Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pori Jazz 2016 viinit hintoineen


Torstaina alkavat vihdoinkin Pori Jazzin Kirjurinluoto Areenan konsertit. Jazzkadulla on jo ollut  ilmaisohjelmaa koko viikon ajan ja näin jatkuu myös Kirjurinluodon konserttien aikana.  Suomi Areenan keskustelutilaisuuksia on ympäri Poria. Jokaiselle löytyy jotakin.

Kirjurinluodon protokolla on hyvin samankaltainen viime vuoden kanssa. Ei omia juomia alueelle, valitettavasti näin tänäkin vuonna ja sen kanssa on elettävä. Omia avaamattomia alkoholittomia juomapulloja saa tuoda, mutta anniskelualueelle niitä ei enää saa viedä. Onneksi juomavalikoima on hyvä, eivätkä hinnat ole pilvissä.

Anniskelupisteitä on runsaasti. Puhun nyt viinipisteistä, vaikka alueella on muiden vuosien tapaan myös muutakin myyntiä. Lisäksi alueella kiertelee viinipyöriä ja -vaunuja, joista voi ostaa täydennystä.

Vina Esmeraldaa, Sangre de Toro ja Lindauer-viinejä saa lähes kaikista myyntipisteistä. Isolla anniskelualueella on Torresin viinibaari ja teltta, johon pääsee nauttimaan lasilliset sisätiloihin. Lokkilavan läheisyydessä on baari, jossa on myös laajempi valikoima. Soul Kitchen -ravintolassa on laajempi viinivalikoima. Kartta alueesta löytyy Pori Jazzin -sivulta, klik sekä tämä jutun alaosasta.

Pullojen, lasien ja tölkkien hintoihin lisätään 1,- panttimaksu, jonka saa takaisin kun palauttaa tuotteen palautuspisteeseen. Hyvä homma, näin konserttialue pysyy siistimpänä.

Vinkkaan edelleenkin ottamaan kierrekorkin ja korkkikorkin mukaan. Suomen lainsäädännön mukaan ne pitää ottaa pois myynnin yhteydessä. Punaviineille ilma tekee pelkästään hyvää. Valkoviini- ja rosepullo pysyvät kaatumatta ja viileässä paremmin korkin kanssa viltillä. Kuohuviineille on omia ilmauskorkkeja, joilla kuplat pysyvät pullossa pidempään ja saat pullon viileään.

Pori Jazz 2016 viinit 

Tässä tällä hetkellä tiedossani olevat Kirjurinluoto Areenalla myynnissä olevat viinit. Täydennän listausta torstaina, jos listalta puuttuu jotakin.


Kuohuviinit

Lindauer -viinit tuotetaan samppanjamenetelmällä ja niiden tyyli on runsaan paahteinen.
Nimi Lindauer viittaa eurooppalaiseen taidemaalari Gottfried Lindaueriin, joka tuli tunnetuksi saarivaltion alkuperäisväestöstä maalatuista muotokuvistaan.

Jos tykkää nauttia kuohuviiniä piknikillä (kuka nyt ei tykkäisi), niin nyt on laatu kohdillaan. Nämä kaksi uusi-seelantilaista kuohuviiniä ovat ottaneet ykkösijoja eritttäin monissa viinikilpailuissa mm. kultaa Vuoden viinit -kilpailussa.

Kirjurinluodolla on myynnissä panttia vastaan cooleripakkauksia, mutta koska niitä on vain rajoitetusti, kannattaa se ottaa kotoa mukaan. Kuohuviini lämpimänä ei ole hyvä juttu.

Lindauer Brut Cuvée -kuohuviini       

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 30,-/pullo
Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Varsin puhdaspiirteinen tuoksu on hedelmäinen. Siinä on omenaa ja muun muassa persikan kiveä. Keskitäyteläinen maku on kuiva mutta hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on sitrusmaisia ja greippiinkin vivahtavia sävyjä. Kokonaisuutta ryhdittävät pienet kuplat ja viini jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.

Lindauer Rosé -kuohuviini        

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 30,- / pullo
Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Arvio: Kypsän marjaisen tuoksun aromimaailmasta voi erottaa punaherukkaa, kypsää mansikkaa ja vadelmaa - myös hentoa paahteisuutta. Maku on lähes kuiva ja seuraa aromeiltaan punasävytteisen marjaisia vivahteita. Viinin suutuntumasta voi erottaa lisäksi kirsikkaisia ja hennon sitrusmaisia sävyjä. Mausta tekee melko eloisan pehmeät kuplat, jotka myös hieman korostavat marjaista hapokkuutta. Viini jättää punaherukkaisen ja hennon paahteisen jälkivaikutelman.Punaviinit

Kirjoittelin jo aiemmin juttua Torresista ja Sangre de Torosta ja mukana oli muutama piknikvinkkikin, mutta tässä tulee koko kavalkaadi punaviinien osalta.

Sangre de Toro

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/5€  pullo 24€
Rypäleet: Garnacha, Cariñena

Sangre de Toro eli häränveri on paahteinen ja tummasävytteinen punaviini. Siitä voi erottaa muun muassa kuivattuja hedelmiä ja savuisia tuoksuja. Keskitäyteläinen maku on helposti lähestyttävä ja suutuntumaltaan hedelmäisen pyöreä ja kypsän marjainen.

Sangre de Toro sopii nautittavaksi sellaisenaan, possun ja punaisen lihan kera. 

Torres Gran Sangre de Toro Reserva

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/6€  pullo 28€
Rypäleet:  Garnacha, Cariñena, Syrah

Paahteinen tuoksu, kypsää marjaisuutta sekä makeita mausteita. Melko runsas maku on hedelmäinen.  Kokonaisuus on tasapainoinen ja lämminhenkinen.

Sopii nautittavaksi sellaisenaan tai liharuokien ja juustojen kera. 

Torres Celeste Crianza

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/8€  pullo 45€
Rypäleet:  Tempranillo

Täyteläinen, keskitanniininen, mausteinen, marjainen ja tamminen Alkon tilausvalikoiman viini, jota on nyt mahdollisuus kokeilla piknikillä.

Liharuokien ja juustojen kanssa herkutteluun.

Mas La Plana

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/14€  pullo 75€
Rypäleet:  Cabernet Sauvignon

Tyylikäs ja moniulotteinen viini. Keskitäyteläinen, runsas, hedelmäinen ja savuinen herkutteluviini.

Sellaisenaan ja liharuokien kanssa. Uulalaa!


Roseviini & valkoviinit

Viini-lehti valitsi tämän rosen vuoden roseviiniksi 2016

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2015

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 6€ pullo/28€
Rypäleet: Cabernet Sauvignon

Marjainen tuoksu. Maku kuiva ja marjainen, yrttisyyttä ja kypsää puolukkaa. Tasapainoinen ja tyylikäs viini.

Sellaisenaan tai vaaleampien lihojen kanssa. Monikäyttöinen ruokaviini.

Torres Viña Esmeralda 2013

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 5€ pullo/24€
Rypäleet: Muscat, Gewürztraminer
Mausteinen, kuivia hedelmiä ja makea kukkea tuoksu. Puolikuiva viini nostaa veden kielelle ja tekee viinistä eloisan. Pieni makeus viinissä sovittaa sen myös hieman mausteisille ruoille.

Uskon, että tämä on aika passeli monelle Areenan maustetuista ruoista, mutta menee myös sellaisenaan.


Torres Gran Viña Sol Chardonnay 


Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 5€ pullo/24€
Rypäleet: Chardonnay, Parellada

Hedelmäisen täyteläinen runsas tuoksu. Maku on kuiva, hedelmäinen ja runsas. Tasapainoinen ja monipuolinen viini.

Kaloille, äyriäisille, pastoille ja salaateille.


Kuvasta puuttuu, enkä myöskään ole maistanut

Torres Waltraud 

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 8€ pullo/45€
Rypäleet: Chardonnay, Parellada

Kukkainen tuoksu on kellertäväsävytteinen ja parfyyminen. Siinä on myös sitrushedelmien aromeja sekä hunajaa muistuttavia piirteitä. Kevyehkö maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Hedelmäinen viini on lähes kuiva, mutta makua ryhdittää eloisa hedelmähapokkuus. Viini jättää tasaisen, nuorekkaan ja hunajaisenkin jälkivaikutelman. / Viini-lehden arvostelu

Kevyet kala- ja äyriäisruoat


Vip-telttojen valikoima on hieman erilainen

- Torres Vina Esmeralda
- Coronas
- Torres Estelado
- Torres Santa Digna Rose
- Salmos
- Fransola
- Torres Mas La Plana
- Alkoholiton Natureo Muscat
- Alkoholiton Natureo Syrah
- Alkoholiton Natureo Rose
- Pere Ventura Cuvée Especial

Muuta pikkutietoa


Kun saavut konserttiin, saat turvatarkastuksen yhteydessä portilla käteesi rannekkeen, joka mahdollistaa paluusi myöhemmin. Jonottamisen välttämiseksi lipun voit vaihtaa rannekkeeseen ennen Kirjurinluotoon saapumista Sokos Satakunnassa (Liisankatu 2-4) ja jazzkadun kirkonpuoleisessa päädyssä sijaitsevassa vaihtopisteessä. Vaihtopisteissä vaihdetaan lippuja pääkonserttipäivinä vain kyseisen päivän konserttiin ja pisteet ovat avoinna klo 11-18.

Kesän 2016  Pori Jazz -mobiiliapplikaatio kannattaa ladata puhelimeen ennen festivaalille suuntamista, sillä mukana on koko laaja ohjelmisto, festivaalikartta palveluesittelyineen sekä paljon muuta tärkeää infoa.
Löydät sovelluksen Apple App Storesta ja Google Playsta sekä näiden linkkien kautta:
iOS https://itunes.apple.com/us/app/pori-jazz-2016/id891463013?ls=1&mt=8
Android https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.porijazz.android

Pori Jazz Spotify 2016 -listaa kannattaa kuunnella. Olen niin monet kerrat tehnyt upeita musiikillisia löytöjä, jotka olisivat ilman listan kuuntelua jääneet kokematta livenä.

Pori Jazz on upea tapahtuma, joka on täynnä hyvää mieltä, iloisia ihmisiä, upeaa musiikkia ja herkullisia piknikkattauksia. Mitä sitä ihminen muuta tarvitsisikaan?

Tervetuloa  Poriin!

PS. Ensi viikolla luvassa kesäherkkuja ja suuren roséviinitastingin tulokset.

--------

The great Pori Jazz Festival in Pori, Finland is on. Here are the wines that are sold in the Kirjurinluoto Concert Area. Prices are in euros.

Welcome to Pori!

---------

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
facebook & instagram

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Suurkiitos näistä jazz-postauksista, näistä on paljon apua ja iloa jazzaajille. Kunpa mahdollisimman moni huomaisi nämä! Erinomainen listaus myös jazzailutarvikkeista, esim. varvastossut sateen varalle ja varakorkit pulloihin ansaitsevat kunniamaininnan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karenina, toivottavasti jazzit menivät mallikkaasti :)

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta