Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Naantali på solsidan


Sanonta paistaa, kuin Naantalin aurinko näyttää pitävän paikkansa. Kolmen päivän aikana saderintama yritti viedä voittoa, mutta jostakin pilven kolosta aurinko taisteli itsensä aina näkyviin. Sateellakin aurinko paistaa Naantalissa.


Oli alkukesä ja Naantali oli vasta heräämässä eloon. Presidenttipari muuttamassa Kultarantaan ja venesatama täyttymässä toinen toistaan hienommista purjeista. Vanhankaupungin sydämessä olevassa satamassa tunnelma on enemmän på Solsidan kuin ihan tavallisessa suomalaisessa satamassa. Ehkä Naantalissa on ymmärretty rennon lomaelämän syvin olemus ja tuotu se kaikkien saataville. Kompakti satamamiljöö tarjoaa paljon pienessä koossa, eikä jätä ketään kylmäksi. Taidetta, herkuttelua, musiikkia – kaikille aisteille jotakin.Satamassa sijaitsevasta matkailutoimistolta saa kartat ja oppaat, liput ja laput eli ensimmäiseksi kannattaa suunnata sinne. Opastettuja kierroksia on monta erilaista. Lasten mieleen saattaa olla Risto Räppääjän kuvauspaikkojen tutkimukset tai kummistuskierrokset.

Ruoka

Naantalissa ravintoloita ja kahviloita on paljon, mutta tapahtumien aikaan ne kaikki ovat ääriään myöten täynnä. Pöytävarauksen tekemällä säästät hermojasi. Tässä on muutamia vaihtoehtoja, mutta paikkoja on paljon paljon muitakin.

Rantaravintola

Kannattaa varata pöytä Rantaravintolan kuistilta tai terassilta. Upea auringonlasku värjää kuistin kultaiseksi ja tekee ruoan entistäkin maukkaammaksi. Kesämenu tarjoaa mutkatonta ruokaa hyvällä twistillä.

Cafe Amandis

Vohveleita, joita jopa Risto Räppääjä suosittelee. En yhtään ihmettele, koska syömäni gluteeniton vohveli oli tähän astisen elämäni paras vohveli. Cafe Amandis tarjoaa herkkujen lisäksi myös majoitusta. Muutama huone suoraan rannassa, joten kannattaa olla ajoissa liikkellä.

Ruohokarin yksityissaari

Tilauksesta on mahdollista päästä pienelle veneretkelle ja nauttimaan Trappin herkkuruokaa Ruohokarin yksityissaarelle. Jo 10 hengen porukka mahdollistaa tämän, eikä ole hinnalla pilattu. Jos saarimatkailu ei kiinnosta, pääsee Trappin herkuista nauttimaan missäs muualla kuin satamassa.

Naantali Costa Food Festival

26.-28.8.2016 Naantalin ideana on nostaa pääosaan ruoka eri muodoissaan. Naantali Costa Food Festival tarjoaa mm. street food -elämyksiä ja ruokateeman mukaan toteutettuja ohjelmanumeroita moneen makuun. Tapahtuman keskipisteenä toimivat Kaivotorin ympäristö ja lukuisat kahvilat ja ravintolat vanhan kaupungin alueella.


Kulttuuria

Kahvikonsertit ja pizzaa 

Miten hienostuneelta kahvikonsertti kuulostaakaan. Kultaranta Resort tarjoilee golfin lisäksi hienostuneita kahvikonsertteja sunnuntaisin heinäkuun ajan. Toivottavasti myös ensi vuonna.

Kahvikonserttien lisäksi Resortin Heineken Housesta saa mahansa täyteen epäilemättä Naantalin parhaasta ja suurimmasta gourmetpizzasta.


Naantalin musiikkijuhlat

Alkukesästä Naantalin musiikkijuhlat herättelee kulttuurielämää ja tarjoilee toinen toistaan hienompia konsertteja erilaisissa miljöissä, sekä kirkoissa että kaduilla. Valitettavasti konsertit jäivät nyt kokematta, mutta ehkä ensi kesänä aikaa riittää myös sinne.

Emma-teatteri

Kesäteatteria muumilaaksossa. Tänä kesänä esityksenä on Linnan Juhlat. Kepeää kesäparodiaa, jonka jälkeen on ihana palata satamaan nauttimaan myöhäinen dinneri. Kesäteatteri on vain laiturin matkan päässä sataman ihanista ravintoloista.

Majoitus

B&B

Naantali on B&B-paikkojen luvattu kaupunki, toinen toistaan idyllisempia pikku majataloja, joiden ihanat isäntäpariskunnat ovat paikalla neuvomassa ja auttamassa matkailijaa löytämään Naantalista juuri sen mitä olet etsimässä ja sen mitä et edes osannut uneksia. Parhaimmillaan tuoreiden sämpylöiden tuoksu herättää uuteen aamuun ja kahvikupposen saa nauttia puutarhan syreenien katveessa. Mm. Hotel Palo sai aikaan hyväksyviä huokauksia.

 

Naantali Spa

Naantali tarjoaa myös suurta ja kaunista. Viiden tähden hotellilla fiilis on kuin laivalla. Kaikki tarvittava löytyy ympäriltäsi ja ulos mentäessa meri on vieressä. Spassa on hotellihuoneiden lisäksi myös huoneistoja, joissa on merinäköala.

Naantali Spassa voit antautua hemmoteltavaksi. Aamun voi aloitella joogalla, jonka jälkeen pääsee aamiaiselle. Järjestys kannattaa ehdottomasti pitää tällaisena. Meille aamujoogan tarjosi Yogamen suloinen Jenny. Vaikka aamiainen olikin pohjalla sai hän hyvät energiat liikkelle. Merelle tuijottelu joogatessa antaa aivan omanlaisen fiiliksensä.Aamiaisen gluteenittomat leivonnaiset ja leivät ovat myös oman bakeryn tuotoksia ja hyviä sellaisia. Vahva suositus aamiaisen gluteenittomalle omenapiirakalle, joka oli elämäni paras gluteeniton omppupiirakka. Muutenkin aamiainen oli mielestäni erittäin hyvä ja monipuolinen.En ole tähän mennessä ollut kylpyläihminen. Lasten kanssa olen ollut kylpylöissä vain äärimmäisissä tilanteissa (ei vaihtoehtoja). Minun käsitykseni kylpyläelämästä ei ole kohdannut realiteettien kanssa. Naantali Spassa pääsin astetta lähemmäs idylliä. Koska sesonki oli vasta käynnistymässä oli kylpylän puolella vielä hyvinkin rauhallista. Juuri niin rauhallista kuin kylpylässä kuuluukin olla. Note to myself 1: Varaa kylpylämatka sesongin ulkopuolelle.


Note to myself 2: Kylpylässä hoitojen ottaminen ei välttämättä tarkoita kiskurihintoja. Jalkahoito kylpylässä oli halvempi kuin kotikaupungissa ottamani. Hemmotteluhoitoja ei tulisi kotona otettua, mutta kylpylässä kuuluu hemmotella itseään. Miltä kuulostaa viinihoito? Vähintäänkin eksoottiselta ja tuntui taivaalliselta. Iltapäivän hoito jätti jälkeensä täydellisesti rentoutuneen naisen, jonka hipiä tuoksui viinirypäleöljylle. Taivaallista! Sanoinko jo, että aivan taivaallista!Muuta mukavaa

Muumimaailma

Josta pääsenkin Muumilaaksoon siihen Tove Janssonin ihanaan satumaailmaan, joka herää eloon Naantalissa. En taida koskaan kasvaa niin aikuiseksi, että jättäisin muumimaailman väliin, jos tilaisuus suodaan. Jos lapset luulevat kasvaneensa muumimaailman yli, on seuraava etappi Väskin seikkailusaari. Tiesittekö, että japanilaiset järjestäjät häitään Naantali Span kanssa yhteistyössä, jotta saavat muumit mukaan häihin? Rakkaus muumeihin ei siis katso ikää.Unikeonpäivät

27.7.2016 valitaan Naantaliin uusi unikeko. Unikeonpäivät pursuavat markkinameininkiä ja monipuolista ohjelmaa. Meno alkaa jo 26.7. ja Unikeon päivänä 27.7., heitetään Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi valittu henkilö mereen aamuseitsemältä ja juhla jatkuu aamusta iltaan pitkin kaupunkia ja Kirkkopuiston lavalla.


 
Naantalissa on paljon nähtävää ja koettavaa, niin lapsille kuin aikuisillekin. Ennen kaikkea Naantalissa on hyvä fiilis - hommat hoituvat kuin Strömsössä ja kaikilla on hyvä mieli!

Yhteistyössä Naantalin matkailutoimisto


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta