Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mustikka-mansikkapiirakka-kakku mascarponekermalla


Mustikat ja lapsityövoima, mikä ihana yhdistelmä. Tosin lupasin maksaa Pikku Muruille siitä hyvästä, että jaksavat nauttia raikkaasta metsästä ja hyttysistä. Ihan loistavia poimijoitahan molemmat ovat ja olin oikeasti yllättynyt miten nopeasti ja ison määrän poikani kerää mustikoita. Toivottavasti into ei laannu murrosiässä (ei varmaankaan).

Lupasin lapsille mustikkapiirakan, mutta kun löysin kaapista purkillisen juuri vanhaksi menevää mascarponea päätin tehdä mustikka-mansikka-piirakka-kakun vai miksi tällaista sitten kuuluu nimittää. Gluteeniton piirakkapohja ja päälle kakkuainekset. Vähensin alkuperäisestä paistoajasta 10 minuuttia pois, mutta pohja olisi voinut olla ehkä 5 minuuttia vieläkin vähemmän uunissa eli 15 minuuttia voisi olla hyvä – uunista riippuen.


Nyt on piirakka-kakku loppu eli huomenna pitää kehitellä jotakin uutta hyvää mustikkareseptiä ja koko perhe saa painella metsään keräämään ihana palleroita talven varalle. Suosittelen lämpimästi, mustikoita on paljon.


Enpä tiennyt näitä pahvimukeja ostaessani miten oikeaan ne osuvat...Törmäsin eräässä amerikkalaisessa blogissa ohjeeseen, jossa kehotetaan pesemään mustikat joko ennen pakastamista tai sen jälkeen ennen käyttöä. Kyseessä ovat tiloilla olevat pensasmustikat, joita käsitellään torjunta-aineilla. Ollaan onnellisia näistä meidän metsistä ja marjoista ja tyhjennetään puskat.

Mustikka-mansikkakakku – piirakka

Piiraspohja
100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
  
Täyte
1 purkki mascarponea
2 dl vatkattua kermaa
sokeria
vaniljasokeria

Päälle
Mustikoita
Mansikoita

Ketunleivän lehtiä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat sekä jauho leivinjauheseos. Sekoita. Levitä taikina piirasvuokaan ja paista 200-asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa kerma ja lisää sekaan mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja laita jäähtyneen piiraspohjan päälle. Koristele mustikoilla, mansikoilla ja ketunleivillä tai millä tahansa sesongin marjoilla.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Juu, niin hoopoa se on että mustikat ja mansikat on hyvä huuhtaista ennen käyttöä. Mansikat pitäisi pestä vissiin vähän pontevamminkin. Vadelmien ja blackberries (nyt unohtui suomalainen nimi) kohdalla teen toisinaan poikkeuksen. Kylpy usein rikkoo ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän minäkin ajattelin, että mössöä varmaan tulee aika helposti. Toivottavasti Suomen metsät pysyvät siinä kunnossa ettei täälläkin jouduta samoihin toimenpiteisiin.

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta