Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Siskonmakkarakeitto tuunattuna


Yksi syksyn ihanuuksista on keitot. Höyryävän kuumat keitot kaikissa mahdollisissa variaatioissa. Valtava kattilallinen keittoa, joka vain paranee lämmittäessä. Koska kotitoimistomme lounastaa useimmiten saman pöydän ääressä kuin työskenteleekin, on mukava syödä päivällä hieman kevyemmin, korostus sanalla hieman. Enemmänkin tarkoitan sitä, että hiilarimäärä päiväruoassa on matalampi, jotta pää toimii vielä lounaankin jälkeen. Tämä taas tarkoittaa, ettei peruna kuulu lounasruokaamme.

Tänään kaivoin esiin vanhan reseptin siskonmakkarakeitolle. Tällä on tehty keittoa jo monta vuotta, enkä yhtään muista mistä se on alunperin ilmestynyt. Tämä on todella maukas arkisoppa ja maistuu lapsillekin. Jotakin pientä mutinaa kuulin, mutta se meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tästä tulee ruhtinaallisen iso kattilallinen ja elänkin toivossa, ettei Iso Muru tyhjennä kattilaa heti huomenissa.

Yritän tehdä mahdollisimman paljon keittoja ja laittaa reseptejä tännekin. Tiedän, että niille on kysyntää kun salaatti alkaa maistua viluiselta.

Keiton päällä olevat persiljat eivät ole ihan parhaassa terässä, otin ne suoraan pakastimesta. Saksin aivan valtavan määrän persiljaa ja tilliä pakastimeen, jotta talvella ei tarvitse ostaa järkyn kalliita puntteja kuin koristeeksi korkeintaan. Nyt niitä on kiva ottaa pussista ja viskoa keittojen sekaan. Siskonmakkara-linssikeitto

voita
4 sipulia silputtuna
4 porkkanaa paloina
200 g selleriä paloina
1 kokonainen san solo tai reilusti valkosipulin kynsiä
n. 2,4 l kasvislientä
5 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
2 tl curryä
2 rkl oreganoa
1/2 sitruunan mehu
1,2 kg siskonmakkaroita
suolaa

persiljaa

Kuullota kasvikset voissa ja lisää curry, sekoita pieni hetki. Lisää kasvisliemi, kiehauta ja lisää huuhdellut linssit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen 25 minuuttia. Puserra siskonmakkarat kattilaan ja keitä vielä 10 minuuttia lisää. Purista sitruunanmehu sekaan ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta