Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus menu kevät 2016


Ihana Viinipäiväntasaus, merkki keväästä vaikka ulkona harmaalta näyttääkin. Tämä oli jo toinen Viinpäiväntasaus, joka oli samaan aikaan kouluni kanssa eli Iso Muru sai "kunnia" valmistella ruoat valmiiksi. Onni on mies, joka osaa tehdä ruokaa!Siitä on jo 14 vuotta, kun Iso Muru kertoi viettävänsä Viinipäiväntasaus. Päivä on jäänyt mieleeni, mutta että siitä on jo 14 vuotta, se tuntuu eiliseltä. Toki 2 melkein murkkuikäistä lasta muistuttavat ajan kulumisesta. Aika monta Viinipäiväntasausta on jo yhdessä vietetty.

Oli ihana seurata miten Viinipäiväntasausta vietetiin ympäri Suomea ja vähän muuallakin. Facessa ja instassa oli mahtavia ruokia, upeita viinejä ja iloisia ihmisiä. Arvatkaa miten hienolta tuntuu, kun on pystynyt luomaan juhlan, jossa kaikki parhaat elementit yhdistyvät.

Meilläkin nautittiin. Tänä vuonna olimme valinneet erityisen kauniita viinejä, enkä tarkoita etikettejä vaan makua. Kauniita ja elegantteja.

Kirjoittelen jutun reseptit pikku hiljaa tänne blogin puolelle ja linkkaan ne tähän jutuun, löytyvät sitten myöhemminkin.Alkusamppanjana
Deutz Brut Classic (tilausvalikoima)

Miten hyvältä ensimmäinen lasillinen samppanjaa voikaan maistua. Varsinkin kun tietää, että pöydässä odottavat kaikki herkut ja että seuraavat tunnit saa vain istua ja nauttia. Ihanat kepeät kuplat ja auringon pilkahdus pilvien raosta antoivat toivoa kesästä. 
Deutz hurmasi elegantisti tyylillä. Samppanja sopi sellaisenaan maljajuomaksi, mutta olisi myös kestänyt ruokaa seurakseen, joka vielä tässä vaiheessa odotteli pöydässä. 

Deutz on minulle aika uusi tuttavuus, mutta tyyli teki vaikutuksen ja ehdottomasti tämän merkin muihin samppanjoihin pitää myös tutustua.
Deutz Brut Classic löytyy myös Silja Linen Bon Vivant valikoimasta ja tunnetusti hinta on aikalailla huokeampi kuin Alkossa. Kannattaa ehdottomasti napata mukaan, jos laivalla piipahtaa. Samppanja on aina ollut se, mitä kiikutan laivalta mukanani. Niissä hintaerot ovat aika isoja Alkoon verrattuna.
Hyvästeltävä punaviini
Tedeschi Amarone della Valpolicella Classico 2012 (tilausvalikoima)

Tedeschin Amarone hurmasi minut ViiniExpossa. Hienostunut Amarone, joka ei hyökännyt päälle. Täyteläinen, keskitanniininen herkku. Erinomainen ruokaviini, joka maistuu ruokailun jälkeenkin sellaisenaan. Voin vain kuvitella miten hyvältä tämä maistuisi mökillä kunnon grillipihvin kera auringonlaskun aikaan kun ilma viilenee ja viini lämmittää. 

Avasin viinin 4 tuntia aiemmin, mutta viini olisi saanut olla vieläkin pidempään auki. Parhaimmillaan se oli seuraavana päivänä kun viini oli ollut avoinna jo vuorokauden. Suosittelen dekantointia. 

Tedeschi nautitiiin riimihirven ja piparjuurikastikkeen sekä perunasalaatin kera. Täydellinen yhdistelmä ja täydellistä riimihirveä (sanoinko jo miten ihanaa on kun mies tekee ruoat, sanon uudestaan).
Aistien puhdistus samppanjalla
Taittinger Prestige Rosé Brut 
Olen heikkona samppanjoihin ja Taittinger kuuluu suosikkeihini. Tälläkään kertaa se ei pettänyt. 

Tyylikäs ja runsas. Samppanja joka maistuu sellaisenaan, mutta kantaa läpi ateriankin. Meillä oli tämän kanssa piparjuurituorejuustolla ja ilmakuivatulla häränlihalla täytettyjä tuulihattuja sekä maa-artisokkakeittoa. Testasin ja Taittinger olisi mennyt myös riimihirven kanssa.Katse tulevaisuuteen
Pouilly-Fumé André Dezat 2014 (tilausvalikoima)
Ensimmäinen kohtaamisemme ei varmastikaan jää viimeiseksi tämän viinin kanssa. Raikas ja runsas upea valkoviini. Olin ajatuksissani yhdistänyt tämän cevicheen, jonka Muru toteutti käytännössä. Loistava yhdistelmä! Tässä todella loistava viini Vappupiknikille ja laittakaa muistiin ensi joulua ajatellen.Eli meillä tämä yhdistettiin Siika cevicheen ja tortillachipseihin. Hyvää yhdessä.

Jälkkäriksi olin (tein minäkin jotain) tehnyt jäätelöä. Aikamoista jäätelöä olikin. 
Tämä oli drinkki, mutta jäätelön muodossa. Nimetään vaikka Pisco Sour jäätelöksi, ihanan raikasta paljolla limellä maustettuna. Damn good!


Upea Viininpäiväntasaus! Seuraava onkin sitten syksyllä. Toivottavasti olette myös silloin mukana.


Syksyn Viinipäiväntasauksesta kerrotaan ensimmäisenä Viinipäiväntasauksen facesivustolla, klikkaa tykkäys sinne ja saat myös jatkossa perjantaisen viinivinkin. https://www.facebook.com/Viinipaivantasaus
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta