Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Hiillostettu lohitartar smetanalla


Hiilostettu lohitartar smetanalla sopii kevääseen. Tämä kala kannattaa ostaa tuoreena torilta tai ainakin varmistaa kalakauppiaalta, että kyseessä on tuore yksilö. Valitettavan usein kala haisee jo ostovaiheessa niin kamalalta, että tekee mieli palauttaa fisu takaisin tiskiin (välillä palautankin). Siksi odotankin kieli pitkällä kesää ja sitä, että saan taas ostaa mökkimme lähellä käyvältä kalastajalta suoraan mereltä tulevat ahvenet. Ne tuoksuvat mereltä, oikealta kalalta, sellaiselta raikkaalta kuin merituulikin. 

Mistä sitä tietää vaikka ensikesänä minustakin tulisi kalastaja. Joskus muinaisessa historiassa kalastaminen oli yksi lempparipuuhistani. Se oli meditaatiota veneessä. Yksin pikkuisessa purkissa jossakin kaislojen seassa oli mukava tuijotella ongen kohoon ja miettiä syntyjä syviä. Olen muuten ottanut kalat irti itse jo pienestä tytöstä lähtien. Sen verran kalanainen olen aina ollut. Vaadin muksuilta ihan saman jo viime kesänä. Jos kalastaa, pitää uskaltaa ottaa myös kala irti, eikä meillä myöskään ole madonlaittajia, vaan jokainen hoitakoot omat matonsa koukkuun. Nämä siis sillä edellytyksellä, että koukussa roikkuu puolta metriä pienempi kala. Sen jälkeen minäkään en enää tee mitään vaan vastuu siirtyy miehelleni. 



Hiillostettu lohitartar & salaatti


300 g tuoretta lohta pieninä kuutioina
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua punasipulia
2 rkl hienonnettuja kapriksia
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Päälle
smetanaa

Salaatti
12 retiisiä
1 kypsä avokado kuutioina
rapeaa salaattia
tilliä
2 rkl öljyä
suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua yksi tunti. Muotoile käsin tai stanssia apuna käyttäen neljä pihviä. Hiillosta nopeasti kuumalla levyllä tai paistinpannulla pinta kauniin ruskeaksi. Asettele pihvit vadille. Laita lusikallinen smetanaa päälle.

Sekoita salaattiainekset ja asettele ne pihvien ympärille. Viimeistele retiisiviipaleilla ja tillillä.


Resepti: Suomalainen kalakeittokirja
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa