Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus on huomenna


Huomenna se taas on - Viinipäiväntasaus. Luvassa herkuttelua ja mahtavia viinejä ystävien ja rakkaiden kanssa. Viinipäivätasauksen sivusto on kerännyt lähes 5000 osallistujaa, huikeaa!
Samppanjat ovat kylmässä odottamassa huomista ja punaviini odottelee keittiössä. Oikeastaan kaikki punaviinit paranevat, kun ne saavat hengittää eli avatkaa punaviini viimeistään 2 tuntia ennen nauttimista, kaatakaa hieman lasiin ja maistakaa. Jättäkää viini ilmaantumaan pulloon ilman korkkia.  Ero on yleensä huomattava kun sitä maistaa uudelleen parin tunnin kuluttua. Yleissääntönä mitä vanhempi viini sitä lyhyempi ilmausaika. Joillekin viineillä useampikin tunti tekee hyvää.

Jos ilmaantumiseen ei ole aikaa, kannattaa viini kaataa dekantteriin. Sama homma kuin edellinen, mutta nopeutettuna. Dekantteriksi kelpaa aivan yhtä hyvin Iitalan vesikarahvi kuin viinidekantterikin.

Valkoviiniä ei suinkaan ole unohdettu, mutta jääkööt vielä salaisuudeksi. Toisin sanoen viini on tiedossa, mutta se on vielä Alkossa.
Eikös muuten ole aika hulppean kokoinen tuo alkumaljaksi suunniteltu Laurent-Perrierin Millésimé Brut 2004 samppanja? Sanotaan, että mitä isompi samppanjapullo sitä paremmat kuplat. Se jää nähtäväksi huomenna. Punaviininä on Rosemountin GSM, joka on ollut yksi lemppari punaviineistäni jo kymmenien vuosien ajan. Aistien puhdistukseen on Laurent-Perrierin Cuvée Rosé Brut samppanja, joka on valitettavasti siirtymässä Alko tilausvalikoiman tuotteeksi, mutta muutamia pulloja saattaa löytyä vielä hyllytavarana. Tämä sopii niin malja- kuin ruokasamppanjaksi.  Lisää juttua viineistä kun niitä on maistettu.
Miten viinipäiväntasausta vietetetään keväällä?
1. Hanki mieleiset viinit: punaviini, samppanja ja valkoviini
2. Suunnittele viineille sopiva menu
3. Nauti Viinipäiväntasausmenu ystävien tai rakkaimpasi kanssa
4. Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle. 5. Nauti viinit ruoan kanssa
Muista, että tämä on ylistys viinille, ruoalle, ystävyydelle ja rakkaudelle.
Jos vietät Viinipäiväntasausta pienellä porukalla, on ymmärrettävää että 3 pullon juominen tuntuu isolta määrältä. Ilmauskorkeilla saa viinin säilymään usemmankin päivän. Minulla on tällä hetkellä käytössä helppo AntiOx-viinistopperi joka ei vaadi erillistä ilmauslaitetta. Samppanjalle on omat ilmauskorkit suuren pullonsuun vuoksi.
Toinen vaihtoehto on pienemmät pullot. Alkosta löytyy oikein hyviäkin viinejä pienemmässä pullokoossa.

Jos viinit ovat vielä harkinnassa, niin apuja voi kurkkailla blogini viinivinkkiosiosta tai erikseen hakemalla punaviinit, valkoviinit tai kuohuviinit (jossa myös samppanjat mukana).

Meillä menu hakee vielä vähän muotoaan. Päälinjat ovat kuitenkin selvillä eli punaviinin kanssa nautitaan lihaa, samppanjan kanssa jotakin pikku purtavaa. Hanhemaksa, brie, viikunahillo combo on todettu täydelliseksi yhdistelmäksi, joten ehkä sitä. Valkoviinin kanssa parsaa, kampasimpukoita ja ehkä siikaa ja lisukkeita tietenkin. 

--------------

Tägätkää kuvia ja juttuja #viinipäiväntasaus, jotta saadaan mahtavia muistoja aikaiseksi sosiaalisen median puolelle.

Jos Viinipäiväntasaus ei ole ennestään tuttu, niin aikaisemmista Viinipäiväntasaus-juhlista voit lukea tästä linkistä, klik.


Viinipäiväntasauksen omat facebook-sivut

Kevään 2015 Viinipäivantasauksen tapahtumasivu


Tervetuloa mukaan Viinipäiväntasaukseen!


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo viinipäiväntasaus. Tänä vuonna emme siihen ehti, mutta ensi vuonna täytyy ehdottomasti laittaa ohjelmaan. Saan varmaan "mainostaa" ideaanne ja FB-sivuanne viiniklubissamme?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suomen kalenteriin vielä muutama hyvä juhla mahtuu! Eikä tarvitse odottaa ensi vuoteen, syksyllä on jo seuraava! Ehdottomasti saa mainostaa, kiitos :)

   Poista
 2. Rosemountin GSM oli itselläni Pakko maistaa -listalla pitkään kunnes jossain vaiheessa viime vuonna sain sitä ostettua. 5 tähteä oli kyseinen vuosikerta saanut Viinistä viiniin -kirjassa ja en tiedä mitä oikein odotin, mutta hienoinen pettymys viini oli kaikesta huolimatta. Toki, aivan mahtava viini, mutta...odotin kai jotain aivan totaalisen upeaa viinielämystä, joka tämän kanssa jäi kuitenkin kokematta. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viini vaati aika pitkän ilmaantumisen, jotta oli parhaimillaan ja toimii ehdottomasti parhaiten ruoan kanssa. Vaikka viini oli erinomainen näinkin, niin jotenkin jäi sellainen fiilis että vasta parin vuoden kuluttua tämä viini olisi excellente :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta