Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Dabbal, Tampere - Wine Makers Dinner


Viinintekijäillallisemme Lapland Hotels Tampereen Dabbal Kitchen & Barissa oli yhtä mieleenpainuva kuin koko hotellivierailummekin. Olimme nauttineet iltapäivän Tampereen Viinitukun -tastingissa ja samoja viinejä tarjoiltiin illallisenkin yhteydessä. Illallisvieraat oli jaettu 9 eri pöytäryhmään, joihin kaikkiin tarjoiltiin eri viinit.Erehdyn usein ajattelemaan tietyntyyppisesti, kun puhutaan hotellien omista ravintoloista. Dabbal romutti kertaheitolla ajatusmaailmani ja miten hienoa se onkaan. Meillä oli Ison Murun kanssa hyvä viikonloppufiilis ja mulla synttärit, joten kun iki ihana Samuil Angelov kertoi meille viinintekijöiden ja tarjoilijoiden kanssa viineistä ja ruoista, oli ihmisen hyvä olla. You can´t beat the feeling -olo.Wine Makers Dinner 4.2.2017 

Menu

Alkupaloja 
- Juve y Camps Reserva Familia Brut Nature Gran Reserva

Kuningasrapukeitto
- Gresser Duttenberg Riesling 2014

Inarijärven taimenta
- Bosio Arneis Blanche 2016

Sallan villiä poroa "Metsässä"
- Ama Chianti Classico 2014

Kuusenkerkkää ja sitruunaa
- Nittnaus Eiswein Exquisit

Petit fours
- Digestif Nardini la TagliatellaAlkumaljana tarjottiin jo iltapäivällä hyväksi todettu cava Juve y Camps Reserva Familia Brut Nature Gran Reserva ja sen kanssa pöydässä oli pölkyllinen pikkuherkkuja alkupaloiksi. Olin tykästynyt tähän cavaan jo iltapäivän tastingissä. Kuiva, erittäin runsas mousse, paahteisuutta, erinomainen lapin pikkuherkkujen kanssa.
Alkuun tuotu kuningasrapukeitto oli räjähtävä. Kaffirlimemarinoitua fenkolia, meriruohoa ja kuningasrapua. Täyttä tavaraa ja liemen intensiteetti potkaisi sellaisella volyymillä, ettei arvailun varaan jäänyt mitään. Kaffilimemarinoitu fenkoli ja rapu maistuivat hienostuneelta voimakkaan liemen seassa ja pehmensivät vaikutelmaa juuri sopivasti.

Keiton kanssa nautittiin Gresser Duttenberg Riesling 2014, joka ei mielestäni täysin kompannut ruoan kanssa, mutta kun söi keiton ja sen jälkeen nautti viinin oli yhdistelmä juuri täydellinen. Viini oli kevyesti hapokas, yrttinen ja sitruunainen. Maistoin samalta tuottajalta iltapäivällä Wiebelsberg Riesling Gran Cru 2000, jonka makumaailma oli lievästikin ilmaistuna hyvin rikas. 
Seuraavaksi hienostunut Inarijärven taimen, joka oli kypsennetty 40 asteeseen katajaöljyssä, savutaimepuree, kalannahkasipsi, tilliemulsio, hiillostettu kurkku, jonka päällä kuivattua kurkkupölyä, purjotuhkaa ja pikkelöityä raitajuurta. Muistinkohan kaiken oikein. Keskityin enemmän nauttimaan huikeista mauista, viineistä ja seurasta. Hempeä annos, täydellisen koostumuksen taimen ja raitajuuri antamassa juuri sopivaa kirpakkuutta ja raikkautta annokseen, jotta se ei jäänyt liian hempeäksi.
Lasissa Bosio Arneis Blanche 2016, Arneis on Piemonten paikallinen rypäle. Viini oli kuiva, hedelmäinen ja hieman yrttinen. Näin herkälle ruoalle juuri sopiva viini.
Muistiinpanoni ohenevat, muistikuvat eivät. Seuraavana villi annos - Sallan villiä poroa "Metsässä". Taisipa olla elämäni ensimmäinen kerta kun söin sydäntä. Riistarouvana minua ei hetkauta sisäelinten syöminen, kunhan en ole missään tekemisissä metsästyksen kanssa - vain metsästäjän. Miltä sydän maistui? Se maistui hyvältä, se maistui melkein yhtä hyvältä kuin filekin. Hieman tiiviimpää, mutta ei yhtään sitkeää. Enpä olisi ikinä uskonut. Pikkelöityä puolukkaa, upeaa riistalientä ja selleripureeta. Upeaa ja pikkelöityä puolukkaa pitää kokeilla myös kotona.

Poron kanssa nautittiin Castello di Aman, Ama Chianti Classico 2014, jonka olin noteerannut jo iltapäivälläkin. Viini oli täydellinen match ruoan kanssa. Tämä viini menee kategoriaani, "tätä pitäisi olla varastossa laatikko, jotta voisin aina ruoan kanssa nauttia sitä". No okej, ihan niin huokea hinta ei ole, enkä voi aina nauttia ruoan kanssa viiniä - mutta, jos voisin. Samalta tuottajalta maistoin iltapäivällä Castello di Ama San Lorenzo Gran Selezione 2011, joka on upea ruokaviini.
Jälkiruoka ei jäänyt edeltäjiään huonommaksi vaan saattoi olla yksi illan vahvimmista tähdistä. Kerkkää marengissa, jäätelössä, creme bruleessa. Niin herkkiä ja kauniita makuja. Kun marenki rusahti suussa ja kuusen maku levisi...
Jos olisimme olleet kahden olisin saattanut tirauttaa pari kyyneltä, niin hyvää se oli. Onnekseni ympärillämme oli sen verran menoa, että tyydyin hymyilemään vastarakastuneen tavoin onnesta soikeana. Tänä keväänä kerätään kerkkiä ja hymyillään lisää.
Jälkkärin kanssa oli Nitthaus Eiswein Exquisit. Eisweinin upeat maut jätin jälkkärin jälkeen nautittavaksi. Se oli kuin toinen jälkiruoka ja erinomainen sellainen. Sopivasti hapokkuutta makeutta taittamaan, hedelmiä ja hunajaa. 

Viimeisenä vielä ylläriannos ja nyt mennään tosi hatarilla muistiinpanoilla. Älkäätkö epäilkö, että tämä tarkottaisi humaltumista tai ehkä omalla tavallaan - humaltumista  hyvästä olosta, upeasta päivästä, miehestäni, hyvästä pöytäseurasta, upeista viineistä ja eritoten käsittämättömän hienoista mauista. Siis puolukka-kataja financier ja se pieni suklaa-tattihässäkkä, joka sulasi suuhun.

Sen kanssa tarjoiltiin Digestif Nardinini la Tagliatella digestiivi, joka oli käsittääkseni sekoitus grappaa, kirsikkalikööriä ja mausteita. Suurena digestiivin ystävänä arvostin tätä. Ainoa miinus juomalle tulee voimakkaasti banaanin tuoksusta, joka ei sovi nenääni ollenkaan. 

Kokonaisuudessaan huikea illallinen, jonka Dabbal hoisi ammattitaidolla ja pohjoisen intensiivisiä ja herkkiä makuja ylpeydellä esitellen. Menisinkö uudestaan syömään, aivan varmasti!Illallisen hinta oli 79,- sisältäen viinipaketin, joten sanoisin hinta-laatusuhteen olleen enemmän kuin kunnossa.

Kaikki jutussa mainitut viinit ovat Alkon vakio- tai tilausvalikoiman viinejä. Viime perjantain viinivinkki kannattaa kurkata blogin facen puolelta. Siellä on lisää tämän viikonlopun aikana tastingistä tehtyjä löytöjä.

Lapland Hotels Tampereesta aiemmin kirjoitettu juttu löytyy täältä.


Yhteistyössä Dabbal 
(ravintola tarjosi illallisen)


----------

In English

I have to admit that I´m getting suspicious everytime going dining to hotels own restaurant and often I´m right. This time I could´t have been more wrong. Lapland Hotels Tampere has an excellent gourmet restaurant Dabbal that offers pure tastes of Finnish Lapland.
Delicate and intensive tastes are mind blowing and together paired with wine maker dinners wines it was an exprerience to remember. I can highly recommend both Lapland Hotels Tampere and their restaurant Dabbal Kitchen & Bar. Here you can experience a bit of northern Finland if you are not able travelling there. 

I wrote before about the hotel. That you can find from here

------------

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Broidin perhe muutti Tampereelle, joten nyt tulee sielläkin käytyä, mutta kun ei yhtään tunne kaupunkia niin kaipaa just vinkkejä missä siellä kandee käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ravintola tuli "täysin puskista", mutta vakuutti tuolla illallisella minut täysin. Tampere on muutenkin aika hyvässä nosteessa ravintoloiden suhteen, joten hyviä paikkoja riittää. Sivumaku -blogi on erikoistunut Tampereen ravintoloihin, joten sieltä kannattaa kurkata lisämateriaalia :)

   Poista
 2. Tuota cavaa juotiin Teneriffalla ekana iltana. Eikä maksanut paljon! (tosin en muista paljonko)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla 20,- luokkaa Alkossa, mutta voin uskoa että on paljon halvempaa siellä. :)

   Poista
 3. Asun lähellä Tamperetta, kiitos vinkistä. Olen niin out, etten tiennyt ravintolasta mitään :) Pitääkin kuikuilla uudelleen Tampereen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et taida olla ainoa joka ei tiennyt, tuli puskista tosi monelle :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta