Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

SuperJuice Me -päätös ja arvonta


28 päivän SuperJuice Me -kuuri on ohi. Olemme vapaasti saaneet palata normaaliin ruokavalioon, mutta emme palanneet. Mehujen tekemään hyvää oloa ei halua luovuttaa pois eli jatkamme mehustamista vähintään kerran päivässä. Tällä hetkellä olemme korvanneet aamiaisen mehulla.

Yhteenveto

28 päivää pelkillä mehuilla kuullostaa kamalalta, mutta kuukausi meni yllättävän nopeasti. Neljäs viikko oli koko kuukauden vaikein, jos alun päänsärkyjä ei lasketa. Annoin itselleni luvan ajatella ruokaa liian aikaisin ja ruoankaipuu iski aika isoksi. Tilannetta ei helpottanut esiin kaivetut keittokirjat ja niiden jatkuva selailu. Olo oli todella kevyt koko kuurin ajan ja mahassa ei ollut minkäänlaisia turvotuksia. Energiat olivat normaalitasolla koko ajan. Mitään varsinaista lisäboostia en kuurin aikana kokenut. Kuuri noudatettiin säntillisesti ja missään ei lipsuttu. Myöskään tarjolla olleita SOS-ruokia ei käytetty kertaakaan kuurin aikana.


Nälkää emme kokeneet, mutta ruoan tuomaa sosiaalista aspektia kaipasimme sitäkin enemmän. Minusta oli aivan hirveää laittaa ruokaa vain lapsille ja sitten istua mehulasin kanssa viereen. Koko perhe on erittäin onnellinen, että syömme taas yhdessä perheen kanssa saman pöydän äärellä.

Ruoka on meille niin paljon muutakin kuin pelkkää polttoainetta. Kaipasin hillittömästi omaa koekeittiötäni. Siivosin jopa kaikki keittiön kaapit kuurin aikana. Minusta on ihana tehdä erilaisia ruokakokeiluja, ei siis ihme, että teen ruokajuttuja työkseni. Mehustaminen kuitenkin avasi minulle uudenlaisen maailman, johon minulla ei ole aiemmin ollut yhteyttä. Smoothien teko on aika kaukana mehustamisesta vaikka molemmista juomaa valmistuukin. Kuukauden aikana opin tekemään mahtavia raaka-aine yhdistelyjä ja tajuamaan mehujen antamat edut. Tästä lähtien, kun on kiire, kannattaa laittaa mehulinko laulamaan. Siitä tulee aivan parasta juomaa, joka on kiireessä juotu ja on varmasti ravitsevaa.

Hieman kritisoin appsin ja kirjan välisiä eroja. Jotta ymmärtäisi aineiden oikeat määrät pitää nähdä appsin videot, jossa Jason mm. selittää, että 3 cm inkivääriä ei suinkaan tarkoita isoa määrää vaan sellaista peukunpään kokoista palaa. Tätä ei kirjasta löydy. Olisin myös kaivannut, että jossakin olisi kerrottu kuuluuko kuurin ajaksi jättää vitamiinit pois vai syödä niitä entiseen tapaan, kyseessä on kuitenkin puhdistuskuuri, joten jätin kaikki pois. Appsista en löytänyt mainintaa aamun sitruunamehuvedesta, joka taas oli kirjassa mainittuna. On siis hyvä, jos kuuriin valmistautuessa on kirja luettuna ja appsi asennettuna.


Labra-arvojen muutokset

Kävin eilen uusissa labratesteissä. Edelliset oli otettu pari päivää ennen kuurin alkua. Ensimmäiset arvot ovat kilpirauhasarvoja.

Testi    Ennen kuuria      Kuurin jälkeen
T4V               8,4                        9
TSH              4,2                      1,6
Ferritiini      100                     135
Hemoglob.   151                    151
Verensokeri
paasto            6,4                    5,6

Kiloja poissa meiltä molemmilta yhteensä yli 20 kg.

Parannusta on tapahtunut, mutta kilpirauhasen osalta ei. Lääkitystähän minulla ei enää ole. Arvoni viittavaat sentraaliseen vajaatoimintaan. Sain toisen kerran lähetteen endokrinologille. Se olisiko kuuri auttanut normaaliin vajaatoimintaan, en osaa tällä hetkellä sanoa, koska näitä kahta ei pysty vertaamaan.

Lääkäri sanoi minulle, ettei mehukuurilla ole mitään merkitystä rauta-arvoihin. Mielestäni merkitystä on ollut paljonkin. Olen ollut kuurin aikana ilman mitään lisäravinteita eli rauta-arvot ovat parantuneet mehuilla entisestään. Mielestäni 35 korotus varastorautaan on todella iso kuukauden aikana saavutetuksi. Paljon on syöty pinaattia ja muita vihreitä herkkuja.

Mehut ovat olleet makeita, mutta siitä huolimatta sokeriarvoni ovat palautuneet normaaliksi eli hedelmiä ei pidä pelätä.

Mieheni verenpaine on edelleen normaali ja hän seuraa sitä säännöllisesti, jotta se ei pääse nousemaan.  Lääkitys on lopetettu kuurin alkupuolella. Jokaisen jolla on korkea verenpaine pitäisi kokeilla tätä kuuria, ilmeisesti punajuurimehu on yksi suurimmista tekijöistä verenpaineen laskussa. Kannattaa siis kokeilla raa´an  punajuuren mehustusta, jos verenpaine on korkea.

Kaiken kaikkiaan kuuri oli erittäin mielenkiitoinen tuttavuus, samalla matka omaan sisimpään ja sen syvimpiin tuntoihin ruokaa koskien. Löysin sen, minkä tiesinkin löytäväni eli suuren rakkauden ruokaan, sen tekemiseen, siitä nauttimiseen ja yhdessä ruokailuun. Onko se sitten paha, että maailma tuntuu välillä pyörivän ruoan ympärillä, kun siitä kerran nauttii.

Uskon, että jatkossa olemme entistäkin tietoisempia ruoan laadusta ja siitä mitä syömme. Tein eilen ihan järisyttävän hyvää superfood leipää ja ruokaisaa kurpitsasalaattia, niistä ohjeet blogissa piakkoin. Kahvia ei ole tehnyt vieläkään mieli, joten en ole ottanut.

Palaan myös SuperJuice Me -aiheeseen myöhemmin, koska haluan kertoa mikä tilanne on kuukauden kuluttua. Ovatko kaikki kilot takaisin vai ovaatko pysyneet poissa. Minä en ole luotettava koehenkilö, koska kilpirauhanen säätelee tällaisia asioita, mutta mieheni on.

Nyt voin vain sanoa. We´ve been SuperJuiced!

Mehulinkoni

Erittäin moni on laittanut kyselyitä mehulingostani, joten laitan tähän vielä esittelyn siitä ja paras juttu tulee vasta lopussa. Joku teistä saa tällaisen mehulingon itselleen.Käytössäni on ollut Philipsin HR1871/70 mehulinko. Se on toiminut aivan moitteettomasti ja kuurin aikana mehuja tehtiin 5 kappaletta/päivässä. Laite on helppo ja nopea puhdistaa ja kaikki osat menevät astianpesukoneeseen. Me olemme vain tyhjentäneet kuidut ja huuhdelleet suurimmat pois aina mehun teon jälkeen ja illalla viimeisen mehun jälkeen olemme laittaneet osat pesukoneeseen.Kone läpi on surautettu kokonaisia omenoita ja lehtikaaleja ja kaikista on tullut mehua. Lehtikaalin ja pinaatinlehtien kohdalla pitää muistaa laittaa ensin jotakin vettä sisältävää kuten omenaa tai kurkkua ja sen jäkeen lehdet ja heti päälle taas kurkkua tai omenaa. Näin lehtikaalistakin saa parhaat mehut lasiin. Lingossa on kaksi nopeutta, toinen pehmeille hedelmille ja kasviksille ja toinen kovemmille. Syöttöaukko on niin iso, että omenat voi pudottaa kokoanaisina mehustukseen. Parhaimmillaan mehuja saa tehtyä jopa 2,5 litraa, ennenkuin säiliö pitää tyhjentää kuiduista.Mehulingon mukana tulee vaihtonokka, jonka avulla saat mehun valumaan suoraan lasiin. Itse on valutellut mehut aina ensin kannuun, koska meillä tehdään useimmiten kaksi annosta heti samalla kertaa.Olen myös todennut, että erittäin moni mehuista maistuu paremmalta kylmänä. Olen heittänyt blenderiin jäitä ja sekoittanut

Tällä hetkellä minulla ei ole kuin positiivista sanottavaa tästä lingosta. Ehkä saan kokeilla joskus puristinta, niin sitten voin tehdä jutun niiden eroista.

Arvonta

Nyt kuitenkin teille mielenkiintoiseen juttuun eli arvontaan.1. Philips HR1871/70 -mehulinko
2. SuperJuice Me - Jason Vale suomenkielinen kirja
3. SuperJuice Me - Jason Vale suomenkielinen kirja

Philips on luvannut lahjoittaa jollekin lukijalleni juuri tuon yllä esitellyn mehulingon. Kustannusyhtiö Minervalta tulee arvontaa 2 kappaletta Jason Valen SuperJuice Me -kirjaa suomenkielisenä. Sinun tarvitsee vain kertoa kommenttikenttään mitä mieltä olet mehustamisesta. Anonyymit kommentoijat, muistakaa jättää myös sähköpostiosoitteenne. Arvonnan voittaja julkistetaan blogissa 7.9. ja laitan sähköpostia, jos viikon sisällä en ole saanut yhteyttä voittajaan, arvotaan laite uudelleen. Laite toimitetaan vain Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen.

Onnea arvontaan!

SuperJuice Me -kuurista aiemmin blogissa kirjoitettuja juttuja löydät täältä.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
106 Comments
Share :

106 kommenttia:

 1. Rrrrrakastan sitä, tätä! Omistan jo lingon, Philips myös, eikä pahaa sanaa itsellänikään. Jos voitan lingon, lahjoitan sen jollekin pahaa aavistamattomalle läheiselleni, jonka ympäripuhun mukaan tähän jättimäiseen, mutta ah niin ihanaan ja terveelliseen soppaan!! *ihastunut*

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa innosta hihkuen, pitääpä alkaa ottamaan tästä jutusta hiukan enemmän selvää, allergiat tosin rajoittaa tuotevalikoimaa, mutta löytyy varmasti paljon mehustettavaa. Mahtava tulos ja kyllä minusta tuo tsh:n lasku kertoisi parantuneista kilppariarvoista alkuarvo aika korkea kuitenkin. Kelaampa juttuja vielä hiukan alaspäin, kun olen lukenut sieltä täältä...

  VastaaPoista
 3. Minäkin lahjoittaisin lingon mielelläni vaikka yhdelle niistä, jotka sanoivat, etteivät itse voisi elää 28 päivää pelkillä mehuilla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos tämä herkkuperse siihen pystyi, niin kuka vaan pystyy! Ja vähempikin mehuilu tietysti riittää.

  VastaaPoista
 4. En oo koskaa linkoillut, mutta hinku olis aivan valtaisa! Jos ei arpaonni suosi niin budjetin suosiessa hankin jonkun härvelin. Voihan <3

  VastaaPoista
 5. Veisin lingon mökille että tulisi mehusteltua sielläkin eikä arki mehusteli-rytmi katkeaisi aina :)
  En ole kuukauden mehustelua kokeillut mutta monesti ollut mielessä aloittaa edes viikon kokeilulla... ehkäpä tänö syksynä! :)

  VastaaPoista
 6. Mehustuminen on parhaita juttuja mitä voi tehdä keittiössä, superterveellistä.

  VastaaPoista
 7. Peukut mehustukselle! Ja peukut myös 28 päivän suorituksellenne, hienoa! Itsekin aina joskus surautan mehut vanhalla 80-luvun mehurakkineella. Liian harvoin kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 8. Käytössäni on Philipsin mehupuristin. Aamumehut ovat tulleet rutiiniksi ja ilman sitä päivä ei meinaa lähteä käyntiin. Suunnitelmissa kokeilla mehikuiris jossakin vaiheessa.

  VastaaPoista
 9. Uskomaton suoritus ja minä kyllä näidenkin tulosten valossa uskon supermehujen voimaan! Olen haaveillut jo pitkään mehulingosta, kaupassa katsellut tehoja ja eri aparaatteja sekä miettinyt mitä kaikkea vihanneksista marjoihin sillä linkoaisin. Uskoisin että tuollaisesta mehukuurista olisi apua oman hormonitoiminnan tasapainottamiseen, raskaus on jättänyt monta ikävää vaivaa ja liikakiloja. Osallistun siis arvontaan ja jään seurailemaan mielenkiintoista mehustuslifestyleanne : )

  VastaaPoista
 10. Tulipa kommenttini aluksi ihan minne sattuu, joten otetaan uusiksi! Mehustus tekisi hyvää varmasti ihan kaikille, mutta myös minulle!

  VastaaPoista
 11. Olisi mielenkiintoista koneilla mehustamista muun ruuan lisäksi, tuo 28 päivää voisi olla liikaa

  VastaaPoista
 12. Huippusuoritus, hatunnosto :) en ole lainkaan vakuuttunut, että pystyisin, mutta heittäytuisin kyllä täysillä mukaan. :)

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Mehustus tuli jäädäkseen meidän perheen elämään reilut puoli vuotta sitten, eikä yhtenäkään päivänä ole käynyt mielessä sitä lopettaa. Parhautta. <3

  VastaaPoista
 15. Äitini mehustaa kyllä, mutta itse en mehulingon puuttuessa ole vielä mehustanut. Toiveena on kyllä!

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Olen mehustanut nyt kolmisen vuotta, se on vienyt minut ja jopa mieheni täysin mukanaan. Nyt käytössä oleva mehustin (Juicepresso) on alkanut halkeilla joltain osin, joten ottaisin mielelläni vastaan uuden tulokkaan :)
  janita.kannonkari@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Tänne kyllä kelpaisi tuo mehustin! Haluaisin testailla saisiko mehustamalla energia tasoja nostettua ja lapsille haluaisin kokeilla uppoaako myös vihreät mehun kautta :)

  VastaaPoista
 18. Olen kokeillut Jasonin mehuja, mutta oma linko on huono... Kiva, jos uusi tulee arvalla :)

  VastaaPoista
 19. Ihan huippua mehustella olis jos arpaonni osuisi kohdalleni!!!!

  laura.valkonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Minulla tulisi paljonkin käyttöä tuolle. Töissä usein lounaat nautin smoothien tai 100% tuoreiden vihannes/hedelmä/marjamehujen muodossa. Oisi kätevä tehä valmiiksi aina seuraavaan päivään, itselläni ei vielä mehustinta kotona ole. lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Oi miten olisi kiva testata.
  Kokonaisvaltainen puhdistus tulisi tarpeeseen ��

  VastaaPoista
 22. Mehustusinto aluillaan ja suunnitteilla pidempi mehukuuri jossain vaiheessa. Tämä tulisi tarpeeseen :) pt.kristaheikkila@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Hienosti veditte! Olen hurahtanut mehustamiseen. Juuri tänään esittelin meidän mehupuristinta ja tein mehuja anopin ja hänen miehensä katsoessa vieressä. Tuo Philipsin linko oli mielessäni että voisi sopia heille, taidankin laittaa tämän kirjoituksen heille! Tein kesän alussa viikon mehukuurin ja meinaan syksyn / talven aikana vetää tuon 28:n päivän kuurin. Viikon kuuri teki ihmeitä!

  VastaaPoista
 24. Hienoa, että olet kirjoittanut kokemuksistanne! Olen harkinnut useamman päivän mehupaastoa itsekin. Ihania mehuja olen tehnyt päivittäin kesän aikana. Uusi mehulinko olisi kiva!

  VastaaPoista
 25. Airiina
  Mehustaminen kiinnostaa, en omista laitetta, teen mehut kattilassa ja sitten survon marjat ja laitan valumaan suodatinpussien läpi. Aika vaivalloista mutta omatekoinen mehu on niin hyvää. Osallistun arvontaan.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 26. Rakastan mehuja ja niiden juomista ja olenkin vuosien aikana rikkonut in action ainakin viisi mehukonetta :) Ne eivät tunnu kestävän, tosin minulla on ollut vain halpiksia.

  Eikös muuten tuossa tsh:ssa ole ihan valtava pudotus, minusta tuo viittaa siihen että kun mehukuurin aikana et syönyt maitoa/viljoja tms. Aitoimmuunireaktioita aiheuttavaa niin tsh on siksi noin laskenut.

  VastaaPoista
 27. Kehittäminen kiinnostaa tosi kovaa, oman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Mielenkiinnolla lukenut kaikenlaisia juttuja aiheesta.
  Osallistun arvontaa, toivottavasti Onni suosii, koska en omista mehulinkoa.
  Anu.ylinen72@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Kehittäminen kiinnostaa tosi kovaa, oman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Mielenkiinnolla lukenut kaikenlaisia juttuja aiheesta.
  Osallistun arvontaa, toivottavasti Onni suosii, koska en omista mehulinkoa.
  Anu.ylinen72@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Ehdottomasti mukana arvonnassa. Ihan vastikään löysin mehujen salat mutta oma mehulinko puuttuu. Olispa mahtavaa saada sellainen:) lmkaihlanen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 30. Wau, tuota pitäisi saada kokeilla.

  tarja.viholainen@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Mehuista saa paljon vitamiineja ja ravinteita ja parhaimmillaan ne ovat tietysti tuoreeltaan suoraan mehustimesta tulleena :)

  VastaaPoista
 32. Mehuista saa paljon vitamiineja ja ravinteita ja parhaimmillaan ne ovat tietysti tuoreeltaan suoraan mehustimesta tulleena :)

  VastaaPoista
 33. Aivan mahtavaa! Olen mehustanut jonkin verran, mutten ole uskaltautunut vielä 28 päivän haasteeseen. Sekä mehustin että kirja olisivat tervetulleita :)

  VastaaPoista
 34. Aivan mahtavaa! Olen mehustanut jonkin verran, mutten ole uskaltautunut vielä 28 päivän haasteeseen. Sekä mehustin että kirja olisivat tervetulleita :)

  VastaaPoista
 35. Onnea hienosta saavutuksesta! Olisipa kiva kokeilla itsekin tuota haastetta. Mehustelen muutaman kerran viikossa ja olen huomannut sillä olevan tosi hyviä vaikutuksia erityisesti energiatasoon :)
  valontuike@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Luonnollisesti mukana arvonnassa :D Tarve olisi hyvälle mehulingolle. Vielä vähän epäileväisin mielin noin pitkään kuuriin, mutta nöyrästi nostan teille hattua :) Thaimaan loma lähenee, joten ehkä epätoivoisena kuukautta aiemmin vielä kuuriakin kokeillaan... :D

  VastaaPoista
 37. Mehustus on huippua, roppa aivan huutaa mehua! Jos onni suosii annan mehustimen pojalle, jotta hänkin pääsee tutustuun mehustuksen saloihin blendauksen ohella :)

  anit64@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Onnea huimasta saavutuksesta!! Kuukausi on pitkä aika. Mehulinko on hakusessa, en vaan oo vielä sitä ostanut, tutkinut kyllä vaihtoehtoja. Eikös sen jäljellejäävän sakan voi käyttää leipätaikinaan ja puuronjoukkoon...
  riitta.lundgren1@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Onnea huimasta saavutuksesta!! Kuukausi on pitkä aika. Mehulinko on hakusessa, en vaan oo vielä sitä ostanut, tutkinut kyllä vaihtoehtoja. Eikös sen jäljellejäävän sakan voi käyttää leipätaikinaan ja puuronjoukkoon...
  riitta.lundgren1@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Mehustus kiinnostaa, mutta ensikosketus mehuihin on vielä saamatta. Mietin että olisikohan mehusta aamupalaksi...

  VastaaPoista
 41. En ole kokeillut mehustamista, mutta olen mielenkiinnolla seurannut projektiasi. Oli mukava lukea positiivisista tuloksista, mutta pidin myös siitä, että avoimesti kerroit kaipaavasi yhteisiä ruokahetkiä. Ne ovat meidänkin perheessä tärkeitä!

  VastaaPoista
 42. Lapsuudenkodissani suhtauduttiin lähes fanaattisesti mehustamiseen. Äitini uskoi, että tulee heti kipeäksi jos jättää yhdenkin mehun juomatta. Nyt kun itselläni on lapsia, huomaan haaveilevani erilaisten mehujen tekemisestä lapsille ja meille vanhemmille. Ihana palkinto siis :) .
  susak_78@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Moikka! Osallistun arvontaan ehdottomasti! :) <3 Mehulingolla saisi tehtyä nimenomaan kaikista kovista hedelmistä mehuja, esim. omena ja inkivääri! :) Vatsavaivojeni takia olisi upeaa tehdä aivan puhtaita mehuja ja ihan itse! Tälläkin hetkellä puut ovat täynnä omenoita joita voisi vaan lingotella ;) Eli siis mukana! :) Kiitos :)
  nevalalisa@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Puristin on ollut nyt kai vuoden verran, mutta se on liian vaikea pestä, jotta jaksaisin käyttää sitä säänöllisesti. Uskon että mehustaminen auttaisi meidänkin perhettä jaksamaan, mutta silti ei tule mehustettua. Ehkä linko toimisi paremmin, puristimeen päädyin, koska ehdottomasti haluan kaikkea vihreää mehustaa.
  Sorvari.heli@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Kasvimaa ja omppupuut täynnä satoa, niinpä aloitin joka aamuisen mehustuksen ja juon kerralla n. puoli litraa vihermehua. Teen mehun vertikaalipuristimella, joka kuitenkin menee helposti tukkoon (suht. koht. edullisen mallin huono puoli). Mehulingolla saisin aamumehut nopeammin ja vaivatta, varsinkin kun arki alkaa ihan kohta ja aamuista tulee kiireisiä.

  VastaaPoista
 46. Osallistun arvontaan, puristin on mutta se on hankalampi puhdistaa, olisi kiva välillä surauttaa lingolla ja sitten ajan kanssa puristimella. Keittiössä pitää olla perusasiat kunnossa, kuten hyvät mehulinko ja blenderi. Vihermehujen nauttiminen pitää kropan tasapainossa, kaikki jotenkin toimii paremmin. taru.varre@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Mehustaminen kiinnostaa, mutta pitäisi hankkia kunnollinen mehustin. Toistaiseksi käytössä mehumaija ja sellainen vanha suristin, jonka putsaaminen on turhankin työlästä. Mehut ovat aivan loistojuttu, niistä saa virtaa päivään kuin päivään.

  miaciss(at)gmail.com

  VastaaPoista
 48. Onnittelut tätäkin kautta! Pitkää kuuria en ehkä jaksaisi mutta osaksi kevennettyä ruokavaliota kyllä. Tämä keski-ikäistyminen alkaa valitettavasti näkyä varsinkin vatsan seudulla, ennen tissit näkyivät ensin nurkan takaa mutta nyt se on melkein vatsa :D

  Mä muistan kun silloin muksuna teimme mehulingolla mehua omenista. Hirveä möly ja putsaaminen. Tuo arvottava masiina kuulostaa jopa sellaiselta ettei pölyttyisi kaapin nurkassa.

  Kirsi esmianda69@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Ostin kuukausi sitten mehupuristimen ja siitä päivästä saakka, kun hain koneen postista kotiin, olen puristanut mehua 2-3 kertaa päivässä. Omaan vointiin mehustaminen on vaikuttanut vain positiivisesti, mm. mieliteot ovat vähentyneet ja olen huomannut himoitsevani kasvisruokia ja yökkäileväni liharuoille. Mies ei juurikaan perusta mehujen mausta, pitää jopa niitä hyvältä maistuvia mehuja pahoina - mutta siitäkin huolimatta JUO kaiken mitä puristimen kautta kulkee lasiin. Hänellä on refluksioireet vähentyneet huomattavasti ja onhan hän huomannut itsekin yleisvoinnin kohentuneen. Meillä mehustus siis jäi pysyvästi mukaan, koska hyödyt ovat jo olleet melkoiset niin lyhyen käytön aikana.

  VastaaPoista
 50. Mehustus kiinnostaisi, kunnon mehulinko puuttuu! Ihana lukea mehujen aikaansaamista hyvistä muutoksista, kohta on pakko päästä itsekin kokeilemaan! ��
  reetta.justiina@hotmail.fi

  VastaaPoista
 51. Mahtava parannus ferritiiniarvoissa! Mehustus kiinnostaa!

  VastaaPoista
 52. Mahtava parannus ferritiiniarvoissa! Mehustus kiinnostaa!

  VastaaPoista
 53. Kyllä kiinnostaisi kokeilla, nyt kun noita omenoitakin on yli oman tarpeen ja laite näyttää toimivalta ja tehokkaalta.
  Laite joka meillä on joskus ollut meni tukkoon heti ja sen jälkeen tuo mehustus ei oikein ole iskenyt.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Osallistun arvontaan! Minulla ei ole vielä mehulinkoa, mutta somessa olen seurannut ihania värikkäitä mehuja vesi kielellä 😍 njohanss@student.uef.fi

  VastaaPoista
 55. Olen aloitteleva wannabe mehustelija. Oma mehustimeni ei paras mahdollinen ja parempi hakusessa, että jaksaisi ottaa päivittäiseen käyttöön. Olen pari viidenpäivän jaksoa ollut pelkillä mehuilla ja onhan se ihan mahtavaa. Oman puristimeni kanssa vaan turhan aikaa vievää arjessa. Kiinnostaisi tietää millä masiinalla saisi hyvin, esim pelkkää omppumehua, kun oma Wilfani menee aina ihan tukkoon kun jotain pehmeämpää pelkästään yrittää mehuilla. Nuo Jasonin ohjelmat kiinnostaa kovasti. Ihanaa, että ihmiset tervehtyvät mehuilun kautta. Aurinkoista syksyä! :)
  satu.parkkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 56. En ole ikinä kokeillut, mutta haluaisin kokeilla. Se olisi varmasti kivaa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 57. Wau.. Tommosta vois itekki kokeilla :D.
  Visutossu@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Pidän kaksi kertaa vuodessa mehupaaston ja mulla on käytössä äitini vanha vuonna -85 ostama mehulinko. Sillä saa aivan ihania mehuja. Kirja ja linko tulisi tarpeen �� miia.bamberg@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Pidän kaksi kertaa vuodessa mehupaaston ja mulla on käytössä äitini vanha vuonna -85 ostama mehulinko. Sillä saa aivan ihania mehuja. Kirja ja linko tulisi tarpeen �� miia.bamberg@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Vautsi, aika mahtavan kuurin ootte pitäneet! Ja huima nousu tuohon ferritiiniin, sain vähän kiusattua tällä jutulla miestäni, joka koko ajan jauhaa, miten en saa tarpeeksi rautaa ruokavaliostani ;D Mehut kiinnostavat todella paljon, mehustin pitää hankkia lähiaikoina, kunhan on kunnolla aikaa opetella eri makuyhdistelmiä ja muutenkin syventyä aiheeseen.
  talviuninalle@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Ostettiin Philipsin mehulinko ja smoothiekone. Ollaan kovin innostuneita. Mies tehnyt vihermehuja päivittäin ja minä olen keskittynyt smoothiepuoleen. Olen kiinnostunut mehustuksesta kun sitä kautta voisin saada paikkailtua sairaudestani johtuvia imeytymishäiriöitä. katriinas@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 62. Oon pitkään halunnu kokeilla mehustamista, mutta kone puuttuu! Netflixistä katsomani dokkari mehustamisesta on saanut tämän innostuksen kytemään. Olisi myös mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaisi omaan tautiin, kun vajaa vuosi sairastetgu nyt Crohnin tautia ja taustalla on myös IBS. Nyt kun lääkkeet on saanu pahimman yli ja suolesta imeytyykin jotain, olisi jännä nähdä miten mehustamisen hyödyt saisi aikaa !

  VastaaPoista
 63. Arvonnassa mukana innosta hihkuen! Aloittelija olen vielä mehuilun maailmaan tutustumisessa, mutta isosti kiinnotuneena ahmin teidän kokeneempien kokemuksia ja vinkkejä. Kiitos mielenkiintoisesta jutusta, aika huikean matkan olette kulkeneet!

  VastaaPoista
 64. Haluan ehdottomasti kokeilla mehustamista! En pysty syömään sellaisenaan kaikkia aineksia, eikä kaikkea saa sitruspusertimella vedettyä. Niin tätä vehjettä olen vähän haikaillut.

  VastaaPoista
 65. Ihan superjuttu! Puristaidin, varioisin ja joisin - ainoastaan mehulinko puuttuu ��

  VastaaPoista
 66. Aloitin mehustamisen heinäkuussa kun ostin ensimmäisen mehupuristimeni! Mehun teko on tosin aikaa vievää ja koska olisin kiinnostunut superjuice me'n dieetistä, olisi hyvä olla mehulinko niin mehustaminen ei olisi niin vaivalloista! Mikään ei ole tuntunut yhtä hyvältä päätökseltä kuin aloittaa mehustus :)

  VastaaPoista
 67. Aiemmin mehustin mummolta perityllä mehulingolla paljon mutta lingon hajottua mehustus on jäänyt vähiin. Lapsille tulee puristettua sitruspusertimella appelsiineista mehua sekä vedessä sulatetuista pakastemarjoista survomalla irti saatu mehu on myöskin kovasti lasten mieleen :) Nyt parhaimpaan omena-aikaan olemme haaveilleet kunnon lingosta...

  VastaaPoista
 68. Mehustelu on terveellinen harrastus. Mukana arvonnassa. hannu.raty@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 69. Sisareni on hankkinut mehulingon ja on innostunut mehustamisesta. Itseänikin asia kiinnostaisi. Tiina P osallistuu arvontaan: tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

  VastaaPoista
 70. Kiitos kattavasta postauksesta, jonka seurauksena kiinnostus heräsi - joten ehdottomasti mukana arvonnassa! ��


  jatta.mallenius@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Meille tuli ensimmäinen edullinen mehustin keväällä. Tähän mennessä ihan kaikki mitä on mehustettu on maistunut hyvältä, se on ollut hauska huomata. Lisää uskallusta kaipaisi vielä esim punajuuren ja Lehtikaali mehustamiseen. On ollut mielenkiintoista lukea kokemuksistaan, kumpa riittäisi tahdonvoima ja mehustimen teho samaan. ninavuolio@windowslive.com

  VastaaPoista
 72. Kiinnostaisi kovasti mehustaminen, joten mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 73. Mulla ei oo mitään pahaa sanottavaa mehustamisesta, tuntuu että se auttaa lähes kaikkeen ja pitää ihmisen terveenä! Katoin pari kuukautta taaksepäin dokumentin fat, sick and nearly dead ja siitä lähtien oon tsiigaillut linkojen hintoja :) lisäks oisin kauheen innokas kokeileen, kuinka se auttaa mun mahaan. Sairastan siis vaikeaa crohnin tautia ja löysinkin tän arvonnan facebookin puolelta :)
  Ps. Niin kiva blogilöytö et jään seurailemaan<3
  Niin ja se sähköposti arvontaan; emiliahiltunenn@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Olisihan se mielenkiintoista testata, voisiko auttaa tähänkin kroppaan :) Rakastan kasviksia, mutta raakana en niitä kovin paljon voi syödä. Ja jos voittaisin, niin postimaksut voisin maksaa itse ;)

  ps. First time ever, kun osallistun mihinkään blogiarvontaan!

  VastaaPoista
 75. Mies meillä on seurannut sivusta teidän mehupaastoanne ja ehdottikin minulle jo pari viikkoa sitten, jotta kokeilisimme tätä myös, pikku kuntokuuri mielelle ja hyvälle ololle kokonaisvaltaisesti ei varmasti olisi pahasta. Ehkäpä nyt uskallan rohkaista mieleni ja lähteä kokeiluun mukaan. Hyvää syksyn alkua sinulle :)

  VastaaPoista
 76. Kannatan ehdottomasti mehustamista! Olisikin ihanaa saada mehulinko, minulla ei ole koskaan sellaista ollut. Olen siis innolla mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 77. Ihankun noi mehustimet olis olleet muotia joskus 80-90 lukujen vaihteessa? Sittemmin en ole omatekoisia mehuja tainnut saadakaan. Kiva olis saada mehustin testiin!
  eveliina81 @ hotmail.com

  VastaaPoista
 78. En voi muuta kuin toivoa, että jaksaisin ja kestäisin yhtää hyvin kuin sinä. Hieno suoritus!

  VastaaPoista
 79. Mehustaminen kiinnostaa, mutta mehulingon puuttuminen on ollut esteenä kokeiluille. Jos arpaonni suosii niin tulisi varmasti kovaan käyttöön!

  outivar@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Hieno suoritus teillä! 80-luvulla tuli mehusteltua, sitten simahti linko ja uutta ei ole tullut hankittua. Pitäisi piristyä. Helleborus@wippies.fi

  VastaaPoista
 81. Mehustamista olisi siistiä kokeilla, se voisi tuoda lisäenergiaa helposti päivään, aamupalakin olisi helppo ottaa työmatkalla mukaan mehuna.

  VastaaPoista
 82. Mehustaminen on kerrassaan mahtavaa! Mieheni on suuri superfoodien suosija ja olen miettinyt hänelle syntymäpäivälahjaksi mehustajaa - sellaisesta on herra haaveillut. Meillä kuivataan, suolataan ja pakastetaan valtavat määrät marjoja, sieniä ja hedelmiä näin syksyisin. Mehustajalla saataisiin vielä tuoretta mehua herkkuaterioiden seuraksi ja hurjasti energiaa syksyyn!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Ikinä en ole vielä mehustanut, mutta aihe on kiinnostanut jo pidempään. Kiinnostavia postauksia sulla tästä teemasta. Mukaan kivaan arvontaan :)
  t. Nelliina
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 84. Mieletön arvonta! Olen haaveillut vastaavanlaisesta mehustamisesta jo tovin. Ajatuksena saada mehujen juomisesta osa terveellistä arkea. Mielenkiintoinen aihe, kuinka kokonaisvaltaisesti ruoka vaikuttaa yleisterveyteen. Pirteää syksyä kaikille �� (annenemail@gmail.com)

  VastaaPoista
 85. Olen mummu ja haluaisin kokeilla, virkistävätkö vihermehut tällaista kypsempään ikään ehtinyttä.
  Kiitos hienosta blogistasi.

  VastaaPoista
 86. Olisipa kiva itse kokeilla!
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 87. Mehustus on hyvä juttu, pitäisi itsekin ahkerammin tuota tehdä =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 88. Mehustus on hyvä juttu, pitäisi itsekin ahkerammin tuota tehdä =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 89. Mukana arvonnassa! On ollut tosi kiva lukea sun kokemuksia mehustelusta. Olen smoothieiden suuri ystävä, tykkäisin kyllä kovasti kokeilla mehustelua - eli mehustelusta olen kovin kiinnostunut :).

  VastaaPoista
 90. Tekisi kyllä mieli kokeilla, etenkin vaikutukset vatsan toimintaan ja ihon vointiin kiinnostaisivat. Linko voisi olla hyvä sysäys kokeilulle!

  VastaaPoista
 91. Kunnon laitteella mehuja voisi tehdä ja syödä enemmän. Kiitos hyvästä tekstistä joissa kerroit mehukuuristanne, labra vastauksetkin olivat mielenkiintoinen lisä.
  Nuori mamma

  VastaaPoista
 92. Itse tehdyt mehut on parhaita :) Juuri kävin puolukassa, ja olisi tarkoitus tehdä mehua :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 93. En vielä omista mehulinkoa. Kiva olisi kokeilla marjat ja hedelmät kun kuuluvat jo päivittäiseen ruokavalioon. Terkuin Päivi Saustamo

  VastaaPoista
 94. En vielä omista mehulinkoa. Kiva olisi kokeilla marjat ja hedelmät kun kuuluvat jo päivittäiseen ruokavalioon. Terkuin Päivi Saustamo

  VastaaPoista
 95. Oi oi , meinas vallan jäädä kilpailuun osallistuminen välistä. Mehukuuri tekis enemmänkin kuin hyvää tälle tyypille, joten mukana ollaan��

  VastaaPoista
 96. Oi oi , meinas vallan jäädä kilpailuun osallistuminen välistä. Mehukuuri tekis enemmänkin kuin hyvää tälle tyypille, joten mukana ollaan��

  VastaaPoista
 97. Kyllä varmasti tulisi mehustettua, jos olisi mehulinko :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 98. Mehut ja mehustaminen on superjees, mutta tällä erää omat mehustamiset ovat vähissä mehulingon puuttuessa

  VastaaPoista
 99. Mehustimella ihania mehuja!
  marjo.oksanen@gmail.com

  VastaaPoista
 100. En ole koskaan koittanut mehulinkoa, joten mukana arvonnassa todella isolla ilolla!

  VastaaPoista
 101. Onni olis OMA mehulinko.Kun mehuhimo yllättää käyn lainaamassa naapurin :)nina

  VastaaPoista
 102. Aivan mahtavaa🍀 Olen pitkään lukenut mehustamisesta, mutten ole saanu itsestäni irti ostaa mehustinta. Ehkä joskus😉
  Ihanaa kesää☀️

  VastaaPoista
 103. 23.pv Jason Valen mehukuurilla menossa. Jos voitan jotakin, annan jollekin ystävälle lahjaksi!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta