Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Sana banaanikärpäsistä ja perjantain viinivinkki - Duca di Camastra Nero d’Avola 2012


Viinityyppi: Punaviini
Rypäleet: Nero d'Avola
Maa: Italia
Hinta: 8,49€ Alko
Avaa ilmaantumaan 2-3 tuntia ennen nauttimista.

Tuoksu: Paahteinen ja mausteinen
Maku: Keskitäyteläinen, pehmeä, karpaloa, savua

Tähän aikaan vuodesta pullon auki jättäminen tarkoittaa monessa taloudessa samaa kuin kaataisi etikkaa viinin sekaan. Banaanikärpäset lentävät viinin perässä ja yksikin niitä on liikaa viinissä. Banaanikärpänen erittää jotakin välittömästi viiniin laskeuduttuaan ja sillä samalla sekunnilla viinin maku ja tuoksu muuttuu aivan joksikin muuksi kuin mitä se oli. Vaikka kärpänen olisi poistettu viinistä, jää siihen ikävä tuoksu ja maku.

Syksyisin viinin ilmaus kannattaa tehdä dekantoimalla. Kaada viini dekantteriin tai karahviin tai vaikka vesikannuun. Viini saa ilmaa kaatovaiheessa, jonka jälkeen voit peittää dekantterin suun, etteivät kärpäset pääse sinne. Jos viiniä pitää dekantoida pitempään kannattaa suulle laittaa sideharso. Sen läpi viini pääsee hengittämään. Minulla on tällä hetkellä käytössä Eva Solon jääkaappikarahvi, joka toimii myös tässä tarkoituksessa täydellisesti. Sen suulla on metallinen korkki, joka aukeaa itsekseen kaadettaessa, mutta pitää kärpäset karahvin ulkopuolella. Normaalisti dekantointiastia saa olla avonainen, mutta nyt ei kannata jättää edes pulloa auki. Ne pirulaiset löytävät tiensä sinnekin.


Ihanaa viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

 1. Pakko myöntää: en tiennyt banaanikärpäsen pilaavan viinin. Tämä oli ihan pakko googlata ja näin tosiaan on, yksikin kärpänen riittää pilaamaan koko pullollisen, ainakin jos ehtii siellä yhtään lillua. Syyn kerrottiin jossain olevan viinin alkoholi, joka alkaa liuottaa kärpäsen kehoa (kuinka miellyttävä ajatus) ja tämä vuorostaan vapauttaa jotain inhaa entsyymiä, joka pilaa viinin. Aion todellakin seurata kärpästilannetta viinini lähistöllä jatkossa. Kiitos tästä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läheskään kaikki eivät koe banaanikärpäsen viiniin tuomaa tuoksua ja makua niin vastenmielisenä kuin herkkäaistiset. Jos laitat viinilasillisen viereen puhtaan lasillisen ja vertaat, niin silloin eron huomaa erittäin helposti. Se tuoksu peittoaa alleen kaikki viinin omat tuoksut.
   Niin ja kiitos tuosta selvityksestä, en enää muistanut mitä siinä tapahtuu. Ei ihme, että haisee pahalle :)

   Poista
 2. Meillä on banaanikärpäset saatu pysymään loitolla avatuista viinipulloista yksikyntisten valkosipulien mukana tulevalla pikkuverkolla. Leikkaa Solo-lapun pussista pois siten, että leikkaa pussin myös auki samassa yhteydessä. Valkosipulit pois pussista ja näin saa oikein mainion suoja"pussukan" viinipullon suulle ja pysyy banaanikärpäset loitolla! Ja kun sen leikkaa oikein, pussukka on pitkulaisen mallinen ja se on helppo sujauttaa viinipullon suun ja kaulan päälle. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta