Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perjantain viinivinkki - Pannonhalmi Tricollis 2014


Suuri laituriviini 2015 -ehdokas puolella on ollut aika hiljaista. Olen vain voinut kuvitella maistuisiko tämä helteisellä laiturilla hyvältä, laiturille kun ei ole tarjennut mennä viiniä nauttimaan.
Joka ainoa aamu on kuitenkin pulahdettu uinnille. Tällä hetkellä  merivesi on huikeat 17-astetta, kummasti silmät aukeaa, kun sinne heittäytyy. Jätetään laituriviinit nyt taka-alalle ja palataan takasin muuten vain hyviin viineihin eli perjantain viinivinkki Unkarista.Viinityyppi: Valkoviini
Rypäleet: Rheinriesling 40 %, Welshriesling 40 %, Gewürztraminer 20 %
Maa: Unkari
Hinta: 10,69 € Alko
Nauti hyvin viilennettynä

Tuoksu: Hento persikka ja päärynää
Maku: Kuiva, hedelmäinen, hapokas, sitrusta, yrttisyyttä

Maistuu sellaisenaan, mutta hyvä ruokaviini vaaleille kaloille, äyriäisille, vaalealle lihalle, salaateille, pastalle tai pizzalle. Monikäyttöinen valkoviini.

Apátsági Pincészet on Unkarin vanhin viinitila Pannonhalman laatuviinialueella. Mineraalinen ja kalkkipitoinen maaperä, tasainen lämpötila ja kosteus suosii korkeahappoisia, ekstraktipitoisia valkoviinejä. Tilan perustajina ovat benediktiinimunkit, jotka saapuivat 900-luvulla kääntämään unkarilaisia kristinuskoon. Viininvalmistus pysähtyi suunnitelmatalouden aikana, jolloin munkit karkotettiin. Viinitilan virallinen perustamisvuosi on 996. Uudelleenistutus ja tuotanto alkoivat uudelleen 2000-luvun alussa, kun rautaesirippu romahti. Apátsági Pincészet kuuluu Unkarin parhaimmistoon, josta yhtenä erinomaisena esimerkkinä on tilan valitseminen Unkarin parhaimmaksi viinitilaksi vuonna 2010.

Tänä päivänä tilalla on noin 100 hehtaaria viinitarhoja, joiden rypäleistä se valmistaa keskimäärin 300 000 pulloa laatuviinejä vuodessa. Pannonhalman ilmasto-olosuhteet vastaavat hyvin pitkälti Ranskan Alsacen tai Loiren ilmastoa, ja sen pohjalta noin 2/3 viinitarhoista hallitsevat Rheinriesling, Sauvignon Blanc ja Gewürztrraminer. Unkarin kotoperäisenä lajikkeena kunnioitetaan Welshrieslingiä. Lisäksi tilalla viljellään kansainvälisiä lajikkeita, kuten Chardonnay, Pinot Blanc, Merlot, Cabernet Franc ja Pinot Noir, josta valmistetaan Bourgogne -tyyppisiä upeita punaviinejä.


Nautinnollista viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!

PS. muistakaa nauttia täydenkuun viikonlopusta. It´s a blue moon eli toinen täysikuu heinäkuun aikana.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta