Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus viinit kevät 2016


Yksi yö Viinipäiväntasaukseen. Koko viikko on mennyt aivan hirveällä paineella työn touhussa. Sen siitä saa kun matkustelee ja hommat jäävät rästiin ja jotta elämä ei olisi liian helppoa, on tänään ja huomenna koulupäivä. Onneksi Iso Muru on luvannut valmistella ruoat valmiiksi, joten hommathan on paremmin kuin hyvin. En ihan valmiisen pöytään päästä, mutta toiveet ovat korkealla.

Mitäs herkkuja tänä vuonna on lasissa? Tällä kertaa mukana on vain yksi itselleni tuttu viini. Muita viinejä olen maistanut ainoastaan ViiniExpossa, josta ne bongasinkin. Poikkeuksellisesti näistä 3 on Alkon tilausvalikoiman viinejä eli kaikki muut Taittingeria lukuunottamatta. Nykyään tilaaminen ei tarkoita sen kummempaa asiaa kuin ennakointi. Tilausvalikoiman tuotteita saa tilattua myös 1 pullo kerrallaan ja tilausaika on viikon luokkaa. Kannattaa oikeasti tutustua tilausvalikoiman tuotteisiin, siellä on upeita viinejä.

Mutta takaisin asiaan. Nämä luonnehdinnat ovat maahantuojien sivuilta, omat tuntoni kerron lauantain Viinipäiväntasauksen jälkeen. Tänä keväänä lasissamme ovat.Deutz Brut Classic 

alkumaljana 

50,80€ Alko - Tuotenumero: 931207
Kaunis kullankeltainen väri. Tuoksu kukkainen, paahtoleipämäinen, marsipaania, omenaa ja päärynää, valkeita kukkia ja sitrusta. Täyteläisen elegantti maku, jossa chardonnayn raikkaus ja Pinot Noirin rikkaus, maku jopa kermamaisen täyteläinen, silti raikas. Pehmeä ja täyteläisen hedelmäinen pitkä jälkimaku. Tämä samppanja on talon tunnusmerkki, joka sekoitetaan huolella vuodesta toiseen. Sekoitukseen käytetään 20–40 % kypsiä samppanjoita, jotta taataan korkea laatu ja tyylin säilyminen nimikkosamppanjassa. Sekoitukseen käytetään keskimäärin 55 eri viiniä. Tämän jälkeen samppanja kypsyy kellareissa 4 vuoden ajan.

Champagne Deutzin perustivat William Deutz ja Pierre-Hubert Geldermann Aÿn kaupungissa vuonna 1838. Maison Deutz & Geldermann menestyi hyvin, ja siirtyi sukupolvelta toiselle. Vuonna 1882 Deutz oli yksi Syndicat des Grandes Marquesin perustajajäsenistä. Laman aikana 1930-luvulla talo oli vähällä mennä konkurssiin kysynnän romahdettua laman vuoksi. Marie Deutz-Geldermann sijoitti koko huomattavan henkilökohtaisen omaisuutensa yritykseen ja pelasti talon. Vuosien varrella ja sukupolvi toisensa jälkeen uusia tarhoja ja maita hankittiin pikkuhiljaa. Kaikki tilan tänä päivänä omistamat maat ovat menneiden sukupolvien hankkimina, kunnostamia ja rakkaudella vaalimia. Reilu kolmannes tulee talon omilta tarhoilta ja loput hankitaan läheisiltä sopimusviljelijöiltä, joilta Deutz on ostanut rypäleensä jo useiden sukupolvien ajan. Deutz ostaa vain parhaita rypäleitä ja karsinta on ankaraa myös lajittelupöydällä, vain laadukkaimmat rypäleet kelpaavat talon puristamolle. Deutz onkin erityisen tunnettu korkeasta laadustaan. Deutzille rypäleitä toimittavien tarhojen échelle luokitus on 95 %, luku on yksi Champagnen korkeimmista.Tedeschi Amarone della Valpolicella Classico 2012
hyvästeltävänä punaviininä
45,00€ - Tuotenumero: 911717


Väri tiiviin runsaanpunainen, tuoksu hieman kehittynyt, tiiviin aromaattinen ja intensiivinen. Vaniljaa, makeita hedelmiä. Maku täyteläisen voimakas, jopa huumaava. Runsaasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta viini on silti pehmeä. Tuoksun aromit toistuvat jälkimaussa. Rypäleitä on rusinoitu 4 kuukautta ja valmista viiniä on kypsytetty slavonialaisissa tammitynnyreissä 2-3 vuoden ajan sekä pullossa 6 kuukautta.

Tedeschit tekevät Valpolicellan alueella viiniä jo viidennessä polvessa perinteitä vaalien. Kaiken aloitti isoisoisä Nicolo vuonna 1824. Tällä hetkellä taloa hoitavat kolmannessa polvessa Silvino ja Renzo ja Sabrina ja Riccardo neljännessä. Tedeschit viljelevät maata Gardajärven itäpuolella ja tarhoja löytyy mm. Valpolicellassa, Valpolicella Classicossa ja Soavessa sekä Bardolinossa. Alueilla he ovat keskittyneet perinteisiin rypälelajikkeisiin. Talon mottona on tehdä viiniä perinteitä kunnioittaen ja uutta teknologiaa hyväksi käyttäen, siten että talon tyyli säilyy ja jokaisella viinillä on oma persoonansa.
Tehdystä työstä Riccardo Tedeschi on saanut hienon tunnustuksen, sillä hän sai kesäkuussa 2012 vuoden viinintekijän palkinnon Kanadassa Torontolaisen ruoka- ja viiniyhdistyksen toimesta.

 
Taittinger Prestige Rosé Brut 

aistien puhdistukseen 

59,90€ - Tuotenumero: 008616


Tyylikäs, kypsiä punaisia marjoja aromeiltaan muistuttava tuoksu. Siinä on kypsää kirsikkaa, vadelmaa ja villimansikkaa. Melko runsas maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi kypsän marjainen. Tyylikkäät, pehmeät kuplat tuovat suutuntumaan tarvittavaa särmikkyyttä. Eloisa, marjainen aromimaailma kantaa pitkään, veden kielelle nostattavaan, yrttiseen jälkimakuun.

Vuonna 1734 perustettu Taittinger on yksi Champagnen suurimmista viinitarhanomistajista ja Taittingerin tarhat sijaitsevat Champagnen viinialueen kaikkein arvostetuimmassa osassa. Taittingerin omistuksessa on myös Comtes de Champagne, joka 1200-luvulla toimi legendaarisen Champagnen kreivi Thibaud IV:n residenssinä. Ristiretkeltä palatessaan kreivi istutti viinitarhaansa Kyproksen kuningattarelta Alixilta saadun Chardonnay-köynnöksen. Juuri siksi Chardonnay-rypäleen merkittävä osuus on edelleen tunnusomaista Taittingerin samppanjoille.Pouilly-Fumé André Dezat 2014 
tulevaisuudelle

27€ - Tuotenumero: 926367

Vaalean vihertävä väri. Tuoksu runsas, savuinen, leveän mustaherukkainen ja aromaattinen. Maku kuiva, raikas hapokkuus ja herukkaisuus siivittävät mineraalista ja pitkää jälkimakua.

Loiren joen yläjuoksun molemmin puolin sijaitsee kaksi kukkulaa, Pouilly-Fumé ja Sancerre, joilla viljellään Sauvignon Blanc rypälettä. Sanotaan, että alueet ovat rypäleen ainoa oikea kotiseutu. Dezatin suku on omistanut näillä kukkuloilla tarhoja jo vuodesta 1550 lähtien. André Dezat on Loiren laakson arvostetuimpia viljelijöitä. Itse hän on jo 70-vuotias, mutta kahden enologiaa opiskelleen poikansa kanssa hän valmistaa erittäin arvostettuja viinejä, jotka kuvastavat alueiden sekä rypäleen luonnetta puhtaasti. Dezatin laaja, yhtenäinen Pouilly-Fumé tarha sijaitsee seudun parhailla mailla.


Sanoisin, että aika hyvä kattaus ainakin viinien osalta.


Koska isolle osalle tämä on ensimmäinen Viinipäiväntasaus niin tässä muistutukseksi.

Miten viinipäiväntasausta vietetetään keväällä?
1. Hanki mieleiset viinit: punaviini, samppanja ja valkoviini
2. Suunnittele viineille sopiva menu
3. Nauti Viinipäiväntasausmenu ystävien tai rakkaimpasi kanssa
4. Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle. Nauti viinit ruoan kanssa.

Muista, että tämä on ylistys viinille, ruoalle, ystävyydelle ja rakkaudelle.


Tägätkää kuvia ja juttuja #viinipäiväntasaus, jotta saadaan mahtavia muistoja aikaiseksi sosiaalisen median puolelle.

Viinipäivantasauskuvia voi seurailla facessa 

Viinipäiväntasauksen sivustolla, jonka kautta saa tiedon myös koska seuraavaa tasausta vietetään

 ja tämän kevään tapahtumasivustolla

Aikaisempia Viinipäiväntasausjuttuja voi lukea täältä


Aivan upeaa Viinipäivantasausta kaikille. 
Nauttikaa hyvistä viineistä, ruoasta ja ennen kaikkea seurasta!

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta