Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lakritsinen omenahillo uunissa


Lehdet ja blogit pursuavat toinen toistaan ihanampi hillo-ohjeita. Marttageeni herää henkiin aina näin syksyllä ja se aiheuttaa pakonomaista tarvetta täyttää jääkaappia ja pakastinta ääriään myöten täyteen, turvaamaan pitkää talvea. Ilmeisesti tähtään omavaraistalouteen, jotta minun ei tarvitse poistua kotoa, jos vaikka talvimyrky yllättää.

Iso Muru yrittää aina välillä hillitä sienestystäni, mutta eihän sieniä vain voi olla liikaa pakastimessa, eihän? Varsinkaan tatteja. Niitä kuuluu poimia niin paljon kuin niitä on ja niin kauan kuin niitä on. Ei koskaan tiedä, jos en syksynä niitä ei olekaan. Ihan hyvin säilyvät ylivuotisinakin, kokeiltu on.
Tämä Fiskarsin omenanlohkoja on ollut meillä käytössä jo useamman vuoden ja tässä hommassa se on aivan parhaimmillaan.
Luulen, että Iso Muru on huolestunut, etteivät peuran- ja hirvenliha mahdu pakastimeen. Ei ongelmaa, kaikki mahtuu ja jos tiukkaa tekee, niin uhraudun ja syön tattiruokia viikon. Mustikoita ei poikkeuksellisesti pakastettu tänä vuonna kuin reilut 30 litraa ja se johtuu siitä, että viime vuodesta jäi yli 10 litraa. Tänä vuonna blenderi pyörii sellaisella vauhdilla, että 40 litraa katoaa nopeasti.


Olen myös tyhjentänyt naapurien puskia ja puita. He tietävät kenet pitää kutsua apuun, jos haluaa tyhjennyksen. Valitettavasti meidän omat puut ja puskat eivät vieläkään tuota suuren suurta satoa. Taisimme saada omppuja 30 kappaletta, joten hillot tehtiin naapurin omenoista.

Tällä kertaa tein hillon uunissa ja kookossokeria käyttäen. Halusin kokeilla vaihteeksi jotakin hieman erilaista. Ihan perinteistäkin uuniomenahilloa tehtiin lapsia ajatellen. Kookossokerista tehdystä hillosta tuli huikea makuelämys. Lisäsin joukkoon vielä anistähtiä ja kanelitangon. Hillo maistuu lähes luumuhillolta ja väriltäänkin se on siihen suuntaan. Makujen kirjo on upea. Löytyy omenaa, luumua, lakritsia, karamellia, anista ja ihanassa sulassa sovussa. Sopii täydellisesti maustamaan jälkiruokia tai kreikkalaisen jogurtin päälle, leivän päälle tai juustojen kanssa. Koska hilloon tulee normaalia vähemmän sokeria, se ei varmaankaan kestä säilytystä yhtä hyvin. Ei sitä kyllä kauaa tarvi säilyttää, niin hyvää se on. Kaiken lisäksi kookossokerihan on hyvin terveellistä verrattuna valkoiseen sokeriin, mutta kookokselle se ei maistu ollenkaan.


Lakritsinen uuniomenahillo


2,5 kg omenoita lohkottuna kuorineen, siemenkota poistettuna
400g kookossokeria
3 anistähteä
1 kanelitanko

Lado omenat korkeareunaiselle uunipellille. Lisää sekaan sokeri ja sekoita hyvin. Lisää vielä anistähdet ja kanelitanko. Laita 150-asteiseen uuniin 1h-1,5h. Sekoita muutama kerta paiston aikana. Tee hillosta sileää sauvasekoittimella, mutta muista ottaa anistähdet ja kanelitanko ennen sitä pois. Purkita steriloituihin purkkeihin kuumana ja laita kylmään.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Sitä voi varmaan myös pakastaa, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti voi, mutta kun minulle ei enää luovutettu pakastinkiintiöstä osuutta. Kuulemma loput on budjetoitu lihalle :)

   Poista
 2. Onpas kivat mausteet omenahillolle, kookossokerissa on kyllä ihana maku. Mitäköhän hillo tykkäis jos laittaisi ihan lakritsijauhettakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiseltään tulee mieleeni, että ainakin lakritsin kanssa hillo toimii tosi hyvin, joten jauhekin pitää kokeilla :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta