Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Ravintola Rouhe


Palataan hetkeksi viime vuoden reissuumme Ylläkselle. Onneksi uusi matka on ihan nurkan takana.

 


Kävimme 2013 perustetussa Ravintola Rouheessa, joka on Äkäslompolon puolella aivan Jounin Kaupan tuntumassa. 

Ravintola Rouhe oli erittäin miellyttävä tuttavuus. Ravintola on viihtyisä ja tunnelmallinen. Penkeillä on tyynyjä, joita voi asetella selän taakse tai lasten tapauksessa pyllyn alle, jotta ylettyvät syömään pöydästä. 

Rouhe tarjoilee Lapin parhaita makuja, mutta myös pizzoja ja talon omaa pastaa eli ruokaa löytyy moneen makuun. Talon oma mallaslimppu on vertaansa vailla, siis todella hyvää ja sitä saa ostettua myös mukaan. Limppuun on leivottu rusinoita ja kuivattuja marjoja. 


Alkuruokana nautimme paikan murikoita eli tapaksia. Listalta saa koota mieleisen kokoonpanon. Meidän lautaselle valikoitua jokaisen omia herkkuja, jotka sitten maisteltiin yhdessä. Murikat olivat erinomaisia. Meidän lautasella oli härkä-kanttarelli tartar, ravunpyrstöjä, lohta, maksaa, kieltä, kampasimpukka ja ravunpyrstöjä. Pikku Muru otti lisäksi etanapannun valkosipulilla ja roquefortilla. Jos ravintolan listalla on etanoita, niin pikku mies testaa ne joka kerta ja alkaa olemaan jo aika harjaantunut siitä millainen etanoiden rakenne on. Rouheen etanat sai hyvän arvosanan. 

Pääruoaksi lapset ottivat pizzat. Pizzat olivat valtavia ja hyviä. Pohjat olivat ihanan rapeita. Iso Muru söi härkää ja minä ylikypsää lammasta. Rouheen ruoka oli rehellisen hyvää. Raaka-aineiden omia makuja kunnioitetaan ja kastikkeet olivat maultaan intensiivisiä. Jälkkäreistä suosittelen ehdottomasti uunijäätelöä. Mustikasta, kardemummasta ja jogurtista tehtyä jäätelöä, kaurakeksipohja ja marenkipäällyste. Tykkäsin!

 
 

Pöytävaraus kannattaa tehdä, paikka oli todella suosittu. Suosittelen lämpimästi Ylläksen vierailijoille! Ravintola Rouhe
Lompolontie 3
95970 Äkäslompolo
+358 40 50 64 044
rouhe@ravintolarouhe.fi
 
avoinna joka päivä klo 12:00 - 22:00
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Hei,
    kiitos vinkistä, olemme lähdössä viikolla Ylläkselle ja juuri mietin sopivaa ruokapaikkaa, nyt on pöytävaraus Rouheen tehty.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta