Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

SuperJuice Me -dieetti 2. viikko


SuperJuice Me -projektin toinen viikko alkoi tiistaina. Aloituksesta voit lukea tästä. Tuntemuksia on ollut monenlaisia, mutta kokonaisuudessaan viikko oli hyvin vaihteleva. Tämä lienee osuvin ilmaisu.

Super Juice Me

SuperJuice Me -dieetissä juodaan itse mehulingolla tai puristimella valmistettuja mehuja kasviksista, vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Päivän aikana juodaan viisi mehua. Aamulla shotti ja sen jälkeen kahta erilaista juomaa 4 kertaa. Kuurin tarkoituksena on puhdistaa elimistöä ja palauttaa asetukset ns. nollaan, jotta siitä on taas hyvä lähteä rakentamaan terveyttä. Koska meidän kuurimme pituus on 28 päivää, on painonpudotus myös väistämätöntä (toivottavasti).
Mehut tehoavat eri asioihin, aineksista riippuen on mm. diureettisia, energisoivia ja erittäin monet ovat tulehdusta parantavia. Sekä kirjassa että appsissa selitetään jokaisen juoman parantavat vaikutukset. 

Jason Vale on tehnyt projektistaan myös koko illan dokumentin, jossa kerrotaan millaisia terveysvaikutuksia kuurilla on saatu. Lisäksi SuperJuice Me -projektista on kirja ja appsi, jotka molemmat meillä on käytössä. Kirja ja appsi tukevat toisiaan hyvin. Kirja löytyy suomenkielisenä, mutta appsi vain englanninkielisinä. Appsista löytyvät ruokareseptit, mutta sieltä saa myös valittua ostoslistan vaikka vain yhdeksi päiväksi. Säästää aika paljon työtä, kun ei joudu ynnäilemään reseptien aineita. Appsista jää kuitenkin kaipaamaan kerrointa, jota voisi käyttää ostoslistassa, kun osallistujia onkin enemmän kuin yksi.
Appsin motivointivideot ovat tervetulleita, kuten myös juomien valmistusohjeet, joista näet konkreettisesti minkä kokoisista paloista puhutaan. Kämmenellinen kaalia kun on aika laaja käsite.


Tavoitteet

Painonpudotusta, diabetesriskin katoaminen, kilpirauhasen piiskaaminen parempaan toimintaan, suoliston kunnon parantaminen, energiaa ja aineenvaihdunnan normalistointi. 

Ensimmäisen viikon tulokset

Painonpudotusta: vähän
Lisäenergiaa:ei
Terveysvaikutukset: suolisto alkaa tervehtymään

Mieheni tavoitteet

Painonpudotusta ja verenpaineen pudotus

Painonpudotusta: paljon
Lisäenergiaa: ei
Terveysvaikutukset: selkeä verenpaineen pudotus (uskomatonta, vain viikon kuurin jälkeen pilviä hiponut verenpaine oli pudonnut normaaliksi)


1. viikon tunnelmat

Ensimmäisen päivä oli hyvä iltaan saakka, mutta siitä alkoi alamäki. Päänsärky, joka ei antanut periksi kuin särkylääkkeillä hetkeksi. Sitä jatkui toinen, kolmas ja osa neljännestä päivästä. Osasin odottaa, ettei alku tule olemaan helppo. Isona syynä oli suolistoni, joka oli mennyt rikki rautakuurin vuoksi. Varmasti osana oli myös kahvinpuutos ja moni muukin syy. Neljännen päivän jälkeen olo on ollut hyvä ja tasainen. Mieheni kärsi vain pienistä päänsäryistä, hänellä meni paljon paremmin. Onneksi oli joku joka teki mehuja, kun minä kärvistelin sängynpohjalla yhden päivän.

Nälkä on kurissut mahassa vain muutaman kerran, mutta muunlaista kurinaa ja murinaa mahasta on kuulunut vähän väliä. Nälkä ei siis pahemmin vaivaa tämän kuurin aikana. Kun tällainen kulinaristi laitetaan mehukuurille, pitää mehujen olla edes hyviä. Alkuun ne maistuivatkin todella hyviltä, mutta loppuviikosta olin havaitsevinani pientä kyllästymistä. Omena on lähes kaikkien mehujen pohjana ja olen raahannut luomu omppuja niska väärässä kaupasta. Viiden päivän aikana omenoita kului yli 40 kappaletta. Onneksi omat omena ovat kohta kypsiä ja voimme siirtyä niihin.  Ostin äsken seuraavan neljän päivän aineksia ja siihen kuului mm. 1 kg pinaatinlehtiä. Tämä antaa vähän kuvaa määristä.

Kahvia ei ole tehnyt mieli kertaakaan, ei viiniä eikä muitakaan juomia ei myöskään mitään makeita herkkuja. Ainoa mitä tekee välillä mieli on hyvä suolainen ruoka. Juustot, sen kaikissa eri muodoissa ja kaikkiin ruokiin laitettuna. Suola on se mitä kaipaan eniten, koska kaikki juomat ovat hyvin makeita.

Kokonaisuutena olo on hyvä, odottelen sitä flow-tilaa, josta kaikki puhuvat, mutta vielä en ole sitä saanut. Kilpirauhaseni on reilusti vajaatoiminnalla, enkä syö siihen lääkitystä, että tälläkin on varmaan omat vaikutuksensa energiaan. Jännä nähdä miten kuuri vaikuttaa kilpirauhaseen. Tarkoitukseni on saada se toimimaan ilman lääkitystä, voi olla toiveajattelua, mutta ainakin olen kokeillut.

Kuukausi tuntuu pitkältä ajalta ja se on sitä meille, kun ei saa syödä ruokaa. Retkahtamista en siltikään pidä mahdollisena, jos leikkiin ryhtyy se leikin kestäkööt. Jos jotakin päättää, niin se tehdään. Ei tämä sen vaikeampaa ole. Terveysasiat painavat nyt enemmän ja kuukauden jälkeen saan nauttia vaikka mitä suolaisia herkkuja. Uskon, että tämä on myös hyvin opettavainen kokemus. Olemme hyvin ruokaorientoituneita ja elämme syödäksemme, vaikka suhteellisen terveellisesti olemmekin syöneet. Ehkä tilanne neutralisoituu hieman, tosin en ole varma haluanko.

Innolla toisen viikon ohjelmaan. Pitää myöntää, että on aika mukava kun meitä kärvistelijöitä on kaksi, enkä joudu tekemään tätä yksin. Miehelläni tulokset näkyvät selkeästi jo nyt.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
44 Comments
Share :

44 kommenttia:

 1. Seuraan kiinnostuneena! Itsellä myös kilpirauhasen vajaatoimintaa tulehtuneen kilpirauhasen jäljiltä ja migreeniä. Migreenin takia vähän hirvittää kokeilla omalla kohdalla mehupaastoa. Toivotan pikaista flowta!

  VastaaPoista
 2. Seuraan kiinnostuneena! Itsellä myös kilpirauhasen vajaatoimintaa tulehtuneen kilpirauhasen jäljiltä ja migreeniä. Migreenin takia vähän hirvittää kokeilla omalla kohdalla mehupaastoa. Toivotan pikaista flowta!

  VastaaPoista
 3. Kiitti tsempeistä :) Muistan lukeneeni, että tästä oli saatu hyviä apuja myös migreeniin. Kannattaa kokeilla, koskaan ei tiedä jos vaikka pääsisi kokonaan eroon.

  VastaaPoista
 4. Tää on erittäin mielenkiintoinen juttu! Katsoin Fat sick and nearly dead -dokkarin keväällä ja sain siitä kummasti intoa hankkia vihdoin viimein mehupuristimen; inspistä riitti myös neljän päivän mehupaastolle. Mutta että 28 päivää ... huhhuh! En tiedä miten onnistuisi multa, kun päivätyö on niin energiasyöppöhommaa. Oon paastonnut monesti mutta en koskaan töiden yhteydessä. Tsemppiä loppuajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Juulia, eka viikko on vaikein ja sen jälkeen tämä menee omalla painollaan, ei ongelmia - ainakaan vielä ;) Katsoin molemmat dokkarit ennenkuin aloitin, kivoja tsemppileffoja.

   Poista
 5. Mielenkiintoista, erityisesti tuo verenpaineen pudotus. Seuraan innolla :). Kesän ja pitkän loman jälkeen on omalla tavalla ihanaa palata arkeen ja sellaiseen tavalliseen syömiseen ja juomiseen. Lomailu tuntuu olevan välillä yhtä juhlaa, aamusta iltaan. Nostan isosti hattua sulle, oot jo viikon vetänyt! Kovasti tsemppiä Superjuiceen!! Kiva lukea juttuja sun kokemuksista ja mehustelun vaikutuksista. Josko itsekin innostuisi.. :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi ikinä itsestäni uskonut. Rakastan ruokaa yli kaiken ja myös sen tuomaa sosiaalisuutta, mutta joskus kannattaa laittaa itsensä mukavuusalueen ulkopuolelle. Tämä on oikeasti ollut aika opettavaista myös :)

   Poista
 6. Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen projekti. Vielä mielenkiintoisempaa minusta on, mitä tapahtuu kuurin jälkeen sen aikana tapahtuneille muutoksille, eli että onko vaikutus esim. verenpaineen osalta pitkäkestoinen vai kuuriluontoinen. Myös vaikutusta kilpirauhasen toimintaan odotan kiinnostuneena. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi arvata, että mielenkiinnolla odotan minäkin. Selkeästikin osa näistä syödyistä kasviksista on verenpainetta laskevia ja jatkossakin on tarkoitus pitää ne mieheni mehuissa, jotta nähdään pitävätkö ne paineet alhaalla.
   Kilpparista otettiin kokeet ennen kuurin aloitusta, joten se nähdään heti aivan suoraan mitä kuuri on tehnyt. Olin pahasti vajaatoiminnalla ennen aloitusta, joten on vain yksi suunta tai lääkitys... Kiitos :)

   Poista
 7. Olen ollut muutaman kerran mehupaastolla ja sain niin kovan päänsäryn, että luovutin jo muutaman päivän jälkeen. Moni sanoo, että se helpottaa juuri niiden muutamien päivien jälkeen, jos vaan sitkeästi jatkaisi. HIeno suoritus jo nyt! Tsemppia teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se päänsärky oli minullakin todella karmea ja kesti 3 päivää, mutta sen jälkeen helpotti eli ihan oikeassa olit. Kiitos Peggy tsempeistä!

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Ai miten houkutteleva mehu! :)

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen projekti teillä siellä meneillään. :)

  VastaaPoista
 11. Piti alkaa googlettamaan tuota dokumenttia heti kun luin postauksen. Olen yrittänyt olla ilman sokeria ja vehnää jo kohta vuoden verran. Nyt uusinta kirjaa työstäessä on tullut napsittua herkkua jos toista. Tällainen mehu-dieetti olisi hyvä puhdistuskuuri tämän työ(herkku)rupeaman perään.

  VastaaPoista
 12. Huh, melkoinen urakka, taitaa tosiaan vaatia päättäväisyyttä! En pystyisi pelkkään nestemäiseen noin pitkään, pureskelisin varmaan sormenpäät rikki :D Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin luulin käyvän itsellenikin, mutta vieläkin on sormet ja kynnet ehjänä. Kiitos :)

   Poista
 13. Oi vau! 28 päivää! nostan hattua kun tämmöiseen projektiin pystytte, itse ratkeaisin varmaan päivän jälkeen syömään, olen niin lapatossu näissä syömisasioissa :D

  Pidän siis peukkuja ja tsemppaan täältä virtuaalisesti projektin edetessä, mielenkiintoista lukea mitkä fiilikset ovat kun uusi viikko alkaa. Olen kuullut monelta, että aluksi on tosi haastavaa ja sitten helpottaa ja lopuksi onkin jo lähes normaali olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtuaaliset kiitokset! Kahden viikon jälkeen olo on jo todella hyvä, oikeastaan toisen viikon loppupuolella alkoi flow :)

   Poista
 14. Tuo ekan kuvan mehu näyttää ihan mielettömän kauniille, ja terveelliselle :) Minusta ei olisi kyllä ikimaailmassa mehupaastoilemaan, ratkeaisin varmasti heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö, kyllä meistä kaikista on, mutta kaikilla ei vain ole tarvetta siihen :)

   Poista
 15. Siis apua, eikö muuta kuin VIISI mehua päivässä? kuolisin nälkään.. ja migreeniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yhtään nälkä, ei siis ollenkaan. Mutta päänsärky oli kieltämättä alkupäivinä aika paha.

   Poista
 16. Kuuluuko tähän mehupaastoon suolentyhjennys? En ikinä kuvitellut kirjoittavani em sanaa ruokablogiin :D. Itse olen meinaten parikymppisenä suorittanut parikin mehupaastoa, mutta suolentyhjennyksillä ja valmiilla mehuilla joita sai luontaistuotekaupoista. Minulla ne toimivat laihdutuksen aloituksena. Toimivat kyllä kohdallani hienosti, samaa toivon teille! Upean värinen juoma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ei kuulu, mutta ilmeisesti toiset ovat silti tehneet - minä en :D Olen myös tehnyt joskus nuorena viikon kokeilun, mutta tämä on kyllä aivan eri maata. Mehut ovat todella hyviä ja ravintorikkaita ja täyttäviä. Nälkää en kestäisi yhtään. Hyvin näyttävät toimivan, joten tätä jatketaan jossakin muodossa myös kuurin jälkeen.

   Poista
 17. Mahtavaa, jos hyviä vaikutuksia näkyy jo heti alkuun. Minä nostan hattua! En varmaan itse pystyisi pelkillä mehuilla etenemään päivää kauempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi itsestänikään uskonut, mutta kummia tapahtuu :)

   Poista
 18. Mua kiinnostaa myös mitä tapahtuu tuon kuurin jälkeen pitkällä aikavälillä. Eräs hyvinvointibloggaaja sanoi, että sen paaston jälkeen ruokavalio parani ainakin joksikin aikaa paremmaksi ja ei tehnyt enää mieli herkkuja. En itse pystyisi noin rankkaan mehukuuriin, sekoisin varmasti :D Mutta jos siitä on teille apua niin toivotan vain paljon tsemppiä ja seuraan mielenkiinnolla miten tämä etenee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minuakin, siksi seuranta on aika huolellista ja apuja on tullut jo nyt niin paljon, että kuuri on ansainnut täydet suositukseni. Aivan mahtava!

   Poista
 19. Mä vaan en pysty näihin. Ei mitään itsekuria.

  VastaaPoista
 20. Pitäskö kokeilla....no, not. Pulla päivässä mulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ethän sä voi, sulta menee maine jos sä aloitat mehustamisen :D

   Poista
 21. tsemppiä jatkoon! Jotenkin olin ihan varm, että nimenomaan energiatasossa tuollainen kuntokuuri näkyisi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpaan suuntaan ajattelit ;) Hyvä olo, mutta ei mun aamu-unisuus kyllä mihinkään kadonnut, taitaa olla geeneissä.

   Poista
 22. Mun kommentti on kadonnut :O
  Oon joskus vetäissyt sellaisen säälittävän kolmen päivän mehupaaston, mutta sen mukanaan tuoman fiiliksen myötä oon kyllä haaveillut pidemmästäkin pätkästä! Jään mielenkiinnolla odottelemaan teidän kokemuksia, kun kuuri on ohi!
  Eihän tossa muuten mitään, mutta kakskytkahdeksan päivää ilman _viiniä_ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kuurin nimi olisikin voinut olla 28 päivää ilman viiniä ;) Mutta hei, aattele miten hyvältä se tämän jälkeen maistuukaan.

   Poista
 23. Olen kauhea kyynikko kaiken kuureilun suhteen. Mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä tästä seuraa :-) tsemppiä!

  VastaaPoista
 24. Mä sain äidiltä lainaan mehukoneen, ja olen sillä surautellut mehuja - ihan mielettömän hyviä. Ainoa miinus siitä, että se kone on hidas putsata ;)

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta