Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus viinit ja menu kevät 2015


Viinipäiväntasausta vietetiin upeassa auringonpaisteessa ja kevättä enteilevissä lämpölukemissa. Olisiko parempaa päivää voinut ollakaan, en usko. Meillä päivä kului keittiössä, mutta puutarhaan ehtii vielä.

Viinejä vilautinkin jo aiemmin, mutta tälläisella kokoonpanolla mentiin tänä vuonna.

Alkumalja
Laurent-Perrier Millésimé Brut 2004 (magnum), Ranska  
Chardonnay, Pinot Noir
Magnumpullo vuosikertasamppanjaa antaa juhlalle kuin juhlalle arvoisensa aloituksen. Sanotaan, että samppanja kypsyy kauneimmin isossa pullossa, joten parhaimmat aromit löytyvät magnumeista ja sitä isommistakin pulloista. Tämä herkku on Alkon hyllytavaraa.

Kuiva, hienostuneet kuplat, briossia, aprikoosia ja omenaa.

Tämä tarjottiin Viinipäiväntasauksen alkujuomana, kun isäntäväki vielä viimeisteli ruokia pöytään ja hääräsi kameran kanssa.

Punaviini
Rosemount GSM 2012, Australia
Syrah, Mourvèdre, Grenache

Romemountin GSM on ollut aina mieleinen viini. Pitkän ilmaantumisen jälkeen viini oli parhaimmillaan ruoan kanssa. Dekantoimme viinin pari tuntia ennen nauttimista ja se olisi voinut olla vieläkin pidempään avoinna. Tämä viini ei ole vielä kertaakaan pettänyt eikä tehnyt sitä nytkään. 

Täyteläinen, hedelmäinen, pehmeät tanniinit, mustaherukkaa ja kuivattuja hedelmiä.

Ehdoton punaisen lihan ystävä.


Samppanja
Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut, Ranska
Pinot Noir

Tämä kaunokainen on muutaman muun rosésamppanja kanssa all time favourites -listallani. Tyylikäs kokonaisuus, elegantti rosékaunokainen. Valitettavasti tämä on siirtymässä vakiovalikoimasta tilausvalikoiman puolelle, mutta eihän se tilaaminenkaan ole ongelma. Tällaiset upeat samppanjat kruunaavat juhlat ja kun kyse on näinkin runsaasta samppanjasta kestää se myös monenlaisia ruokia rinnalleen.

Kuiva, runsas, hienostuneet kuplat, briossia, sitruksinen.

Tämä viini toimii läpi aterian, jopa savulohen kanssa. Meillä tämän kanssa puhdistettiin aistit ja nautittiin hanhenmaksa, brie, viikunahilloleipiä. 


Valkoviini
Bründlmayer Riesling Steinmassel 2013, Itävalta
Riesling

Kuiva, hedelmäinen, aprikoosia, sitrusta ja  mineraalisuutta. 

Monikäyttöisellä itävaltalaisella valkoviinillä kohotettiin malja tulevalle. Katse kohti uusia haasteita ja kevättä, aurinkoa ja lämpöä. Tämä viini ilmensi kevättä erinomaisesti. Tämän kanssa nautittiin savulohta, chimichurria sekä parsarisottoa.

Viinipäiväntasauksen menu muutti muotoaan moneen kertaan ja viimeisen kerran vielä lauantaiaamuna. Puutuvia raaka-aineita ei vain löytynyt mistään. Kaikki ruoat tuotiin pöytään samanaikaisesti ja sen jäkeen istuttiin ja nautittiin. Parsarisotto sopi loistavasti sekä lihan että kalan kanssa, kuten myös kurkku-vesimelonisalsakin. Rosesamppanjan kanssa kokeiltiin myös muita ruokia ja todettiin toimivaksi. 

Oma savustuspönttömme oli mökillä ja kaiken lisäksi hieman huonossa hapessakin, joten onneksi naapuriapu toimi tässäkin. Kiitos Esa, kala oli loistava! Ruokapöydässä istuttiin monta tuntia ja maailma parani jälleen. Seurasimme aina välillä miten muualla vietettiin Viinipäiväntasausta ja pitää tunnustaa, että tuntui aivan järjettömän hienolta, että niin moni vietti juhlaa kanssamme, jopa Australiassakin. Saapa nähdä miten iso juttu tästä saadaan ensi syksynä. Ihan hiljaiseksi tekee!

Viinipäiväntasaus kevät 2015 menu

Alkujuoma
Laurent-Perrier Millésimé Brut 2004

Rosemount GSM 2012 &
Tartar valkokaalilla

Naudanfile
Piparjuurimajoneesi
Kurkku-vesimelonisalsa
Parsarisotto

JuustotLaurent-Perrier Cuvée Rosé Brut &
Hanhenmaksa, brie, viikunahilloleipiäBründlmayer Riesling Steinmassel 2013 &
Savulohi
Chimichurri
Parsarisotto


Syksyn Viinipäiväntasauspäivä julkistetaan myöhemmin, joten kannattaa klikata tykkäys Viinipäiväntasauksen facesivustolle, jonka kautta asiasta kerrotaan. Kuvissa vilahtelevat ihanat mustat kiviastiat ovat aiemmin kehumaani Magisso-sarjaa. Siitä samaisesta sarjasta minulta löytyi jo aiemmin samppanjacooleri, valkoviinicooleri ja vesikarahvi. Kaikki astiat toimivat samalla menetelmällä eli kun ne upottaa kylmään veteen, ne imevät itseensä vettä ja säilyttävät ruoat tai nesteet kylmänä. Ihan mielettömän hyvä idea kesää ajatellen. Pohja on eri materiaalia eli ei pöytäliina ei kastu. Varsinkin vesikarahvi on ollut kovassa käytössä ja nyt löysin vastaavia pienempiä malleja salaattikastikkeita tai kahvimaitoa ajatellen ja nuo isot mustat salaattikulhot.  Jopa nuo mustat tarjoilulautasetkin toimivat samalla periaatteella. Tykkään pelkistetyistä astioista, varsinkin mustista ja erityisesti siitä, että ne ovat konepestäviä. Kirjoittelen näistä varmasti lisää jossakin vaiheessa. 

Reseptejä tulee blogiin pikku hiljaa ja linkittelen ne tähän juttuun mukaan.

Aivan upea päivä. Kiitos teille kaikille, että vietitte kanssamme Viinipäiväntasausta!
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus, ja tosi upea tuo viinilasi jossa heijastui metsä <3
  tulehan kurkkaamaan minunkin puolelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scarlet, eikös se ole sitten luonnonmukaista viiniä kun metsäkin on lasissa :)

   Poista
 2. Oih, ihan täällä vesikielellä istutaan. Ihania kuohuvia ja viineja - ruoasta puhumattakaan. Todellakin jaksoitte nähdä vaivaa ja se myös palkitsi. Lisäksi minulle tuli ihan yllätyksenä, että syksylläkin vietetään tätä - luulin, että vain kerran vuodessa :). Mutta onhan niitä päiväntasauksia muutenkin useammin kuin kerranvuodessa niin tottakai myös viinipäiväntasauksiakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia, tätähän se Viinipäiväntasaus on - herkuttelua parhaimmillaan.
   Tämän olikin mukava yllätys sinulle eli ehdottomasti 2 kertaa. Syksyllä hyvästellään valkoviini, puhdistetaan aistit samppanjalla ja kippistetään tulevalle punaviinillä.
   Toivottavasti osallistutte myös silloin. Päivämäärä julkaistaan Viinipäiväntausauksen facesivustolla kesämmällä :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta