikonloppu. Perjantai-iltana vietettiin viiniseuran 20-vuotisjuhlia huikeiden viinien ja mahtavan ruoan kera. Vinkkinä vappujuomia valitessa, että alkumaljaksi nautimamme Taittinger brut on nyt myös magnumpullossa Alkon vakiovalikoimassa. Ei lopu kuohuva kesken ihan heti.

Juhlista huolimatta auto starttasi lauantaina kukonlaulun (ainakin tuntui siltä) aikaan kohti Turkua ja huutokauppaa. Paluumatkaa säesti kilinä. Ihan muutama astia tuli huudettua kattauksia ja kuvauksia ajatellen. Tänään onkin vietetty sateista pyjamapäivää ja tiskattu uusia vanhoja astioita. Kun vielä löytäisin säilytyspaikan kaikille hienoille löydöilleni. Maailma on täynnä ihania astioita ja ainoa ongelma on tilan vähyys. Olisiko liioittelua rakentaa pieni lisäsiipi astioita ajatellen?

Mutta jotta tämä homma ei mene pelkäksi lätinäksi laitan tähän aivan loistavan Viinipäiväntasauksessa nautitun parsarisoton ohjeen. Tämä toimii aivan yhtä hyvin kalan kuin lihankin kanssa. Risoton ohje on uudesta Alex Niemen ja Riikka Sukulan Vege-kirjasta, josta kirjoittelen vielä myöhemmin lisää. Aivan mahtava opus.

Reseptiä on hieman muokattu kirjan reseptistä. Tykkään käyttää kanalientä risoton pohjana, mutta kirjassa käytettiin kasvislientä.
Parsarisotto

4 kourallista riisiä (1 kourallinen riisiä/syöjä)
oliiviöljyä
1-1,5 l kanalientä tai kasvislientä
1 hienonnettua sipulia
2 dl parsan paloja
2 dl parmesanjuustoa
suolaa ja pippuria
1/2 sitruunan mehu

Kuullota riisit ja sipuli oliiviöljyssä. Kaada riisin päälle kauhallinen kuumaa lientä ja hämmennä. Odota, että riisi imee liemen ja lisää lientä kauhallinen kerrallaan. Kypsennä riisiä vähän väliä hämmentäen kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisi kypsää. Napsauta parsasta puumainen tyviosa pois ja kuori varsi, leikkaa parsa pieniksi paloiksi. Säästä nuppu kokonaisena. Lisää parsat risottoon  ja masuta. Lisää parmesan  ja kypsennä vielä pieni hetki. Mausta tarvittaessa lisää.
SaveSave
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Ihan pakko uteliaisuudesta kysyä, että onko noin, että kasviskeittokirjassa kehotetaan laittamaan parsarisottoon kanalientä? Kun ei tiemmä ole kasvis tämä kana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan kehoitettu, onpa hyvä että otit asian esille. Tykkään itse käyttää kanalientä risoton pohjana ja siksi vaihdoin. Kirjoitinkin tuohon reseptiin nyt, että sitä on hieman muokattu.

   Poista
 2. En ole itsekään kyllä kasvissyöjä, satuin vain huomaamaan tuon kanaliemen ohjeestasi. Risotto on kyllä ihanaa, juuri sain viikonloppuna ihanan täyteläistä risottoa ystävän luona.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta