Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Juhannusvuodatus - reseptejä ja hehkuviiniä


Yritän mietiskellä juhannusmenuta, joka sopisi valmistettavaksi kylmässä sateessa, tuulen tuivertaessa grilliä sammuksiin. Ei mikään ihme, että inspis on hieman kateissa. Olin suunnitellut mm. paellaa, mutta näin silmieni edessä kuvan pannusta, jossa on sekä paellaa että sadevettä - vedin ainesosat yli ostoslistalta.
Onneksi savustuspönttö pitää sadetta ja ehkä grillikin voidaan siirtää.

Kesäkuun aikana on käynyt monta kertaa mielessä, että pitikö mökki ostaa Suomesta, kun maailmassa olisi aika paljon lämpimämpiäkin paikkoja. Sitähän voisi olla Kreikan saaristossa...  sinne ehkä tulisi vesi sisään, olisi sisävessa ja rippasen lämpimämpääkin saattaisi olla.

Mökki on Suomessa ja Kreikkaan ei olla menossa, faktat on tässä. Suomalaisella sisulla ja toppavarustuksella eteenpäin vaan. Kaivoin siis toppatakit ja villasukat esiin. Sisällä en meinaa juhannustani viettää, istun sitten vaikka sen pienen terassilipan alla sadetta pitelemässä 1000000 hyttysen ja Ison Murun kanssa. Josta tulikin mieleeni, että hyttysmyrkky pitää pakata mukaan.

Mitä suosittelen juomapuolelle juhannukseksi? Tällä kertaa mennään hieman extreme-linjalle, mutta kannattaa ehdottomasti nakata Alkosta Hehkuviiniä mukaan. Glögejä ei hyllystä löydy, paitsi meiltä (osasin varautua viime juhannuksen jäljiltä), mutta isossa osassa Alkoja on hehkuviiniä (tarkistin). Sitä on mukava lämmittää, jotta sormet eivät kangistu samppanjalasia pidellessä. Toki samppanjaa kannattaa ottaa mukaan, mutta sitä nautitaan saunan jälkeen ns. saunasamppanjaa. Samppanja kuuluu nauttia aina ja ehdottomasti kylmänä, joten saunan jälkeen on se ainoa hetki, jolloin sen tarkenee tehdä. Kolmas loistava juoma on portviini. Portviiniä nautitaan Suomessa usein vain talviaikaan, mutta koska ainoa ero siihen tällä hetkellä on puissa kasvavat lehdet, ei pidä takertua yksityiskohtiin. Portviini lämmittää kivasti ja sopii aivan erinomaisesti juustojen kanssa tai ihan sellaisenaan.

Tässä teille muutamia linkkejä, joista saattaisi löytyä juhannusinpistä ruokailuihin.Kokonainen juhannusmenu kalapainotteisesti
Hovimestarinkastike eli sinappikastike graaville tai kalalle yleensäkin, ihan paras
Vinegretti lihalle
Kurkkusalaatti itämaiseen tapaan
Satakuntalainen saaristolaisleipä
Mansikka-parmankinkkusalaatti
Juhannusyön unelma - marenkikakku


Jännä nähdä miten meidän käy, haenko kaupasta purkillisen Abbaa ja panostan perunoihin. Rajansa kaikella, ensinnäkään en syö silliä vaan silakkaa. Joten haen Valtasen silakoita, jotka oikeasti on aivan loistavia ja sitten ostan suomalaista varhaisperunaa. Kalaa savustuspöntöön ja pakastimesta otin hirven paahtopaistin sulamaan, siitä meinaan tehdä lehtipihvejä. Hieman yrttejä, jotka sekoitan voin joukkoon, jotta saadaan maustevoita pihvin päälle. Erilaisia salaatteja, juustoja ja vähän jotakin herkkujakin. Marenkia pitää hakea Suomen pienimmästä ja parhaimmasta marenkileipomosta - Annan marenkileipomosta (jos käytte Porissa, niin käykää täällä, en liioittele yhtään). Raparperinippu mukaan, keittelen siitä hilloa mökillä, tulee lämpöä samalla sisällekin. Eiköhän siinä tärkeimmät juhannukseksi. Lisäksi meinaan ladata laukkuun valtaisan määrän kirjoja, sisustuslehtiä, valokuvausopuksia ja kameran.

Näillä eväillä juhannuksesta tulee varmasti hyvä, vaikka vettä vihmoisi ja luvattua hallaakin tulisi. Kumisaappaat jalkaan ja toppatakki päälle. Suomen suvi ei anna tilaa hienostelulle, paitsi jos sattuu desingkumpparit löytymään.Ihanaa juhannusta!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

 1. Ha haa, siis hieman erilaiset juomasuositukset juhannukseen! Mutta samalla linjalla aion minäkin vetää. Pihalla istun per..e vaikka vettä sataisi :) siihen sopisi kyllä joku lämmittävä nautittavaksi. Miehestä kun en tiedä, suostuuko ulos lämmittäjäksi, jos vettä vihmoo! Oikein ihanaa juhannusta teilekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sinne ulos tulee, kun oikein houkuttelet :) löysin varastosta 3 erilaista glögiä, siinä juhannuksen punaiset. Ihanaa juhannusta myös teille, toppaa päälle ja menoksi :)

   Poista
 2. Hei, tässä oli todella mukavia juomasuosituksia ei ihan niin kesäisille keleille! Totta puhut, miksi pitäisi väkisin juoda kylmää olutta tai helmeilevää valkkaria näpit kohmeessa, kun vaihtoehtojakin on :-) Kivasti hoksattu kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta