Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kalan grillaus - Lohta sitruunapedillä


Kun grilli ensimmäisen kerran käynnistetään talven jäljiltä, on se merkki siitä, että kevät on lähellä. Meillä on kaksi grilliä, toinen kotona ja toinen mökillä ja ilman niitä en voisi ajatellakaan ruoanlaittoa. Kun ostimme mökin muutama vuosi sitten yritimme alkuun pärjäillä hiiligrillillä, mutta koska grilli lämpeää mökillä 3 kertaa päivässä ja kaikki ruoka valmistuu sillä, kävi hiiligrillillaus liian työlääksi. Ostimme kaasugrillin ja nyt homma toimii. Aamulla paistelemme sivukeittimellä munakkaat, sivukeittimellä kiehuvat myös perunat, grillissä lämpiää kasvikset ja lihat tai kala. Sisällä ruoanlaittoa vältetään viimeiseen saakka, eikä siellä oikein tilaa sille olisikaan. Kesäkeittiö olisi toivelistalle aika kärjessä.
Kalan grillailu on ollut aina vähän suttuista puuhaa. Parillalla kala ui rasvassa ja ritilällä kala tarttuu kiinni ja hajoaa. Mutta ei enää. 

Kun grilliritilälle asettelee sitruunansiivuja kalan alle, ei kala jää kiinni ja samalla se saa hyvät aromit sitruunoista. Jujuna on, että hommaa ei tehdä suoralla lämmöllä eli kalan alla olevat polttimot eivät ole päällä vaan lämpö tulee sivuilta. Näin sitruunat eivät pala ja kestävät kalan kypsennyksen.

Agalla on alkanut Kaasukunkku -kilpailu, johon myös tämä resepti osallistuu. Lisää oivaltavia herkkureseptejä voi käydä kurkkaamassa Agan sivustolla. Siinä sivussa voi antaa vaikka äänensä tälle, jos tykkäät ideasta.


Kalaa sitruunapedillä

n. 600g lohifile, myös joku muu kala käy
suolaa
pippuria
2 sitruunaa siivutettuna

Maustevoi
50g huoneenlämpöistä voita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Suolaa ja pippuroi lohifile. Lämmitä grilli niin, että pystyt grillaamaan lohen ei suoralla lämmöllä (lohen alla oleva polttimo ei saa olla päällä). Lado grilliritilälle n. ½ cm sitruunan siivuja niin, että lohifile menee niiden päälle. Laita lohen päälle muutama nokare maustevoita. Grillaa keskilämmöllä kansi kiinni n. 30 minuuttia tai kunnes lohi on kypsä.

Homman juju on siinä, että lohi ottaa sitruunan makua läpi nahan. Lohi ei myöskään jää kiinni ritilöihin sitruunasiivujen ansioista.

Tarjoile maustevoin, salaatin tai perunoiden kanssa. Maustevoi sopii niin perunoille kuin kalallekin.


Yhteistyössä Aga & Blogirinki
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

 1. On takuulla hyvää tälläkin lailla lohi grillissä. Itsekkin mietein laittaa sitruunaviipaleita siihen lankun päälle. Eli meidän reseptit vois yhdistää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike :) Tehdään kesätreffit ja kokeillaan!

   Poista
 2. Onpa hyvä vinkki kalan grillaukseen, tuo täytyy heti esitellä miehelleni, joka toimii meidän perheessä grillimestarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääni käyty antamassa tälle reseptille. Onnea matkaan!

   Poista
 3. Älyttömän hyvä idea! Kalaa kun tulee syötyä nimenomaan mökillä…..vinkki tulee käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja mua on ainakin harmittanut, että parillalla lilluu lohen rasvat tai jos tekee ritilällä, niin puolet kalasta on kiinni siinä.

   Poista
 4. Eilen ostettu lohifilee pääsee tänään makoilemaan sitruunaviipaleille =)

  VastaaPoista
 5. Tätä täytyykin kokeilla pikapuoliin, kun yleensä olen aina viritellyt jotakin foliosuojusta kalalle ja silloin lohi tosiaan lähinnä kiehuu rasvassa grillautumisen sijaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta