Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kroppa ja sielu samalla aaltopituudella


Matkamme Thaimaahan oli pitkä ja väsyttävä. Kolme lentoa ja 24 tunnin matkustusaika imi kaikki mehut sekä lapsista että aikuisista. Ajatuksissa oli kuva hiekkarannassa ja turkoosista merestä ja sen voimin jaksoimme. Lensimme ekan lennon Finnairilla Lontooseen, josta jatkoimme Cathay Pacificilla Hong Kongiin ja sieltä viimeinen lento Dragon Airilla Phuketiin. Kaksi viimeistä lentoyhtiötä olivat meille entisestään tuntemattomia, mutta olivat palveluiltaan ja kalustoltaan aivan loistavia.

Lentokentällä meitä odotti hotellin kuski kylmien pyyhkeiden ja vesipullojen kera. 24 tunnin lentomatkan jälkeen pyyhkeet ja vesi on valmiiksi sovitun taksimatkan lisäksi kaikki mitä voi toivoa.

Thaimaa otti meidät vastaan auringon laskun aikaan ja hotellialue oli mysteeri seuraavaan aamuun. Illallinen nautittiin tähtien alla rannalla lämpöön totutellen. Vaikka täällä on oltu jo monta kertaa, tulee pehmeä lämpö aina yllätyksenä. Sen unohtaa, vaikka sitä kuinka yrittää säilöä muistiinsa ja kaivaa muistijälkiä esiin Suomen pimeässä talvessa. Lämpö kietoutuu ympärille pehmeästi eikä päästä irti kuin huoneen ilmastoidussa viileydessä. Muutamat ekat päivät on vähän turhankin hottis olo, mutta sen jälkeen kroppa pääsee sielun kanssa samalle aaltopituudelle ja ymmärtää tämän kaiken olevan vain hyväksi.
Joulun odotus on enää muisto ja kaikki joulupäivitykset tuntuvat kaukaiselta ajatukselta. Joulu ei näy mitenkään täällä, jos ei lasketa Tescon yhtä pikkuista hyllyä, jossa oli joulukoristeita.


Rantamme on Kata Beachin päässä oleva Kata Noi, jonka valkoinen hiekka ja hitaasti syvenevä ranta on vertaansa vailla. Hiekka on kuumaa ja merivesi lämmintä. Edes uima-altaan vesi ei viilennä. Ainoastaan olut ja jäätelö on kylmää. Lapset asuvat altaassa tai rannalla, päässä on uimalasit ja epäilen, että evät ovat kasvussa. Merivesi on niin suolaista, ettei siinä tarvitse uida, siinä voi vain olla ja kellua. 
Kaikki maailman huolet tuntuvat kaukaiselta. Pikku ravun kohtaaminen rannalla riittää päivän huipputapahtumaksi – täällä on tasaisen ihanaa. 

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

 1. Moikka! Luin aikaisemmin blogistasi,että matkustatte pähkinäallergikon kanssa. Itse olen kesän lopulla saanut erittäin pahan pähkinäallergian ja olemme lähdössä Thaimaaseen lomalle, mutta jännitän jo valmiiksi sielä ruokailua. Onko teillä mahdollisesti thaikielelle käännettynä tekstiä allergiasta ja jos on, voisitteko sen mahdollisesti lähettää sähköpostiini? Kiitos vastauksesta ja mukavaa lomaa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jo toinen reissu tänne pähkinäallergikko tyttäremme kanssa. Valitettavasti katuruokailut ovat jääneet ja tarkkana saa olla, mutta aivan loistavasti on sujunut. Tällä hetkellä meillä on aivan uskomattoman hyvä hotelli. Täällä allergiat huomioidaan todella tarkasti. Saimme lapun respasta tulomme yhteydessä, mutta minulta löytyy myös turistitoimistosta saatu A4 lappunen. Jos olet allerginen myös maapähkinälle on huomattavasti ongelmallisempi, koska silloin mukaan tulee myös soijapapu ja sitä on joka paikassa. Laita mulle yksäriä jossakin vaiheessa niin laitan kopion sulle :)

   Poista
 2. Kiitos vastauksestasi�� juu valitettavasti maapähkinä ja hasselpähkinä olivat minulle ne pahimmat.. Harmittaa kovasti kun 2 kertaa aikaisemmin olen ollut thaimaassa ja se katuruoka on uskomattoman hyvää �� Laitan viestiä kun pääsen kotia töistä,kiitos kovasti!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta