Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Tomaatti-sipulisalaatti


Kesän ehdoton suosikkisalaattini on jälleen kerran tomaatti-sipulisalaatti. Sen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Jutun juju on, että se on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Se ei suinkaan ole kauneimmillaan seuraavana päivänä, mutta marinoituna parhaimmillaan. Tämä on sellaista jääkaapista suoraan ihan mihin vain ruokaa.

Salaattia nautitaan pihvien, makkaran ja kalankin kera, mutta ihan parasta se on leivän päällä. Siihen vielä vuohenjuustoa...

Tomaatti-sipulisalaatti kuuluu tehdä vähän sen mukaan mitä kaapissa on. Vakioina tomaatti ja kevätsipuli varsineen. Väliin laitetaan tillia, basilikaa, timjamia tai jotakin muuta tai sitten ei mitään. Lisukkeksi voi laittaa kotijuustoa, leipäjuustoa, vuohenjuustoa, fetaa tai oikeastaan mitä vain, mikä maistuu hyvältä.

Salaatti maustetaan suolalla tai Herbamarella. Oliiviöljy on vakio, mutta sen lisäksi puserran välillä joukkoon sitruunaa tai valkoista balsamicoa. Variaatioita löytyy ja siksi tämä on parasta.

Yksi ainoa asia on ehdoton. Tomaattien pitää olla kypsiä ja kotimaisia. Tätä ei kuulu valmistaa talvella ulkolaisista tomaateista, paitsi jos sattuu asumaan siellä lämpimässä.


Tomaatti-sipulisalaatti

2 kevätsipulia varsineen
5 tomaattia siivutettuna (kanta pois)
loraus oliiviöljyä
pieni puserrus sitruunanmehua tai balsamicoa pikku loraus

suolaa tai Herbamarea
mustapippuria

Siivuta tomaatit ja sipulit varsineen. Kokoa astiaan vuorotellen ja laita väleihin hitunen suolaa ja päälle mustaapippuria. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sitruunanmehua tai balsamicoa. Anna marinoitua kaapissa mielellään pari tuntia. Seuraaava päivänä parasta, mutta ei kauneinta. Nauti leivän kanssa tai pihvin lisukkeena.Meillä on eräs salaatista kiinnostunut, mutta sipulia ei saa antaa koiralle, joten tomaatit annetaan ilman sipulia.

Minä laitan nyt kumpparit jalkaan ja lähden kuuntelemaan Kirjurinluodon Viinikylään Jari Sillanpäätä, osaakohan sitä enää mökkeilyn jälkeen kaupunkilaisten keskuudessa käyttäytyä.

Mukavaa lauantai-iltaa Ihanat!QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta