Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Salzburgin ravintolat ja hotellit


Kun sähköpostiin kolahti Norwegianin Cyber Monday -tarjous oli päivänselvää että jonnekin lähdetään. Vaikka rakastankin kotoilua ja viihdyn välillä ehkä liiankin hyvin neljän seinän sisällä, niin matkoille ei varsinaisesti tarvi käskeä kahta kertaa, varsinkaan kun halvalla pääsee.

Olimme puhuneet edellisellä viikolla Itävallasta ja miten lapset ovat jo sen ikäisiä, että Alpeille olisi kiva lähteä. Eikö tämä ole selkeää johdatusta, jos seuraavalla viikolla Salzburgin lennot ovat tarjouslistalla.

Salzburgin lentokentältä oli vain 15 minuutin matka keskustassa sijaitsevaan hotelliimme, eikä taksikaan maksanut kuin 14 euroa. Meidän matkatavaramäärällämme mikään muu kulkuneuvo ei olisi tullut kyseeseen.
Hotellit

Tein suurta hotellivertailua useampaan kertaan, mutta neljän hengen huoneet olivat jo varattuja. Tiedän, että toiset tekevät matkavarauksensa ajoissa ja toiset taas eivät... Erityisesti tähyilin muutamaa hotellia Hotel Amadeus ja Radisson Blu Altstadt, jotka tuntuivat täydellisiltä sijainniltaan, toisesta ei löytynyt tilaa ja toinen oli liian kallis, joten ne jäivät ensi kertaan. Näiden lisäksi keskustassa oli hyvin mielenkiintoisen oloinen Boutique Guesthouse arte vida, joka oli myös täyteen buukattu.

Goldenes Theaterhotel otti meidät lämpimästi vastaan, vaikka ulkona myrskysi lunta. Kahden erittäin ison makuuhuoneen huoneisto ja ikkunat sisäpihalle takasivat rauhalliset yöunet. Hotelli oli pieni, hyvin siisti ja vaikka varsinaista ravintolaa ei ollutkaan, niin mitään ei puuttunut. Ala-aulassa oli pieni baari ja hotellin aamiaishuoneessa nautimme erinomaisen aamiaisen, jolla pärjäsi pitkälle iltapäivään.

Die Weisse

Kysyimme saavuttuamme sopivaa ruokapaikkaa ja meidät ohjattiin Die Weisse -olutravintolaan. Varmistin hotellistamme kahteen kertaan, että lasten kanssa on täysin ok mennä oluttupaan syömään klo 21 jälkeen. Hän lähinnä hölmistyneenä nyökytteli. Paikka oli aivan täynnä, meteli oli kova, olihan lauantai-ilta. Die Weissen olutlista oli vaikuttava eikä vähiten omien oluiden osalta. Nautin tähän astisen elämäni  parhan gluteenittoman luomu oluen ja totesin suomalaisten olevan niin kaukana tästä gluteenittomien vaihtoehtojensa kanssa. Kielitaitoni ei riittänyt ihan koko ruokalistaan, mutta onni onnettomuudessa. En ikinä olisi tilannut lihahyytelöä, jos olisin tiennyt mitä tilasin. Lihahyytelö oli kotitekoista, koostumukseltaan täydellistä ja sen kanssa tarjoiltiin marinoitua sipulia ja etikkaista kastiketta. Koko ihanuus levitettiin hapanleivän päälle. Huokailin hyväksyvästi ja kaavin leivällä lautasen puhtaaksi.

Pikku Muru testasi ensimmäisen wiener schnitzelinsä ja toinen nautiskeli ylikypsää possua leivän kanssa. Maalaisruokaa, hyvää sellaista ja kohtuu hintaan. Suosittelen!

Alter Fuchs

Toinen hotellimme lähistöllä ja aivan keskustassa sijaitseva illallispaikkamme oli kettuluola - Alter Fuchs. Ravintola on pieni, joten pöytävaraus kannattaa tehdä. Paikan salaattiannokset on valtavia, villisikaa en suosittele sitkeyden takia, mutta muuten kaikki tilatut maistuivat loistavasti. Tattirisotolle hyvät arvostelut, vaikka ei ihan al dente enää ollutkaan. Hintataso 5 - 15,- eli hyvin maltillinen. Viehättävä ravintola!Cafe Sacher 

Cafe Sacher henkii historiaa ja palvelee arvokkaasti niin paikalliset kuin turistitkin. Vuodesta 1832 Sacher-kakku on tehty samalla salaisella reseptillä ja miten hyvää se onkaan. Juuri täydellisen kosteaa, makeus on juuri sopiva, ei yhtään liikaa ja yhdessä kermavaahdon kanssa ehdottomasti maistamisen arvoinen. Kahvila on kaunis ja jos lompakossa olisi ollut ylimääräistä, olisin voinut myös yöpyä Sacher hotellissa. Statuksestaan huolimatta kahvio on hintatasoltaan kohtuullinen.Cafe Habakuk

Cafe Habakuk on viihtyisän näköinen kahvio, jonka ikkunassa apfelstrudel eli omenastruudeli huusi nimeäni ja kutsui sisään lämpimään. Paikan sijainti on hyvin keskeinen lähellä joen rantaa. Valitettavasti kahviossa on tarjoilija, joka onnistuu ankeuttamaan parhaimmankin struudelin ja kylvää ynseydellään pahaa oloa. Ilmeisesti hän kuuluu kalustoon, koska Trip Advisorin arvosteluissa vilahtelee samankaltaisia lausuntoja. Kannattaa etsiä toinen kahvio paremmalla palvelulla. Niin ja kyllä, annoin hänelle palautteen myös suoraan henkilökohtaisesti.

Me keskityimme tällä matkalla paikallisten suosimiin ravintoloihin ja valkoiset liinat jätimme suosiolla väliin. Yleisiä huomioita oli, että ruoka on erittäin, siis erittäin suolaista. Kurpitsansiemenöljyä käytetään paljon ja syystä, se on hyvää, mutta tahrivaa. Keitot ovat hyviä, jopa pannukakun siivuja sisältävä lihaliemi. Brezelit maistuvat ja muotoja on monia. Ne toimivat makean ja suolaisen kera tai ihan sellaisenaan. Gluhweinia juodaan aina kun on kylmä. Aidot käsintehdyt Mozartin kuulat ovat hopeansinisessä paperissa. Itävallassa sämpylät ovat kunnia-asia. Ne ovat tuoreita, rapeakuorisia ja täynnä terveellisiä siemeniä. Viinien hinnoittelu ravintoloissa oli 1/8 ja koko pullon hintoina. Viini on maltillisesti hinnoiteltua ja jopa talon viinit olivat useimmiten oikein hyviä.Lisää juttua Salzburgista tulossa.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Olen käynyt Salzburgissa päiväseltään ja Sacherille oli tietysti pakko päästä. Hintatasoa peloteltiin etukäteen järkyttäväksi ja kakkupalaa pieneksi, mutta suomalaisittain kyseessä oli ihan normaalinkokoinen ja -hintainen ja taivaallisen hyvä kakkupala. Muuten itävaltalaisissa kahviloissa kakkupalat olivat kyllä valtavia ja hinnat 2-3 euroa. Salzburgista jäi kyllä sellainen tunnelma, että mieli tekee palata sinne takaisin...

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta