Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Hotel Viru, Tallinna


Otimme lasten kanssa pikaloman syysloman aikaan Tallinnan suuntaan. Edellisestä reissusta on kulunut aivan hävyttömän kauan ja vaikka pitkälläkin on käyty, niin lapset eivät olleet koskaan aiemmin käyneet Virossa. Lähelle näyttää olevan pitkä matka. Omasta edellisestä Tallinnan matkastakin on kulunut jo monen monta vuotta. Ollaan taidettu viimeksi käydä Ison Murun kanssa Andrea Bocellin konsertissa ja se oli ennen lapsia. Siis mihin tämä aika menee...

Lähdimme myöhään illalla laivalla Tallinnan suuntaan. Lapset olivat kiltistä odottaneet Ison Murun kanssa uuden Clarionin kahviossa, kun minä palaveerasin Ping Helsinki -jengin kanssa vielä hetki ennen lähtöä.Pori-Helsinkin ajomatkan jälkeen ei aikaa syömiseen jäänyt, joten olimme buukanneet laivalle a la carte -puolelta pöydän ja istahdimme sinne pariksi tunniksi. Kirjoittelen laivamatkasta lisää seuraavaan juttuun.  Lapset olivat vähän väsähtäneita, joten kevyt ruokailu ennen Tallinnaan saapumista oli hyvä idea. Olimme myös buukanneet Viru-hotellin Amarillosta pöydän, jos vaikka nälkä vaivaa vielä saavuttuamme. Muksuilla tuntuu olevan pohjaton maha tai ainakin pojalla ja sen isällä.

Tallinna on täynnä toinen toistaan parempia ruokaravintoloita, mutta kun saavuimme kahden reissusta väsyneen pikku matkailijan kanssa hotellille klo 22.30, en todellakaan lähde hotellin ravintolaa pidemmälle. Aivan oikea päätös tuli tehtyä.

Amarillo on Viru-hotellin alakerrassa ja aivan täydellinen vaihtoehto juuri tähän tarkoitukseen. Takki ja laukut huoneeseen ja syömään. Tunnin kuluttua takaisin huoneeseen maha täynnä ja nukkumaan.
Seuraava päivä valkeni tai ei edes valjennut vaan toi syksyn tajuntaani sillä kaikkein karuimmalla tavalla. Pelkkää sadetta ja harmautta koko päiväksi. Hylkäsimme heti aamusta kaikki kauniit ajatukset vanhan kaupungin kävelyistä. 

Lähes kukonlaulun aikaan (Tallinnassa kukko on hieman myöhäisempi loma-aikaan) siirryimme aamiaiselle ja suoraan sieltä tutustumaan Viron historiaan Viru-hotellin ylimmän kerroksen (jota ei ole olemassa) KGB-museon oppaan ohjeistuksella. Kierros oli odotettua mielenkiintoisempi ja lapsille hyvin avartava kokemus Viron lähihistoriaan. Eihän näistä tapahtumista ole kovinkaan pitkiä aikoja. Viru-hotellilla on todella mielenkiintoinen historia. Hotellihuoneet on kunnostettu jo moneen otteeseen ja viereen avattu S-ketjun Estoria hotelli. Palvelu ei ehkä enää ole ihan yhtä yksilöllistä, mikä saattaa olla vain hyvä juttu. Standard-tason huoneet Virussa ovat todella hyvännäköiset. Sama sisustussuunnittelija on tehnyt hyvää työtä myös Estorian puolella, josta kirjoittelin aiemmin. Perhehuoneissa on kerrossänky lapsille. Huoneessa on mikroaaltouuni ruoan lämmitykseen ja vessassa korokkeet, hammasharjat, mukit ja kylpyankatkin löytyvät. Ihanteellinen huonevalinta pikku ihmisten kanssa kanssa matkustaville.Meidän lapset eivät enää tarvitse mikroaaltouunia huoneessa (onneksi se aika on ohi!) vaan meille oli varattu junior suite. Huoneen ehdottomasti parasta antia oli upea näkymä yli Tallinnan ja ikkunalaudalle laitetut pehmusteet, joiden päällä pystyi istuskelmaan. 
Valitettavasti huone ei ole ihan parhaimmillaan kuviassa, kun kaikki sohvat on levitettynä vuoteiksi, mutta tilaa riitti hyvin. Kylpyhuonetilat eivät ollet junior suiten -tasoiset ja varmasti menossa remonttiin, koska standard huoneiden kylpyhuonetilat olivat huomattavasti uudemmat. 
Virun aamiainen on Merineitsissä, joka on toinen Virun ravintoloista. Aamiainen oli hyvä perusaamiainen. Tila on suuri ja asiakkaita paljon, mutta rauhallisiakin nurkkia löytyy. 

Kaiken kaikkiaan Viru-hotelli on hyvä perushotelli, jonka sijainti on loistava. Lapset on huomioitu hyvin ja palvelu on ystävällistä. 

Lisää juttua Tallinasta tällä viikolla. Kuten mitä siellä voi tehdä sadepäivänä lasten kanssa, muutama mahtava ravintolavinkki sekä juttua laivamatkastamme.

Sokos Hotelli Viru, Tallinna, Viro

Huonetyyppi: Junior Suite

Hotellin palvelu ****
Aamiainen ***
Huone ***+

Muuta huomioitua:
- Parkkialue ulkona, joko heti hotellin edessä tai läheisellä parkkipaikalla
- Oma sauna huoneessa
- Näkymä yli Tallinnan
- Hotellissa kauneushoitola
- Hotellista suora käynti Viru-keskukseen
- Hotellilla mielenkiintoinen historia
- Ylimmän kerroksen KGB-museo on vierailun arvoinen ja tarjoaa upeat näkymät yli Tallinnan
------------------------------------------------

Sokos Hotel Viru, Tallinn, Estonia

Room type: Junior Suite

Hotel Service ****
Breakfast ***
Room ***+


Notice:
- Parking just next to hotel (outside)
- Private sauna at room
- Dining table for 10 people at room
- View over Tallinn
- Hotel has a beauty salong
- Straight passage to Viru-cetrum shoppingmall
- Hotel has a very interesting history
- KGB museum in upper floor is worth visit, also offering amazing views over Tallinn.Yhteistyössä


Viru Väljak 4 

EE-10111 Tallinn 

+372 6 809 300 

viru.reservation@sok.fi


------------------


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Olipa mukava lukea postauksesi. Olimme itsekkin juuri Tallinnassa ja minä ihan ummikkona, kun viime kerrasta oli jo yli 13 vuotta! Pidin reissusta kovasti ja haaveilen jo Tallinnan joulutorista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on muuttunut aivan valtavasti, mutta sen rosoisesta kauneudesta tykkään edelleen yhtä paljon. Joulutori on varmaan hyvin kaunis siellä - olisi kiva päästä käymään silloin :)

   Poista
 2. Mä tykkäsin myös tosi paljon KGB-museosta. Vaikka en minä sitä museoksi osaa mieltää, niin erilainen se oli. Ja ne jutut joita opas kertoi, oli todella mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille sattui myös todella "eläväinen" opas, joka kertoi hyvinkin värikkäästi historiasta ja mitä kaikkea hotellilla on tapahtunut. Tykkäsin itsekin siitä.

   Poista
 3. Olenkin lähdössä parin viikon päästä Tallinnan joulutoria ihastelemaan! Tuo on kiva ulkomaan kohde ja niin lähellä. Kun laivamatka on vain se parisen tuntia, voi lyhyen lomat tehdä mukavasti. Tuolta teidän huoneestanne on kyllä hienot näkymät!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta